Pelaajia jo yli 24 vuotta ihmetyttänyt Super Mario 64 -mysteeri ratkesi viimein

26.07.2020 18:59 | Muropaketin toimitus

Super Mario 64 -pelaajia jo yli 24 vuotta ihmetyttänyt ja lukemattomia faniteorioita synnyttänyt ”L is Real 2401”-mysteeri on vihdoin ratkennut.

Super Mario 64:n oli alun perin määrä olla kaksinpeli, mutta teknisten ongelmien vuoksi Luigi leikattiin pelistä lopulta pois. Se ei silti ole estänyt joitain pelaajia uskomasta, että Luigi voisi sittenkin olla piilotettuna peliin tavalla tai toisella.

Super Mario 64:n Castle Courtyard -pelialueella on sijaitsee nimittäin patsas, jossa olevassa tekstissä lukee katselukulmasta riippuen joko ”Eternal Star” tai ”L is Real 2401”. ”L is Real 2401”:n on arveltu olevan vihje siitä, että Luigin voisi avata keräämällä esimerkiksi 2401 kolikkoa, mutta tämä ei pidä paikkaansa.

Yksi tekstin selittävä teoria on ollut, että teksti viittaa Yhdysvalloissa helmikuun viidentenä päivänä vuonna 2001 ilmestyneeseen Paper Marioon, jonka julkaisupäivämäärä (amerikkalaisittain 02/05/01) on hyvin lähellä päivämäärää 2/4/01. Luigi on pelattavissa Paper Mariossa. Kyse saattoi olla myös pelin ohjelmoijien sisäisestä vitsistä.

Hiljattain vuotanut Super Mario 64:n lähdekoodi on nyt kuitenkin vihdoin ratkaissut pelaajia ihmetyttäneen mysteerin, joka vieläpä toteuttaa alkuperäisen ”ennustuksen”. Pelin tiedostoista löytyi 24 vuotta ja kuukausi pelin julkaisun jälkeen käyttämätön Luigin hahmomalli. Näin ollen Luigi oli kuin olikin totta, joskaan hahmoa ei edelleenkään ole mahdollista avata käytettäväksi pelin sisällä.