Uusimmat

Teemu Purhosen suosikkipelit 2010-luvulta

26.12.2019 11:16 Muropaketin toimitus

1. Disco Elysium (2019)

Disco Elysium on järkyttävän hieno peli, joka ansaitsee kaiken mahdollisen huomion. Se tarjoilee uskomattoman rikkaan murhamysteerin, jonka ytimessä lymyilee harhainen ja mielensä nyrjäyttänyt etsivä. Roolipelin kuuluu olla juuri tällainen, ja se on toivottavasti uudenlaisen roolipeligenren pioneeri: jos rahattoman studion ensimmäinen julkaisu on näin väkevä, mitä kaikkea voikaan saada aikaisesti isolla budjetilla?

Vuosikymmenen paras peli, jolle ei löydy vertaista.

2. L.A. Noire (2011)

Rockstarin pelit ovat aina makoisia, mutta tämä tyylikäs toimintaseikkailu on itselleni eräs tärkeimmistä. Siitä löytyy kaikki tärkeimmät noir-elementit hämäriä juonitteluja ja femme fatalea myöten, ja peli on kestänyt aikaa hämmästyttävän hyvin, eikä sen viime metrien kompurointi harmita lopulta juuri lainkaan.

3. Deadly Premonition (2010)

Deadly Premonition on helposti eräs kaikkien aikojen suosikkipeleistäni, sillä se onnistuu olemaan samalla myös eräs kehnoimmista julkaisuista koskaan. Saavutus sekin. Peli on kuin Alan Wake, mutta huomattavasti onnistuneempi, sillä se kanavoi Twin Peaks -tunnelmaa ja yleistä kummallisuutta paremmin kuin monet muut pelit. Omaperäistä agenttifiilistelyä ryydittää kauhistuttavien olentojen lahtaaminen, ja peli on hyvin erikoinen monella tapaa – hyvässä ja huonossa mielessä.

Ei heikoille.

4. The Long Dark (2014)

Ankara selviytymispeli julkaistiin varsinaisesti vasta vuonna 2017, mutta hankeen päästiin marssimaan jo vuosia aiemmin, kun early access -versio tuli saataville. The Long Dark on yksi parhaista selviytymispeleistä, sillä se on täysin armoton, mutta lumen keskellä oppii nopeasti pärjäämään.

5. Thimbleweed Park (2017)

OG-seikkailupelikehittäjä Ron Gilbert näyttää, kuinka hyvä seikkailupeli voi parhaimmillaan olla. Thimbleweed Parkista on vaikea löytää mitään motkotettavaa, ja se on kaikin puolin niin täydellinen point’n’click, että tätä kirjoittaessa tekee mieli pelata se uudelleen läpi – jälleen kerran.

6. Uncharted 4: A Thief’s End (2016)

Silmitöntä murhaamista, hassuttelevaa sanailua ja häikäiseviä maisemia – mitä muuta peliltä voi toivoa? Uncharted-pelisarja on todella mainio seikkailu, ja Uncharted 4 vie Nathan Draken tarinan hienosti maaliin.

7. This War of Mine (2014)

This War of Mine on lähtökohtaisesti sotapeli, mutta ei murhaajien näkökulmasta, vaan siviilien, joilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta, kuin yrittää selviytyä selkkauksen kurimuksessa. Lähtökohta on tuore, ja This War of Mine saa pauloihinsa yksinkertaisuudestaan huolimatta.

8. Grand Theft Auto V (2013)

Tämä moderni klassikko ei kaipaa minkäänlaista perusteluita.

9. Breathedge (2018)

Yhä early access -versiona tarjolla oleva Breathedge on puhutteleva avaruuden tyhjiöön sijoittuva peli, sillä sen tarjoama kepeä selviytyminen on yksinkertaisesti häkellyttävän hupaisaa puuhaa. Peli on yhä kehityksessä, eli se tulee samaan jatkossa lisää sisältöä, jota odotan suu vaahdossa.

10. Fallout: New Vegas (2010)

Muistatko, kun Fallout-pelit olivat hyviä? New Vegas on pelisarjan hienoin, sillä siinä on sellaista roolipelisisältöä, joka on syystä tai toisesta karsittu myöhemmistä Fallout-peleistä. Maailmanlopun Las Vegasin vilkkuvat valot ovat kutsuvia, ja kookas peli kasvoi myöhemmin entistä laajemmaksi vallan mainioiden lisäosien muodossa.

Sisältö

  1. Tuukka Hämäläisen suosikkipelit 2010-luvulta
  2. Ilari Hauhian suosikkipelit 2010-luvulta
  3. Joonas Pikkaraisen suosikkipelit 2010-luvulta
  4. Joonas Koiviston suosikkipelit 2010-luvulta
  5. Skye Borgin suosikkipelit 2010-luvulta
  6. Teemu Purhosen suosikkipelit 2010-luvulta