Pelastaako uusi päivitys pelaajakriisissä lipevän Artifactin – Mukana chatti ja leaderboardsit

14.12.2018 19:15 | Muropaketin toimitus

Valve on julkaissut Artifact-korttipeliin uuden päivityksen, joka tuo mukanaan muun muassa pelin sisäisen chatin sekä leaderboardsit.

Aiemmin kerroimme, kuinka Valven vasta julkaisema Artifact kärsii jo nyt todella pahasta pelaajakadosta. Pelaajat ovat kritisoineet Artifactia muun muassa pelin sosiaalisten ominaisuuksien sekä progression puutteesta.

Nyt Valve on yrittänyt korjata ongelmaa uudella päivityksellä, joka lisää pelaajille mahdollisuuden kommunikoida otteluiden aikana korttien ääninäyttelemillä teksteillä tai omakirjoitetuilla viesteillä. Mukana on myös avoimia pelin sisäisiä turnauksia sekä Valven etukäteen suunnittelemilla Call to Arms -pakoilla pelattavaan pelimuotoon liittyvä leaderboards-systeemi.

Tarkemmat tiedot päivityksestä löytyvät täältä. Valve lupasi myös, että se lisää varsinaisen MMR-systeemin Artifactiin ensi viikolla. Näin ollen uudistusten pitäisi korjata ainakin pahimmat puutteet, vaikkakin Artifactin rahoitusmalli jakaa edelleen vahvasti mielipiteitä.

Muropaketin arvostelussa totesimme, että varsinaisen korttipeluun mekaniikat ovat Artifactissa kohdallaan vaikka muu toteutus onkin hieman kyseenalainen.