Alternative Party 2009 -galleria: Jeri valloitti nörttikansan

26.10.2009 16:07 Jukka O. Kauppinen

Kuten kenties olette huomanneet, Alternative Party 2009 tuli ja meni. Tapahtuma oli pääosiltaan menestys, vaikka perinteiseen tapaan välillä vähän kompasteltiinkin. Mutta meininki oli hyvää ja kunniavieraat upeita, se oli tärkeintä. Demokisoissakin nähtiin joitakin erittäin hienoja teoksia.

eDomen kuvagalleriassa monen monta kuvaa ihanaisesti Jeri Ellsworthistä sekä muutama kuva joutavasti antiikkisesti retroraudasta.

Tapahtuman kunniavieraat brittiläinen Sophie Wilson ja amerikkalainen Jeri Ellsworth olivat hyvinkin painonsa arvoisia kullassa. Molemmat tarjosivat upean annoksen naisnörtteyttä. Esimerkiksi Wilsonin kunniavieraspuheessa salillinen yleisöä pääsi sukeltelemaan hämmästyttävässä retroraudan maailmassa, jossa ihmeteltiin esihistoriallista tietotekniikkaa ja sen kehittymistä nykysuuntaansa. Esimerkiksi vanhojen Acornin tietokoneiden ja ensimmäisen ARM-prossorin syntymiseen liittyvät detaljit olivat suorastaan häikäisevää hardwarepornoa.

Wilsonin kehittämä ARM-prosessorihan löytyy nykyään suuresta osasta maailman kännyköitä ja mobiililaitteita. ARMeja valmistettiin pelkästään viime vuonna yli kuusi miljardia kappaletta. Kaikkien valmistettujen ARM-prosessorien laskentateho on enemmän kuin kaikkien maailman muiden prosessorien yhteensä. Ei siis mikään turha laite. Toinen Wilsonin prosessori puolestaan löytyy nykyään noin 75 prosentista maailman xDSL-modeemeista.

Jeri Ellsworth puolestaan yksinkertaisesti sulatti Altpartykansan sydämet rullaluistellessaan ympäriinsä, jutellen mukavia ja vältellen lukemattomia treffikutsuja.

Altparty-videoita voi katsoa YouTubesta täältä: Alternative Party Channel

Demoskabat: Alternative Party 2009:n kompotulokset

Lisätietoja: http://www.altparty.org

 

 

Montako kaiutinta saa yhteen NESiin?

 

Cray on supertietokone.

Suttuinen Sophie.

 

Jeri ja kyberlatexkauppinen.

Seuraavat kuvat: Vesa Härkönen / Altparty.

Lisää kunnollisia, virallisia Alt-kuvia täällä: Alternative Party -galleria.

Lue myös

Forza Motorsport 3 – haastattelussa Turn 10:n autopeliguru Dan Greenawalt

Nintendon ja Amo Oy:n perhetapahtuma Heurekassa

Pro Evolution Soccer 2010 (PS3, Xbox 360)

Ratchet & Clank Future: A Crack in Time sisältää enemmän tarinaa

Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)