Assassin’s Creed IV: Black Flag – merellistä seikkailuhaastattelua itse meripirun kanssa

16.10.2013 17:56 | Jukka O. Kauppinen

Tiesitkös tämän: Assassin’s Creed IV: Black Flag –pelissä on merta ja laivoja! Jos et, niin nytpä hei tiedät. Ei tarvitse kiittää.

Merellisen toimintaseikkailun märkä ulottuvuus on tulevassa pelissä erinomaisen merkittävässä asemassa. Siksi Dome nappasikin kiinni  Ubisoftin virallisesta merimiehestä. Tuottaja Arnaud Vaudour pelitalon Singaporen studiolta oli pääpäsmäri seikkailun meriosuuksien suunnittelussa. Mitäs jännää hänellä onkaan kerrottavanaan?

”Pelaaja löytää maailmasta useita erilaisia aluksia. Osa on geneerisiä laivamalleja, mutta jotkut laivat ovat todella uniikkeja. Uniikeista mainittakoon esimerkiksi Mustaparran Queen Anne’s Revenge, joka on mallinnettu hyvin yksityiskohtaisesti alkuperäisestä laivasta. Sankarin Jackdaw-laiva on puolestaan hyvin erikoinen eikä pohjaudu mihinkään tiettyyn historialliseen laivaan”, Vaudour valistaa.

”Aloitimme aluksen suunnittelun prikistä, koska halusimme tehdä Jackdawsta nopean, jolla pärjää suurempiakin aluksia vastaan. Merirosvot käyttivät paljon prikejä, koska ne olivat usein vastustajiaan nopeampi. Laivatyypin valinnan jälkeen suurensimme aluksen kokoa. Näin saimme laivaan enemmän tykkejä ja miehistöä ja loimme peliin todella voimakkaan vastustajan.”

Entäpä pelin historialliset yksityiskohdat?

”Meille oli erittäin tärkeää kuvata millainen paikka Karibia oli merirosvouden kulta-ajalla. Pelisarjassa historia on leikkikenttä ja halusimme tuoda sitä esille mahdollisimman tarkasti. Halusimme muun muassa kuvata tarkoin millaisia eri laivat tai niiden purjeet ja tunnukset ovat. Entä laivojen miehistö ja miten he pukeutuivat? Samojen maiden laivoilla on pieniä eroja ja ne poikkeavat toisistaan. Joillakin laivoilla on isompia tykkejä ja toisilla taas pienempiä. Myös laivoja on todella paljon, joten vaihtelevuus on runsasta.”

Vaan eipä spoilata Vaudourin kertomia sen enempää. Katsokaa video!

 

 

Tuottaja Arnaud Vaudour: oma historia pelin/pelisarjan parissa, laivojen suunnittelu, purjehtimisen tuntuma ja teknologia, meriseikkailukokemus, mitä jos pelaaja vihaa purjehtimista, historialliset yksityiskohdat, aikakauden tapahtumat ja politiikka, vapaa sana.

 

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Tekijä: Ubisoft

Julkaisija: Ubisoft

Tulossa: PlayStation 3 & Xbox 360 29.10.2013 – PC, PlayStation 4, Xbox One, Wii U 21.11.2013

Pelaajia: 1, 2-? (internetissä)

Pelin kotisivu: http://assassinscreed.ubi.com

Haastattelu: Jukka O. Kauppinen

Videoeditointi: Teemu Viemerö

 

 

 

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed IV – ensikosketuksessa mehukasta meriseikkailua

Assassin’s Creed IV: Black Flag – iso ei Disneyn kiiltokuvapiraateille [osa 1] 

Lue myös

Combat Commander: Europe (lautapeli)

Mad Max –ensikosketus – ajoneuvorooliseikkailuräiskintä kutsuu nuken lapsia

Thief-ensikosketus – Garrett palaa varjoihin [osa 1]

Thrustmaster Y-250C – keskikastin pelikuulokkeet

Wiikon wanha: Thief