Assassin’s Creed IV: Black Flag – merirosvojen aikakausi on harmaata vyöhykettä, kertoo historioitsija

29.10.2013 16:30 Jukka O. Kauppinen

Mikä avuksi, kun halutaan tehdä historiallisesti uskottava, todellisen maailman tapahtumia seuraava seikkailu – mutta aiheesta on vain hyvinkin rajallisesti todellista, tutkittua tietoa? Silloin kutsutaan apuun alan parhaat asiantuntijat.

Colin Woodard on mies Assassin’s Creed IV: Black Flag –piraattiseikkailun takana. Se mies, jonka keräämään aineistoon pelin käsikirjoitus pohjautuu ja mies, joka syynäsi läpi pelin aasta ööhön, viilaten ja fiilaten sen tarinaa, tapahtumia, ihmisiä ja asioita sopimaan paremmin todelliseen historiaan. Ja auttaen niissä kohdin, missä haluttiin mennä vähän eri suuntiin.

Woodard Ubisoftin jamppojen luomasta käsikirjoituksesta:

”He yrittävät luoda historiallisesti mahdollisimman tarkan pelin, mutta heillä on myös kaikki Assassin’s Creedin maailman tarinaelementit, jotka he haluavat yhdistää tosihistoriaan. Se on oma taiteenlajinsa, jotta ne saatiin järkevästi sulautettua toisiinsa ja toimimaan. He tekivät mielestäni loistavaa työtä.”

”Jo ennen kuin tulin mukaan tarinassa oli todella kunnioitettava määrä historiallisia yksityiskohtia ja tosiasioita, joihin pääkäsikirjoittaja Darby McDevitt oli päässyt sisälle. Oli todella kunnioitettavaa miten paljon he olivat saaneet aikaan ja miten he olivat saaneet kaapattua aikakauden sielun. Pelin ei ole tarkoitus kuvata historiaa dokumentaarisesti, mutta se kertoo kuitenkin historiallisesti tarkkoja yksityiskohtia ja aikakauden sielua. Peli tekee paljon parempaa työtä kuin monet merirosvoista kertovat dokumenttisarjat ja -elokuvat, joten todellakin nostan hattua.”

 

Colin Woodard

Lisätietoja: http://www.republicofpirates.net

 

Historioitsija avaa myös pelin ja merirosvojen aikakauden vaikeutta tarinankerronnan ja historiankirjoituksen kannalta.

”Merirosvojen kulta-ajalla on paljon asioita, joista emme tiedä. Me emme esimerkiksi tiedä miltä ihmiset oikeasti näyttivät. Meillä ei ole kuvia tai piirroksia niiltä jotka ovat oikeasti nähneet kuuluisia hahmoja. Meiltä ei ole suoraa tietoa merirosvoilta itseltään ja kaikki tieto perustuu lähinnä todistajanlausuntoihin.”

”Merirosvojen elämässä on myös useiden kuukausien kestoisia pimeitä jaksoja, joiden aikaisista tapahtumista emme tiedä. Yleisesti ottaen enne myöskään tiedä merirosvoista mitään ennen kuin heistä tuli merirosvoja. Meillä on vain joitakin johtolankoja sieltä täältä.”

”Yleisesti asioita joista emme tiedä, harmaata aluetta, on todella paljon. Niillä pystyikin leikittelemään pelissä todella paljon.”

Mitä kaikkea muuta Colin Woodard kertoi pelin historiantutkimuksesta ja käsikirjoittamisesta? Se selviää vain katsomalla oheinen haastattelu!

 

 

Colin Woodard, Assassin’s Creed IV:n virallinen historioitsija

 

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Tekijä: Ubisoft

Julkaisija: Ubisoft

Tulossa: PC (22.11.2013), PlayStation 3 ja Xbox 360 (29.10.2013), Wii U (22.11.2013)

Tulossa: PlayStation 4 (22.11.2013), Xbox One (22.11.2013 paitsi Suomessa 2014)

Pelaajia: 1, 2-? (internetissä)

Pelin kotisivu: http://assassinscreed.ubi.com

Haastattelu: Jukka O. Kauppinen

Videoeditointi ja puhtaaksikirjoitus: Teemu Viemerö

 

 

Assassin’s Creed IV: Black Flag (PC, PS3, PS4, WiiU, Xbox 360, Xbox One)

Assassin’s Creed IV on siitä harvinainen sarjansa edustaja, että se ei siirrä aikajanaa eteenpäin Amerikan itsenäisyyssodan päivistä, vaan palaa ajassa taaksepäin vilkuilemaan, miten Connorin isoisä Edward Kenway loi oman maineensa.

 

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed IV Black Flag –haastattelu – Karibiaa tutkimassa (1+2)

Assassin’s Creed IV: Black Flag – merellistä seikkailuhaastattelua itse meripirun kanssa 

Lue myös

Kerbal Space Program – indiepelien aatelia

Mad Max –ensikosketus – ajoneuvorooliseikkailuräiskintä kutsuu nuken lapsia

Taistelupelejä henkeen ja vereen

Thief-ensikosketus – Garrett palaa varjoihin [osa 1]

Tähtiretki sieluttomaan rahastukseen – Star Trek trekkien silmin

Wasteland 2 –ensikosketus – kaikkien ydintuhoseikkailujen esi-isän pojan paluu