Astralis Koreassa – suomalaiset ammattilaispelaamisen turnauksessa osa 1/2

15.11.2005 00:00 | Muropaketin toimitus

eDome julkaisee Team Astralisin matkapäiväkirjan Soulissa, Etelä-Koreassa, taannoin pelatusta ammattilaispelaamisen turnauksesta. World E-Sports Games -liigan Season 2 -turnaus oli maailmanlaajuisesti arvostettu ja televisioitu tapahtuma, johon osallistuminen oli suomalaiselta pelaajatiimiltä mittava askel. Suomalaisen ammattipelaamisen eturintamassa liikkuva Team Astralis tähtääkin korkealle!

Päivä 1 – matka Koreaan

Saavuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle siinä kello 14:20, Saimme lippumme, menimme checkinin läpi ja siirryimme portillemme. Lento oli 15 minuuttia myöhässä mutta se ei haitannut mitään, sillä edessämme oli joka tapauksessa neljän tunnin odotus Pariisissa Soulin jatkolennollemme. Kahden tunnin ja 40 minuutin lento sujui nopeasti, ehkä ennen kaikkea siksi että edessämme oli vielä kymmentuntinen lento Koreaan.

Meidät oli valitettavasti sijoitettu pitkin poikin konetta, mutta se ei ollut aivan täynnä, joten osa meistä onnistui istumaan yhdessä. Olin ajatellut ottaa torkut lennon aikana, mutta se ei oikein onnistunut, joku hullu korealainen potkiskeli tuoliani joten nukkuminen ei ollut kovinkaan helppoa.

Lennon aikana näytettiin tietysti elokuvia – ja eräs niistä oli korealainen elokuva, jonka nimi oli jotakuinkin ”kuppi nuudeleita”. Leffa oli kamala, joten keskityin vain musiikin kuunteluun ja nukahdin kesken kaiken.

Incheonin kansainväliselle lentokentälle saapuessamme tapasimme myös muita turnaukseen osallistuvia pelaajia. Mielemme teki vain päästä suihkuun ja nukkumaan, mutta ei toivoa – meidät vietiin suoraan tervetuliaisseremoniaan, joka pidettiin eräässä ravintola-yökerhossa. Sen yhteydessä esiteltiin jokainen joukkue ja kaikille annettiin tietysti komeat taputukset. Lopulta meidät päästettiin yöllä hotelliin, jossa meille oli varattu kaksi huonetta ja kolmas treenikämpäksi pc-koneiden kera. Natu, Nico ja Nikke menivät heti treenihuoneeseen mutta kun kaikki kirjaimellisesti nukahtivat näppäimistöjensä päälle, niin päätimme mennä lopulta nukkumaan.

Päivät 2-3 – sopeutumista ja treenaamista

Kello on 5.11 aamulla – eli yhä jeglagin kourissa. Ensimmäiset päivät ovat olleet rauhallisia, sillä havaitsimme että ensimmäinen matsimme ei olekaan neljäntenä päivänä – vaan vasta 11. päivänä. Eli olemme vain treenanneet, chillanneet ja harrastaneet kaikenlaista hölmöä, mitä saman katon alle pakkautuvat 73 hardcore-geekkiä vain voi keksiä.

Olimme alkujaan suunnitelleet, että meillä olisi joka päivälle jonkinlainen toimintasuunnitelma, ettemme vain laiskistuisi ja veltostuisi treenaamisen puutteessa. Mutta noh, loppujen lopuksi tilanne onkin niin päin, että me olemme pelanneet aivan liian paljon. Täällä ei ole ollut juuri muuta tekemistä kuin pelata – ja pelata. Mikä on sinänsä hyvä juttu – emme olleet harjoitelleet todella hardcoresti ennen saapumistamme, joten treenaaminen on paikallaan.

Ja kuten voi kuvitella, kaikenlaista on sattunut. Jokainen päivä Nicon kanssa on silkkaa hupia, sillä mies on mestari laukomaan odottamattomia heittoja eri tilanteissa. Päiväohjelmamme tähän mennessä on ollut seuraavannäköinen: ylös siinä kello 14-15, syömään (nuudeleita tai mäkkäreitä/pizzaa), toisten pelaajien kanssa chillailua ja lopulta siinä 18-19 pintaan alamme pelaamaan toisten tiimien kanssa. Pelit jatkuvat noin puoleenyöhön, minkä jälkeen vain hölmöillään, pelataan JUMPMAPSiä tai Warcraft III:sta, tai vain istutaan baarissa.

Mutta Soulin villi yö on yhä näkemättä. Meidän piti mennä kaupungille perjantaina, mutta kaikki olivat liian väsyneitä. Mutta kyllä se vielä onnistuu…

Varsinaisiin peleihin päästään matkapäiväkirjan seuraavassa osassa…

Teksti: ast|natu & Jukka O. Kauppinen
Kuvat: Team Astralis

www.team-astralis.com

Muropaketin uusimmat