Uusimmat

Asura’s Wrath – WTF vieköön, mitä tämä on?

14.09.2011 20:03 Jukka O. Kauppinen

Pan Visionin pohjoismaisten Playground-pelimessujen omituisinta ja tajunnanräjäyttävintä peliä ei tarvitse kauaa miettiä. Ei edes sekuntia tai sen kymmenystä. Capcomin Asura’s Wrath on teos, jonka megalomaanisen eeppiyden kuvaamiseen eivät riitä sanat. Jotain epämääräisen etäistä kuvaa sen outoudesta saisi ehkä, jos kiipeäisin Näsinneulan huipulle jättimegafonin kanssa ja huutaisin siihen ”WTF! MITÄ IHMETTÄ? MIKÄ TÄMÄ ON?” niin kauan, kunnes kiltit sedät hakevat minut pehmeään huoneeseen.

Niin. Tämä on jotain kosmista.

Animen ylin kulminaatio

Asuraa työstää CyberConnect2-studio, jonka tuotoksia ovat muun muassa .hack// -sarja sekä hirmuinen kasa Narutoja. Tämän taustadetaljin havaitsemisen jälkeen ymmärsin peliä ainakin jollain tasolla. Jokseenkin ainoa kollegojen kanssa keksimämme kuvaus pelille kun oli se, että laitetaan kaikki maailman animet samaan tehosekoittimeen ja korotetaan ne monenteen potenssiin. Lopputulos yltää ehkä pieneen osaan Asuran eeppisyydestä.

V2-Manu kummissaan

Yritetään nyt kuvata vähän näkemäämme. Asura on tosi vihainen kaveri, sillä hän on jumala, jolta riistettiin ensin jumalalliset voimat ja sitten tungettiin haisevaan jumalvankilaan 12 000 vuodeksi. Asura pakenee tai vapautetaan, minkä jälkeen hän menee haastamaan riitaa yhden entisen jumalakaverinsa kanssa. Paksua buddhaa muistuttava kaveri ottaa ensin köniinsä, minkä jälkeen hän kasvaa keskikokoisen vuoren kokoiseksi ja mätkii Asuraa miten huvittaa. Ei se tunnu kovin kivalta, kun kerrostalon kokoinen nyrkki takoo sinua maan uumeniin.

 

Lisää upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteestahttps://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

Asuraa tämä vain vituttaa. Ankarasti. YOU TALK TOO MUCH ja sitten taas iso kaveri ottaa pataan. Buddhahemmo ärsyyntyy ja… Tuota noin. Kaveri nousee taivaalle ja kasvaa. Kasvaa. Kasvaa… Isommaksi kuin koko maapallo.

”MINÄ OLEN TÄMÄN PLANEETAN JA SEN ASUKKAIDEN YLIN SUOJELIJA. JA NYT SINÄ MATONEN SAAT TUTA VIHANI.”

 

Sedällä on kokoa.

Töksistälullaa

Täytyy sanoa, että en ole koskaan osannut edes kuvitella tilannetta, jossa ison planeetan kokoinen jumalolento ärsyyntyy ja SITTEN mätkii sinua sormellaan. Miettikää nyt miten iso sormi se on. Kymmeniä kilometrejä leveä sormi tulee ja tökkää silmään. Voi helvata, nyt sattuu.

Ja Asuraa vain vituttaa entistä enemmän.

Niin kovasti, että jätkän raivo yltää niin massiiviselle tasolle, että hän – tämä ihan tavallisen ihmisen kokoinen jamppa – lyö takaisin niin kovaa, että jättijumalakin ottaa lukua. Viha kasvattaa luonnetta. Ja Asuralla luonnetta näyttää riittävän.

Ei jumalauta. Oikeasti. Tämän pelin tekijät ovat nauttineet jotain todella väkeviä sieniä.

QTE-sieniä

Entäs se peli? No sitä ei kaiken tajunnanräjäyttelyn alta paljoa löytynyt. QTE-eventtejä, namiskoiden nakutusta ruudulla osoitetuilla hetkillä ja sauvojen veivausta. Peli onkin enemmänkin uskomattoman massiivinen video tai ysärimuodikkaasti interaktiivinen elokuva, jossa pelaajan tehtävä on reagoida oikeilla hetkillä, oikeilla tavoilla. Ja joskus välillä vähän tähtäillä ja ammuskellakin jotain jumalsäteitä tai sellaisia.

Kuulostaa kamalalta? Ihan persepeliltä? Totta. Pelinä Asura’s Wrath on olematon. Vain kasa pitkiä välivideoita, joita sidotaan toisiinsa lyhyillä, ketjutetuilla toiminta- ja QTE-kohtauksilla. Mutta voi hyvä tavaton sentään, millaisilla välivideoilla…

 

 

Lisää upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

Parempia pelejä löytää heittämällä tiilen pelikaupan ikkunasta sisään, mutta jos haluatte teoksen, joka saa teidät haukkomaan henkeänne ja tuntemaan äärimmäisen, sanoinkuvaamattoman hämmennyksen ja ihmetyksen hetkiä, niin Asura’s Wrath on varma valinta. Tästä tulee taatusti jotain ainutkertaisen hämmästyttävää! Ja siksi suosittelen pistämään teoksen heti tarkkailulistalle. Näin outoja asioita ei näe edes kerran vuodessa, hyvä jos vuosikymmenessä.

 

Asura’s Wrath

Tekijä: CyberConnect2

Julkaisija: Capcom

Tulossa: PlayStation 3, Xbox 360

Pelaajia: 1

Pelin kotisivu: http://www.capcom.co.jp/asura/

Jukka O. Kauppinen

 

 

Lisää upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteestahttps://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

 

 

Lue myös

Brothers in Arms: Furious 4 – Hitler mainittu!

Deus Ex: Icarus Effect laajentaa Human Revolutionin tarinaa

Diablo 3 – pahuksen hauskaa luolarymistelyä

Men of War: Vietnam -ensikosketus – neukkuna Vietnamissa

Nightfall (Lautapeli)

Resistance 3 ja Insomniac Games – ”Pyrimme luomaan epätoivoisen selviytymistaistelun”

Silverlit Heli Blaster – kauko-ohjattavaa kopterihupia