Uusimmat

Baldur’s Gate II: The Darkest Day

18.10.2001 20:12 Jukka O. Kauppinen

Ilmainen lisälevy Baldur”s Gate II:een

Hyviä uutisia Baldur”s Gate II:n ystäville. Peliin on näet juuri julkaistu upouusi, täysin ilmainen lisälevy The Darkest Day, joka tuo roolipelaajille mittavan uuden maailman seikkailtavaksi. Sen tekijät Max ”Potencius” Schnur ja Richard ”Mintosk” Haines ovat ennestään tuttuja Baldur”s Gaten tallaajille tehtyään aiemmin ykkösbaldurille lisälevyn Dark Side of the Sword Coast.

The Darkest Day on kopioitavissa ilmaiseksi tekijöiden kotisivuilta tai vaikkapa samantien eDomesta, mutta kokoakin riittää reippaat 272 megatavua. Niinpä kiinnostuneilla olisikin syytä olla nopea nettiyhteys tai hyvä imurointiohjelma.

Planet Baldur”s Gaten mukaan Dark Side of the Sword Coast oli ilmestyessään merkittävä tapaus, ja toimi sittemmin mallina myös muille kehitteillä oleville roolipeleille. Tällä on nähtävästi viitattu erityisesti Neverwinter Nightsiin. Niinpä voimme luottaa tälläkin kertaa tekijöiden taitoon tehdä tasokkaita laajennuksia.

The Darkest Day on epävirallinen, fanien luoma laajennus, jonka teossa ei itse Baldur”s Gatejen tekijöillä ole ollut osaa eikä arpaa. TDD on tarkoitettu Baldur”s Gate II: Shadows of Amnin lisukkeeksi, kehitystyön alettua jo kauan ennen virallisen Throne of Bhaal-laajennuksen ilmestymistä. Niinpä TDD ei ole toistaiseksi yhteensopiva Thronen kanssa, mutta tekijät lupailevat myöhemmin ilmestyvää päivitystä joka uusien ominaisuuksien lisäilyn ohella lisäisi myös ToB-yhteensopivuuden.

The Darkest Dayn ominaisuuksia:

9 uutta NPC-hahmoa
180+ uutta esinettä
170+ uutta taikaa
39+ uutta hirviötä
75 uutta ”kittiä”
Yli 40 alitehtävää
Viisi suurta ”seikkailua”
Yksi megaseikkailu

Tekijät lupaavat materiaalin riittävän vähintään 30 tunnin pelisessioksi, mikä on erittäin kiitettävä saavutus ja suururakka ilmaiselle lisukkeelle.

Darkest Day asentuu Baldur”s Gate 2:n päälle ylikirjoittaen kriittisiä alkuperäisiä tiedostoja (override-kansio, chitin.key). Uninstallin kerrotaan kuitenkin palauttavan pelin takaisin entiselleen. TDD tarvitsee Baldur”s Gate 2:n päivitetyn version.

Lisätietoja The Darkest Daystä löytyy laajennuksen virallisilta kotisivuilta osoitteesta www.teambg.net/tdd. Muita Baldur”s Gate II:n ilmaisia laajennuksia/modeja löytyy TeamBG.netin sivuilta.

Voit kopioida The Darkest Dayn suoraan myös eDomesta:
kopioi TDD – 272 Mt.

Muuta Baldur”s Gate-aiheista materiaalia löydät eDomesta muun muassa:

BG2: Shadows of Amn-esittely
BG2: Shadows of Amn-julkistus
BG2: Throne of Bhaal-arvostelu

Teksti:
Toni Saari
Jukka O. Kauppinen