Uusimmat

Battlefield 1942 lisälevy

11.09.2003 00:00 Muropaketin toimitus

eDomen toimituksella oli San Franciscossa käydessään hieno tilaisuus tavata Dice Canadan AJ Marini. AJ on sekä Battlefield 1942:n lisälevyn Secret Weapons of WWII:n että pelin tulevan jatko-osan Battlefield Vietnamin pääsuunnittelija ja tuottaja. Ensiksi meille näytettiin kumpikin peli toiminnassa ja sitten pääsimme haastattelemaan Marinia. Parempaa haastateltavaa näiden pelien tiimoilta ei voisi löytyäkään. Tämän haastattelun ensimmäisessä osassa keskitytään juuri kauppoihin ilmestyneeseen Secret Weapons of WWII -lisälevyyn. Vielä tällä viikolla ilmestyvässä toisessa osassa keskitymme sitten Battlefield Vietnamiin.

eDome: Ensiksi on pakko kysyä Secret Weaponsin rakettirepusta, joka on kyllä varsin villi lisäys peliin.

AJ: Se on kieltämättä herättänyt paljon keskustelua. Jotkut ovat pelänneet, että se olisi ylivoimainen ase, mutta emme halua järkyttää fanejamme. Pidimme huolta siitä, ettei rakettirepusta tulisi ylivoimaista asetta. Halusimme tehdä siitä hauskan aseen, jolla pääsee rakennusten päälle ja tuo oman lisänsä peliin.

eDome: Jos menet rakettirepulla kohtisuoraan ylöspäin ja polttoaine loppuu, kuoleeko pelaaja pudotessaan?

AJ: Emme halua pelaajan välttämättä kuolevan, mutta hän saa sen verran vaurioita siitä, että polttoaineen kulumista tulee kyllä varmasti seurattua. Olen nähnyt joidenkin pelaajien menevän liian nopeata rakennusta päin ja kuolevan sen takia, mutta kuten kaikessa, yritämme pitää tämänkin tasapainossa muun pelin kanssa.

eDome: Pelissä on mukana myös suurempi lentokone, jolla voi kuljettaa varsin suuria joukkoja pelaajia…

AJ: Kyllä, pelissä on C-47 kuljetuskone. Se voi lentää kohteesta toiseen ja kuljetettavat sotilaat voivat haluamallaan hetkellä hypätä koneesta laskuvarjolla alas. Koneessa on seitsemän istumapaikkaa ja konetuliase, jolla voi ampua. Jos et halua heti hypätä, voit toki vain istua koneessa ja ihailla maisemia.

eDome: Eikö tällainen kuljetuskone ole vähän liian ihanteellinen kohde tiputettavaksi? Kuinka helppoa se on ampua alas?

AJ: Se on hyvin haluttava kohde ja hidasliikkeinen, toisin kuin suihkukoneet, jota esittelimme. Annoimme saksalaisille Flakpanzerin eli liikuteltavan ilmatorjunta-aseen, jonka avulla kone on helppo ampua alas. Eli oikeilla varusteilla kone on kohtuullisen helppo ampua alas. Kun katsoo kaikkia niitä nimiä taivaalla, se on kuin hai haistaisi verta. Haluat lähteä sen perään.

eDome: Miten löysitte nämä ”salaiset aseet” ja kuinka paljon asioita on vain vedetty hatusta?

AJ: Aseet jotka oli tehty taistelukenttiä varten, eivät sinänsä voineet olla kovin salaisia. Ihmiset tiesivät niistä. Mutta yritimme valita sellaisia, joita ei hirveästi rintamalla nähty, olivat vähemmän tunnettuja tai jopa ei käytetty ollenkaan. Käytimme siis jotain sellaisia keksintöjä, joille keksittiin käyttöä vasta sodan jälkeen. Joitakin taas saatettiin käyttää, mutta siitä ei ole historiallisia todisteita. Kuitenkin esim. Sturmtiger, Flakpanzer ja C-47 nähtiin taistelukentillä. Ne ovat hauskoja elementtejä pelissä, emme halunneet peli olevan täysin hulluttelua.

eDome: Mikä on suosikkisi?

AJ: Olen C-47:n fani. Sillä on hauska lennellä ympäriinsä ja sen avulla pääsee paikkoihin, joista vihollinen ei odota sinun tulevan.

eDome: Kerros vielä lisää aseista ja ajoneuvoista. Mitä hauskaa on lisätty?

AJ: Meillä on suihkukoneita, jotka voivat ampua ohjuksia. Meillä on pommeja. Insinöörillä on haulikko ja näin tästä joukosta on tullut tehokkaampi. Commandot voivat myös heitellä veitsiä. Tämä ei kuulosta paljolta, mutta siitä tulee hauska elementti kun olet keskellä taistelua. Huomaat panostesi olevan loppu, heität veitsen ja huomaat, että fantastista, tapoin jonkun.

eDome: Miksi tämä pitäisi sitten ostaa?

AJ: Road to Rome oli hyvä lisälevy, mutta Secret Weapons of WWII vie pelattavuuden uudelle tasolle. Peli on nopeatempoisempi ja toimintapainotteisempi. Kuuntelimme faneja ja pistimme parannukset peliin.

Kari Koivistoinen