Uusimmat

Brothers in Arms: Furious 4 – Hitler mainittu!

25.08.2011 19:00 Jukka O. Kauppinen

Gearbox Softwaren työstämä uusi Brothers in Arms sijoittuu toiseen maailmansotaan, mutta vie tekijöidensä mukaan pelisarjaa uuteen suuntaan. Teosta kuvaillaan brutaaliksi ja co-op-pelaamiseen painottuvaksi FPS-räiskinnäksi, jonka kampanjaa voi pelata enimmillään neljän kaverin kanssa. Lisäksi  pelissä on myös laaja kilpailullinen moninpelitila.

Kohteena Adolf

On vuosi 1944. Sota menee huonosti, saksalaisten kannalta. He etsivätkin epätoivoisesti keinoja, joilla tilanteen saa käännettyä suotuisemmaksi. Pelin tarina seuraa neljän urhean soturin urakkaa, kun nämä jahtaavat Fuhreriä itseään, yrittäessään estää Hitleriä löytämästä keinoja, joiden avulla tämä pystyisi muuttamaan uhkaavan häviön lopulliseksi voitoksi.

Furious 4 -ryhmän jäsenillä on käytössään erikoisaseita ja huikeita taistelutaitoja, joiden avulla heidän täytyy nujertaa kauhistuttavin vaara, mitä maailma on koskaan nähnyt. Adolf-sedällä on näet hihassaan hirmuinen kokeellisten sotakoneiden armeija, jonka Kolmannen valtakunnan asepajat ovat rakentaneet salassa.

Kuulostaako huikealta? No, ehkä pikemminkin aika kuullulta. Jopa väsyneeltä. Iskuryhmä Adolfin perässä? Olisiko jossain jopa robotti-Hitler?

Miksi, miksi näin?

Brothers in Arms -räiskeet ovat olleet ihan hyviä toisen maailmansodan toimintapelejä, joissa on ollut samalla lähemmäs ainutlaatuisen kiintoisa ja toimiva taktinen aspekti. Ilmeisesti meno ei kuitenkaan ollut tarpeeksi kovaa Ubisoftin makuun. Tekijätiimi onkin pistetty hönkimään teokseen uutta menoa ja meininkiä jättämällä sodankuvaus vähemmälle ja nostamalla toimintaa enemmän esille.

”Peli on nyt entistä intensiivisempi ja toiminnallisempi, mikä on kaikkien BiA-fanien ja räiskintäfriikkien mieleen”, Ubisoft kehuu.

Njaa. Tiedä häntä. Minähän kyllä tykkäsin taktisesta sotimisesta ja solttujen komentamisesta.

Cooppaajan testi

Pelin kerrotaan sisältävän vahvan, co-op-moninpeliin painottuvan kampanjatilan, jota voi pelata enimmillään neljän kaverin kanssa yhtaikaa. Sattuneesta syystä Furious 4 -ryhmässä on neljä eri soturia, joista kullakin on oma taistelutyylinsä ja varusteensa.  Pelaajat voivat myös valita hahmojensa ominaisuuksia, ja pelin edetessä hemmoja voi myös kehittää uusien taitojen ja vekottimien avulla. Räiskeessä onkin oma, erityinen Player Growth -systeemi hahmonkehitykseen.

Ja ne tyypit? Chok on ”verenhimoinen intiaani”, Montana ”valtava ja peloton amerikkalaissoturi”, Stich ”psykopaattinen irlantilainen lääkintämies” ja Chorckett ”hurja teksasilainen.”

Tiedättekös, minä en tuommoisille tyypeille antaisi asetta käteen. Kuulostavat siltä, että kaverit ovat niin täyshulluja, että he pistäisivät koko rykmentin remonttiin, jos löysä velli loppuu soppajonossa kesken. Mutta ehkä heidät voisi vain pudottaa laskuvarjolla vihollisen selustaan.

Taivaalla on vaarallinen rakettinatsi.

Sarjatulirakettipyssyllä vaarallista Focke-Achgelis Fa 223:sta vastaan.

Ubisoft puolestaan kuvailee hahmoja ja pelin uutta meininkiä ”aiempaa kapinallisemmaksi, vapaammaksi ja kepoisemmaksi. Iskuryhmä elää taistellakseen, he rakastavat sotimista!”

Mikäs siinä, sotimista varmasti riittää, jos nelikko on kerran Fuhrerin itsensä perässä.

”Tappakaa Fuhrer ja voittakaa sota” – kevyt on haaste, jep.

Saas nähdä mitä tästäkin tulee. En nyt ihan suorilta lämpene, etenkään kuvien perusteella. Kauas on menty alkuperäisestä pelistä.

Brothers in Arms: Furious 4 julkaistaan 2012 alkupuolella PC:lle, PS3:lle ja Xbox 360:lle.

 

Tekijä: Gearbox Software

Julkaisija: Ubisoft

Tulossa: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Pelaajia: 1-?

Pelin kotisivu:http://www.brothersinarmsgame.com/

Jukka O. Kauppinen

 

 

Brothers in Arms: Furious 4

 

Verrokkina Brothers in Arms Hells Highway

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Lue myös

Assembly Summer 2011 -turnausreportaasi

Far Cry 3 -haastattelu: onnistuuko paluu ykkösosan tunnelmiin?

Merchants & Marauders (Lautapeli)

Real Warfare 2: Northern Crusades -ensikosketus – Total Warit on pelattu, juu

Red Orchestra 2 -ensikosketus – sota on kivaa!

Ridge Racer Unbounded – suomalainen näkökulma ajopelilegendaan

Rise of Nightmares – räiskintäkauhua Kinectillä