Uusimmat

Call of Duty Elite on Activisonin lisäpalvelu nettisotureille

20.06.2011 15:30 Jukka O. Kauppinen

Activision on jo pidemmän aikaan miettinyt keinoja, joilla pelaajilta saataisiin pumpattua lisää tuohta. Kaikki pelit eivät voi olla World of Warcraftejä ja Guitar Herotkin onnistuttiin pumppaamaan kuiviin.

Call of Duty -peleillä on kuitenkin valtaisasti pelaajia. Jos edes osa miljoonista Black Opsia ja Modern Warfareja vääntävistä pelaajista innostuisi kuukausimaksullisesta lisäpalvelusta, niin eikö se tekisi todella ihmeitä firman kassavirrallekin? Sitä yhtiö yrittää Modern Warfare 3:n rinnalla julkaistavalla Call of Duty Elite -lisäpalvelulla.

Eliten juju on siinä, että se on kuin hitusen ulkoistettu nettipalvelu, joka vastaa nettimoninpelaamisesta, statistiikoista ja muista verkkotoiminnoista ja sosiaalisista kuvioista, mitkä ovat tähän mennessä olleet erillisiä kussakin Call of Dutyssä. Jatkossa Elite on enemmänkin yhteinen alusta, joka hoitaa nämä asiat kaikissa Call of Duty -peleissä.

Elite tarjoaa ilmaiseksi samat perusjutut, mitä CoDeissa on ennenkin ollut – joten mitkä ovatkaan sitten ne lisäominaisuudet, joilla pelaajat yritetään saada maksamaan kuukausimaksua räiskintäviihteestään, sen peruspelin lisäksi?

Ensi alkuun Activionin jampat alleviivaavat sitä, että CoDien yksinpeli, cooppimoninpeli ja nettiräiske pysyvät tulevaisuudessakin ilmaisina.

”Mitään ei oteta pois ja jopa vihaajat voivat pelata ilmaiseksi tulevaisuudessakin.”

Maksullisen premium-tason käyttäjille kuitenkin tullaan tarjoamaan ”ominaisuuksia, jotka uudistavat käsitykset moninpelistä ja yhteisöpelaamisesta konsoleilla.”

 

Activision vastaa ohessa joihinkin Elitestä esitettyihin kysymyksiin:

Onko Elite uusi verkkosivusto?

Se on toki verkossakin, mutta Eliteä voi käyttää niin nettiselaimilta, kännykältä, tableteilta kin pelien sisältäkin.

Onko moninpeli maksullista?

Ei. Tarjoamme vain enemmän vaihtoehtoja, ottamatta mitään pois. Jos haluat pelata samaan tapaan kuin ennenkin, voit. Monet Elite-palvelun ydintoiminnoista ovat ilmaisia kaikille CoDien pelaajille.

Entäpä statit? Näenkö nettimatsieni statit ilmaiseksi?

Kyllä. Elite-palvelun urapuolelta näet tarkat detaljit suorituksistasi ja mitä koko muu CoD-yhteisö on puuhastellut. Voit seurata niin karttojen suosiota kuin millaisia aseita muut käyttävät, samoin pistetilastoja ja yhdistää omatkin tilastosi Facebookiin. Urapuoli on ilmainen kaikille käyttäjille.

Miten Elite vertautuu ilmaisiin vaihtoehtoihin?

Uskomme, että Eliten ilmaiset ominaisuudet ovat paljon parempia kuin mitä millään ilmaispalvelulla on tarjottavanaan. Elite nostaa panoksia tuomalla innovaatioita moniin tuttuihin asioihin, kuten tilastoihin ja pelaajadatan seuraamiseen. Moni juttu on myös täysin upouusi. Esimerkiksi Eliten Groups-ryhmäjärjestelmällä, joka esitellään Modern Warfare 3:n myötä, pelaajat voivat liittyä erityisiin kustomoituihin pelaajaryhmiin, joita voidaan määritellä vaikka omien mieltymysten ja harrastusten mukaan. Voit sitten pelata netissä samoja kiinnostuksenaiheita omaavien pelaajien kanssa.

Näin löydät itsesi pelaamasta täysin satunnaisten pelaajien sijaan sellaisten kanssa, joilla on samoja kiinnostuksen kohteita, jotka asuvat samassa kaupungissa tai pelaavat samantyylisesti. Eli pelaat uusissa sosiaalisissa ryhmissä.

Mitä väittämänne “Connect, Compete, Improve” tarkoittaa?

Connect tarkoittaa sitä, että pelaajat voivat hallita moninpelielämystään ennen näkemättömän tarkasti, tehden siitä sosiaalisen elämyksen.

Compete tarkoittaa, että pelaajat voivat kisata toistensa kanssa tavoilla, jotka sopivat heidän pelitaitoihinsa ja -tyyliinsä. Lisäksi Elite-palvelun kautta järjestetään jatkuvasti eri pelaajatasoille ja -taidoille räätälöityjä turnauksia.

Improve tarkoittaa sitä, että Elite on jokaiselle pelaajalle kuin ikioma valmentaja. Palvelu antaa pelaajille neuvoja ja ohjeita, seuraten miten näiden peli muuttuu ja miten he pärjäävät vastaavissa tilanteissa.

Onko Elite tarkoitettu vain hardcore-pelaajille?

Connect, Compete and Improve -systeemin ansiosta Elite sopii kaikentasoisille pelaajille. Jokaisille löytyy omia persoonallisia yhteisöjään, tapahtumia, pelivideoita ja opastusta. Elite tarjoaa laadukasta viihdettä kaikille CoD-pelaajille, ollen erilainen elämys jokaiselle.

Tukeeko Elite Black Opsia?

Kyllä. Elite on kuitenkin suunniteltu ensin Modern Warfare 3:lle, joten kaikki palvelun toiminnot eivät ole kuitenkaan aluksi tarjolla Black Opsissa. Myöhemmin pelaajat voivat kuitenkin luoda yhden ainoan Elite-profiilin, joka kerää yhteen niin Black Opsin kuin Modern Warfare 3:n ja muiden tuettujen CoDien tilastot ja urakokemukset.

Entä onko Elite erinainen Black Opsissa kuin MW3:ssa?

Beachhead-studion ryhmä on työskennellyt läheisesti Infinity Wardin ja Sledgehammer Gamersin kanssa rakentaakseen Eliten MW3:n ympärille. Joten Elite toimii parhaimmin ja tarjoaa eniten toimintoja juuri MW3:n kanssa.

Miten ladattavat lisärit jaetaan Eliten ilmestyttyä?

Jos et halua olla Eliten premium-asiakas, voit ostaa CoDien laajennukset yksittäin tai olla ostamatta niitä, jos et halua. Premium-käyttäjälllä kaikki MW3:n laajennukset sisältyvät automaattisesti kuukausimaksuun.

Voivatko pelaajat ostaa tehokkaampia aseita Eliten kautta?

Eivät. Elite ei tarjoa oikoteitä. Se auttaa tekemään pelaajia parempia, mutta jos haluat parempia aseita ja varusteita, niitä saa vain ja ainoastaan pelaamalla peliä.

Milloin Elite avautuu?

Palvelu avataan samana päivänä kuin Call of Duty: Modern Warfare 3. Eliteä voi käyttää Xbox 360:llä, PS3:lla, PC:llä sekä Android- ja iOS-laitteilla.

 

Activision kertoo myös, että Elite tulee avoimeen betatestiin myöhemmin kesällä Call of Duty: Black Ops -pelin kautta. Betaan voi hakeutua osoitteessa http://www.callofduty.com/elite.

Lue myös

Amiga Immortal 3 on tuplalevy täynnä hittejä

E3 2011 – uutiskoosteet (osa 5)

Gatling Gears -haastattelu – steampunk-räiskintää kahdella sauvalla

Logitech F540 – pelikuulokkeet konsolipelaajille

Roccat Alumic – kovan luokan hiirimatto

Steelseries Shift Cataclysm Keyset – rahat pois WoWittajilta?

Witcher 2 – konseptigalleria