Uusimmat

Dead Rising 2: Off the Record pursuaa rehevää zombiehuumoria

11.10.2011 20:00 Jukka O. Kauppinen

Dead Rising oli kerta kaikkisen loistava vetäisy Xbox 360:n julkaisun paikkeilla. Yhtä tiukkaa nextgen-peliä uudelle konsolille ei oltu nähty ainakaan lyhytmuistin ongelmista kärsivän ihmisen miesmuistiin. Samalla teos oli jokseenkin sadistinen. Niin oli jatko-osakin, joskaan ei ehkä ihan niin raastavalla tavalla. Mutta tiedättehän, tärkeintä oli hauskanpito. Zombien muussaus ei ole ollut koskaan niin lystiä.

Dead Rising 2:n seuraava versio, itsenäisenä pelinä julkaistava Off the Record, nostaa panoksia hupirintamalla oikein urakalla. Siinä kierrätetään hauskalla tavalla DR2:n maisemia ja perusolemusta, palautetaan pääosaan ensimmäisen pelin päähenkilö Frank West ja ammutaan zombeja taivaalle ilotulitusrakettiin seivästettynä. Ihan parasta!

Vaikka pelissä on myös jokin klassinen tarinatila, on teoksen pääosassa nyt uusi hiekkalaatikkopelitila. Ja voi pojat. Tämä on silkkaa K18-actionkomediaa.

Kyllä te tiedätte Dead Risingit. Pistetään zombit muusiksi kaikella mahdollisella ja pukeudutaan siinä samalla sadomaso-pvc-kukkamekkoon. Pellehattu päässä.

Off the Recordissa tämä hömppä viedään seuraavalle asteelle laajentamalla Fortune Cityä uudella huvipuistoalueella sekä täysin päättömillä uusilla aseyhdistelmillä. Näkee selvästi, että homman juju on ollut rakentaa pelaajille lysti hiekkalaatikko, jossa ei tarvitse enää juosta pelillisten tavoitteiden perässä. Nyt saa tutkia, touhuta ja melskata. Ja etsiskellä, että miten perverssejä aseyhdistelmiä ylipäätään voikaan keksiä. Tai millaiset vaatteet Frankille löytää pornokaupasta. Mainitsin jo ilotulitusrakettiluudan. Aika päheää. Lasersäteitä ampuva kypärä on sekin aika villi. Tai vaahtosammutinroskis, jonka voi lämäistä zombin päähän, minkä jälkeen tämä kieppuu ympäriinsä jäädyttämässä muita zombeja.

Tarinakin löytyy ja se etenee mukavasti ensimmäistä ja toista DR:ää sekoitellen. Ykkösen mekaniikkaa ja Frank Westin valokuvausurakkaa pistetään yhteen DR2:n ärjympään meininkiin, kelpaa meikälle. Tosin tarinatilaa en päässyt tällä aikataululla testaamaan, joten en osaa sanoa ovatko pomokahinat ja muut ankarammat yhteenotot edelleen yhtä ankaraa perseilyä kuin kakkosessa. Toivottavasti niiden suhteen on oltu vähän armollisempia. Mutta ainakin tallennusjärjestelmää on väittämän mukaan tehty taas pykälän pelaajaystävällisemmäksi.

Tykkäsin sekä pelillisesti että ideana, etenkin teoksen koomisuuden ja viihdyttävyyden ansiosta. Mutta onhan tämä samalla hyvän pelin kierrätystä ja lypsämistä. Silti, hiekkalaatikkotila tuntui sen verran mukavalta ajanviihteeltä, että se voi olla hintansa arvoinen. Ihan pienen toiveen jos saisi vain esittää, niin ei tätä tarvitsisi täydellä hintaa kaupata DR2:nsa jo kerran tai puolitoista kertaa ostaneille.

 

Dead Rising 2: Off the Record

Tekijä: Blue Castle

Julkaisija: Capcom

Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360 – julkaistaan 14.10.2011

Pelaajia: 1

Pelin kotisivu: http://www.deadrising-2.com

Jukka O. Kauppinen

 

Lisää aiheesta

Dead Rising 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Dead Rising 2: Case Zero (Xbox 360)

Dead Rising 2: Case West (Xbox 360)

Dead Rising (360) 

Lue myös

Burnout CRASH – haastattelussa mies päättömän kolarointipelin takaa

Combat Wings: The Great Battles of World War II -ensikosketus

Forza Motorsport 4 -haastattelussa kerrotaan autopelin kehittämisen ja mallintamisen saloja

Resident Evil: Operation Raccoon City -ensikosketus – selviytymiskauhusta zombieräiskeeksi

Sound Blaster Tactic3D Omega Wireless – langattomien pelikuulokkeiden aatelia

Uncharted 3: Aarteenmetsästäjä -kilpailu oli seikkailujen retki Jordaniassa