Uusimmat

Dome listasi: 15 vuoden 2016 peliä, jotka olivat täyttä roskaa

04.01.2017 09:12 Muropaketin toimitus

Pelivuosi 2016 tarjoili jyvien ohella myös akanoita. Listasimme 15 peliä, jotka kannattaa kiertää kaukaa.

Aiemmin tällä viikolla julkaisimme listan viime vuoden parhaista peleistä, mutta nyt on aika aivan toisenlaiselle listalle.

Kokosimme 16 vuoden 2016 aikana arvostelemaamme peliä, joihin ei kannata haaskata aikaansa.

1. Alone in the Dark: Illumination häpäisee pelisarjan nimen

”Illumination julkaistiin itse asiassa jo vuosi sitten. Olin vain silloin niin epätoivoisen epäuskoinen, etten yksinkertaisesti kyennyt kirjoittamaan arvostelua. – – Alone in the Dark: Illumination ei ole Alone in the Dark. Se ei ole kauhua, se ei ole hyvä räiskintä, se ei ole hyvä peli. Se on vuoden 2015 huonoin kaupallinen videopeli, joka on söhlitty päin peetä jo perusmekaniikoiltaan. Se on aito Atari-peli.”

Alone in the Dark: Illumination

2. Postal Redux – kun loputon teurastuskaan ei tunnu enää miltään

”Postal: Redux on surkea peli, joka yrittää elää kohun ja pahennuksen avulla. Rehellisesti sanoen se ei onnistu oikein siinäkään. Kaikki on liian pliisua, liian mitäänsanomatonta ja liian kömpelöä, jotta loputon teurastus edes tuntuisi miltään. Peli ei ole hauska, eikä sillä ole mitään kiinnostavaa sanottavaa.”

Postal Redux

3. Resident Evil 6 HD remasteroi huonon pelin entistäkin huonommaksi

”Resident Evil 6:n HD-uusintaversiointi on juuri sitä, mitä Resident Evil 6 ansaitseekin. Tai ei aivan: oikeasti se ansaitsisi tulla unohdetuksi ja haudatuksi, mutta jos se nyt oli pakko uusintaversioida, niin onpa sitten ainakin tehty vasurilla ja puolivaloilla, kuten muukin peli.”

Resident Evil 6

4. Cityconomy: Service For Your City on hyvin puutteellinen kaupunkisimulaattori

”Cityconomy: Service For Your City on monella osa-alueella viimeistelemätön teos. Tekemisestä puuttuu hauskuus ja puurtaminen alkaa tuntua puuduttavalta jo muutaman tunnin jälkeen. Sitä on vaikea suositella korkean hintalappunsakin vuoksi, eikä se ole millään tasolla yli kahden kymmenen euron arvoinen tekele.”

5. Star Fox Zero ratsastaa nostalgialla

”Parhaimmillaan tarjolla on peli, joka tuo kyllä kovasti mieleen ne vanhat hyvät pelit, mutta ei ehkä ihan sillä tavalla, mitä toivottiin. Välillä fiilis on mukavan nostalginen, mutta toisinaan sitä joutuu väkisinkin pohtimaan ja kysymään, että eikö 20 vuotta vanhaan kaavaan oikeasti keksitty mitään fiksuja uudistuksia.”

6. Black Desert Online on veistetty koreamorppien rasittavimmasta grindipuusta

”Hauska taistelu ei riitä paikkaamaan sitä, että koko muu peli on sekava, luotaantyöntävä ja rasittava grindi, jonka läpäisemisestä palkitaan vain uudemmilla ja vittumaisemmilla grindeillä. Ei kiitos – elämä on liian lyhyt.”

7. Infran toteutus ei yllä lähellekään idean tasoa

”Mitä jää lopulta käteen? Turhauttava peli. Infra olisi voinut olla vaikka miten hyvä, ja välillä se onkin mukavaa pelattavaa. Useimmiten se kuitenkin tarjoaa päämäärätöntä harhailua, turhautumista ja hämmennystä.”

8. ”Kiertäkää kaukaa” Robinson: The Journey on kirjaimellisesti oksettava VR-peli

”Vaikka Robinson ei saisikaan aikaan kirjaimellista laattausta, se ei olisi hankinnan arvoinen peli. Kauniin grafiikan ja kovan immersion ohella tarjolla ei ole nimittäin juuri mitään. Pelin vääntää läpi parissa tunnissa. Pituutta kokemukselle voisi tuoda se, että Robinson ei ole hyvä selittämään, mitä pelaajan pitäisi milloinkin tehdä, joten usein pelaaminen pysähtyy virtuaalista päänraapimista varten.”

9. Assassin’s Creed: The Ezio Collection on huono vitsi

”Assassin’s Creed: The Ezio Collection on parhaimmillaan YouTuben kautta koettuna. Sitä kautta voi rauhassa naureskella bugaaville animaationopeuksille, sammakon lailla tuijottaville italialaisille ja muille pelin outouksille. Älkää kuitenkaan herran tähden maksako kokemuksesta 40 euroa.”

Assassin’s Creed

10. Dangerous Golf  räjähtävä golfpallo posliinikaupassa

”Kun pelaajalla on koko ajan statistin olo, ei ole mitenkään hirveä ihme, että Dangerous Golf on parhaimmillaan, kun sitä seuraa vierestä. Silloin ei huomaa, miten pintapuolista pelattavuus on ja miten koko ajan on sellainen olo, kuin peli pitäisi kummastakin kädestä ja vetäisi väkisin eteenpäin. Voi vain keskittyä kaaokseen, räjähdyksiin ja huisin hölmöön menoon.”

Dangerous Golf

11. Syndrome on kuin C-luokan harrastelijaelokuva

”Syndrome on oikeastaan kuin C-luokan harrastelijaelokuva, joka on kasattu ilman todellista visiota mutta tavoitellen suuren rahan viihdepläjäyksen päräyttävyyttä. Turpiin tulee vähän joka osa-alueella, omat ideat loistavat poissaolollaan eikä lopputulos lipsahda kuitenkaan niin pahasti kalkkunaksi, että se olisi hauska edes huonoudessaan. Kun peliä vielä myydään yli kahden kympin hinnalla, ei sitä voi oikein suositella kuin lajityypin suurkuluttajille, jos heillekään.”

Syndrome

12. Metroid Prime: Federation Force joutaa pölyttymään pelikaupan hyllyssä

”Olen aika varma, että Metroid Prime: Federation Force ei ollut alkujaan oikea Metroid-peli, vaan jokin tuikitavallinen co-op-räime, jonka kehityksen aikana on huomattu, että tulossa on aikamoinen kalkkuna. Päälle on sitten lyöty Metroidin nimi siinä toivossa, että vähin äänin kauppoihin livautetun pelin joku hairahtuisi ostamaan.”

13. The Legend of Zelda: Triforce Heroes on ongelmien summa

”Triforce Heroesin huba kaatuu ensiksi nettiongelmiin, sitten kolmen ja tasan kolmen 3DS:n vaatimukseen lähipelissä. Jouduin useaan otteeseen turvautumaan tasapainotteluun kahdella laitteella, koska senhetkisiä pelikavereita oli yksi. Miksi tarvitsen tuplaLinkin ohjaamiseen tuplalaitteet, kun yksinpelissä pystyy vaihtelemaan hahmojen välillä?”

14. Raivostuttava Mario Party: Star Rush pilaa juhlat huonoilla uudistuksilla

”Olisin niin kovasti halunnut pitää Mario Party: Star Rushista, mutta mitä enemmän pelasin, sitä enemmän peli ärsytti. Ei vain ole kivaa, että puhdas tuuri ratkaisee voiton, eikä pelaaminen ole kovin hauskaa kun tekniikka tökkii niin paljon, että ruudunpäivitysnopeus dippaa välillä yksinumeroiseksi. Koita siinä sitten olla tarkka ja tehokas minipelaaja.”

15. Sword Art Online: Hollow Realizationia ei voi suositella edes anime-faneille

”Sword Art Online: Hollow Realization on halvalla tehty, halvalta kuulostava ja ennen kaikkea tylsä peli. Näin voi sanoa monesta nettiroolipelistäkin, mutta Hollow Realizationia joutuu kaiken pahan lisäksi pelaamaan yksin.”

Pinnan alla kuplimassa:

My Summer Car on nerokasta suomihulluutta, joka ei sovi kaikille

”My Summer Car sopii vain huumorintajuisille oudoista peleistä nauttiville. Älä ota sitä vakavasti. Näkökulmasta ja pelaajasta riippuen se on joko uskomattominta tuubaa ikinä tai sitten upea ohjelmalelu, jonka parissa viihtyy älyttömän hyvin. Ainakin se tarjoaa monet räkänaurut, usein tahattomasti.”