UUSIMMAT

DOOM: The Board Game

08.04.2005 00:00 | Muropaketin toimitus

Maailmalla suurta suosiota saavuttaneen klassisen pc-pelisarjan lautapeliversio on viimeinkin rantautunut myös tänne Pohjolan perukoille. Järeä pelilaatikko herättää jo ensisilmäyksellä hiljaista kunnioitusta. Se on jykevä ja painava sisältäen kymmeniä kartanpalasia, muovifiguureita sekä pelissä tarvittavat erikoisnopat.

Pelissä on tarkoituksena suorittaa avaruusmerijalkaväen erikoisjoukkojen jäsenillä erilaisia skenaariokohtaisia tehtäviä yhden pelaajan ohjatessa aina hirviöitä parhaan kykynsä mukaan. Pelimekaniikka toimii mainiosti erilaisten pelissä pelattavien hirviö- ja kykykorttien avulla. Kortit tuovat peliin tarvittavaa yllätysmomenttia, joten jokainen pelisessio tuntuu erilaiselta kuin edelliset. Näiden korttien avulla luotavat kombinaatiot ovat avain voittoon sekä avaruusmerijalkaväen että hirviöiden pelaamisessa.

Doom muistuttaa pelitekniikaltaan ja sisällöltään yllättävän paljon Harper Prismin kasarijännäripeliä Aliens, jossa samannimisen elokuvan hahmot seikkailivat elokuvan tapahtumapaikoilla tarkoituksenaan pysyä hengissä ja päästä pakoon perässä juoksevilta hirviöiltä.

Doom-lautapeli onnistuu vangitsemaan pc-pelin maailman ja tuomaan siihen jopa lisää jännitystä. Tämä peli on parhaimmillaan neljän pelaajan seurueessa, mutta myös kolmen pelaajan sessio tuottaa rutkasti mielihyvää. Suosittelemme lämpimästi.

Erica Christensen

Tekijä: Kevin Wilson
Julkaisija: Fantasy Flight Games
Pelaajia: 2-4
Peliaika: 60+ minuuttia
Maahantuoja: Fantasiapelit Oy