Uusimmat

Factor 5 vaihtaa maisemia – Lair PlayStation 3:lle

18.07.2006 12:46 Thomas Puha

Factor 5:n tarina on hyvin tunnettu. Alkuperältään saksalainen, vuonna 1987 perustettu pelinkehitysryhmä nousi maineeseen Amigalle tekemällään Turricanilla. Sitä seuraava yhteistyö Lucasfilmin (nyk. Lucasarts) kanssa johti nopeasti siihen, että tiimi pakkasi kamansa ja muutti Lucasfilmin pyynnöstä Saksasta Kaliforniaan. Siitä lähtien Factor 5 ja Lucasarts ovat tehneet tiivistä yhteistyötä.

Pitkään vain Nintendon konsoleilla työskennellyt Factor 5 yllätti monet siirtymällä PlayStation 3:n pariin. Mediassa harvemmin esiintyvän ryhmän uusi suunta ilmeni kesällä 2005, kun Sony esitteli PS Meeting -tilaisuudessaan Factor 5:n PS3:lle julkaistavaa Lair-peliä. Sen kustantaa Sony Computer Entertainment America.

Lohikäärmetaisteluja ja seikkailua sisältävää Lairia on ehditty kehittää jo 18 kuukautta. Factor 5:n perustajajäsenen ja toimitusjohtajan Julian Eggebrechtin mukaan tiimi siirtyi viimeisen GameCube-pelinsä jälkeen työskentelemään Xboxilla tottuakseen PS3:n grafiikkateknologiaan. Molemmissa konsoleissa on saman valmistajan (Nvidia) grafiikkaprosessori. Teknisen johtajan Thomas Engelin mukaan Factor 5 on tehnyt teknologiakehitystä PlayStation 3:lle jo vuodesta 2004 lähtien.

Lair tähdätään PlayStation 3:n julkaisuun. Toistaiseksi pelistä on näytetty vain videoita ja yksityiskohtien kertominen on jätetty vähemmälle. Videolla nähdään sateessa kamppailevia lohikäärmeitä, jotka hyödyntävät viimeisimpiä graafisia kikkoja. PlayStation 3 -kehitysyksiköstä peräisin olevat videot ovat osoittaneet, että Factor 5 on luomassa ainakin visuaalisesti vakuuttavaa jälkeä. Lairin lohikäärmeet ovat legendaarisen Phil Tippettin käsialaa, jonka tekemät lohikäärmeveistokset Factor 5:n graafikot ovat skannanneet peliin. Tippet on työstänyt tietokone-efektejä sekä pienoismalleja sellaisiin elokuviin kuin Starship Troopers, Tähtien sota, Dragon Heart ja Robocop-trilogia.

Factor 5 on myös työstämässä toista PlayStation 3 -peliä, muttei ole suostunut vahvistamaan, josko rakastettu Turrican-sarja saisi viimeinkin jatkoa. Lair esitellään pelattavassa muodossa toukokuun E3-pelimessuilla.