Final Fantasy Fanfest –matkapäiväkirja 1: viimeinen fantasia kutsui Lontooseen

05.12.2014 17:00 | Muropaketin toimitus

Kaikilla eeppisillä seikkailulla on alkunsa ja loppunsa. Matkani Lontooseen Final Fantasy XIV FanFestiin alkaa sateisena iltapäivänä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tepastelen ajatuksissani passintarkastusalueelle kiinalaisen perheen perässä. Kun on vuoroni mennä tiskille ojentamaan passi, huomaan että rajavartiolaitoksen työntekijät ovat uskomattoman pelottavan näköistä porukkaa.

Painostavan katseen alla melkein päädyn itkien kertomaan siitä, kuinka nelivuotiaana söin salaa kaupan lattialta karkin ja kuinka minua ei pitäisi pitää siitä enää rikosvastuussa. Se oli vain yksi karkki ja siitä on jo kauan. Nyrpeä mies katsoo passiani, hymähtää ja avaa portin, kipitän sen läpi enkä katso taakseni. Se on menoa nyt. 

Päivä 1

Lennolla ei tarjoilla ilmaista ruokaa, mutta olen aivan liian jännittynyt syödäkseni mitään. Kudon sukkaa ja mietin päivän polttavia kysymyksiä. Miten pääsen hotellille, ketä matkaseurueeseeni kuuluu ja mitä huominen pitää sisällään. Square Enixin edustaja on aiemmin vihjannut, että pääsisimme VIP-tilaisuuteen ja tyypillisenä naisena murehdin pukeutumista ja kaikkia niitä mahdollisuuksia, miten itseni voinkaan nolata ihmisten edessä. Onneksi neulottava villasukka tarvitsee kantapään ja keskittyminen siirtyy murehtimisesta kavennuksiin.

Gatwickissa löydän nopeasti miehen, jonka tabletissa lukee selvästi ’Daniela Wnuk’. Kävelen miehen luo hymyilen ja hän sanoo jotain, mistä en saa mitään selvää. Tervehdin englanniksi.

”Et siis olekaan puolalainen?” mies kysyy selvästi hämmentyneenä.

”Joo, no siis, mun vaari oli puolalainen. Osaan vaan kiroilla puolaksi.”

”Ah! Tiesin, että olet puolalainen! Sukunimesi paljasti sinut. Ja kaikki osaavat kiroilla puolaksi”, taksikuski selittää ja johdattaa minut autolle.

Ajomatka Lontoon keskustaan kestää noin puolitoista tuntia. Matka ei ole muuten paha, mutta istun etupenkillä ja periaatteessa aivan väärällä puolella autoa, vaikkei rattia edessäni olekaan. Liikenne kulkee aivan väärinpäin ja risteyksissä on suljettava toinen silmä, ihan varmuuden vuoksi .

Hotelilla puran laukkuni, heitän iPadin ja kameran sängylle sekä heittäydyn sosiaalisen median turvalliseen maailmaan. Yritän tyhjentää ajatuksiani, mutta nälkä vaatii keskittymään – noh, nälkään! Pian puhelin soi ja isännät kutsuvat illalliselle. Rukouksiini on vastattu, kiitos.

VIP-tilaisuus kuitenkin peruuntuu, sillä tanskalaisten lentokone on auttamattomasti myöhässä.

Tapaan Squaren miehen lisäksi yhden Ruotsin aktiivisimmista FFXIV: Arr -pelaajista ja epävirallisista faniyhteisöpomoista, Joannan. Onneksi kaikilla on nälkä, unohdamme loppuseurueen ja lähdemme etsimään ravintolaa. Ruotsalainen nainen kertoo, että hänellä on valokuvamuisti ja siinä kohtaa tajuamme, että hänen seurassaan emme ikinä eksy.

Loppuilta meneekin Final Fantasy XIV:stä ja mansikka daquiriesta jutellen. Seura on loistavaa ja huomaan, että porukan eräällä tanskalaisella miehellä sekä ruotsalaisella naisella on lämpivät välit… Tai sitten vain onnistuin ottamaan kuvan oikeassa kohtaa ja muokkaamaan siitä hyvin kyseenalaisen.

 

Square Enix järjesti marraskuussa Lontoossa Final Fantasy XIV FanFest –tapahtuman. Daniela Wnuk suuntasi tapahtumaan Suomen lehdistöedustajana.

Lisätietoja: http://ffxiv-fanfest.com/eu/uk/index.php

Lisätietoja: http://www.finalfantasyxiv.com/

 

Lisää aiheesta

Final Fantasy I & II: Dawn of Souls (GBA) 

Final Fantasy IX (PSX) 

Final Fantasy VIII (PSX) 

Final Fantasy XIV A Realm Reborn (PC, PS3, PS4) 

Final Fantasy XIV ja kaikkien aikojen harhaanjohtavin Game of the Year -versio 

Final Fantasy XIV: Heavensward – ensikosketus ja paljastuksia

Hullu mies kertoi koko Final Fantasy 7:n tarinan uusiksi LittleBigPlanetissa 

Lightning Returns: Final Fantasy XIII (PS3, Xbox 360) 

 

Muropaketin uusimmat