UUSIMMAT

Tekisikö mieli kokeilla Fortnite: Battle Royalea? Näillä 10 vinkillä pääset hittipelissä alkuun

15.05.2018 07:15 | Tuukka Hämäläinen

Kokosimme joukon neuvoja ja vinkkejä aloitteleville Fortnite: Battle Royale -pelaajille.

Kuten viime viikolla julkaisemassamme infopaketissa kerroimme, on ilmaisesta verkkoräiskintäpeli Fornite: Battle Royalesta tullut lyhyessä ajassa valtavan suosittu. Kun Fortnite on äkkiä kaikkien huulilla, houkuttelee se varmasti monia uusia pelaajia kokeilemaan peliä – etenkin kun se onnistuu helposti ja täysin ilmaiseksi.

Fortnite kuitenkin opastaa pelaajia äärimmäisen vähän, joten kokosimme alle muutaman perusneuvon kaikille aloitteleville pelaajille. Nämä on hyvä tietää, kun hyppää ensi kertaa Fortniten taistelukentälle.

1) Mistä pelin saa?

Fortnite: Battle Royale on saatavilla veloituksetta useille alustoille. Tällä hetkellä peli on tarjolla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PC:lle, Macille ja iOS-käyttöjärjestelmän mobiililaitteille. Peli on periaatteessa sama kaikilla alustoilla, mutta ohjausjärjestelmä ja peliohjaimet ovat tietysti vähän erilaisia kullakin alustalla. Useimmilla alustoilla voi myös pelata ristiin, eli niin, että samassa ottelussa on mukana esimerkiksi iOS-pelaajia ja Xbox One -pelaajia. Ainoastaan PS4:n ja Xbox Onen välillä ei yhteispeli onnistu.

Aloittelijoita muistuttaisimme myös siitä, että alkuperäinen Fortnite on maksullinen peli. Battle Royale pitäisi kuitenkin löytyä maksuttomana latauksena erikseen kunkin pelilaitteen kauppapaikalta.

2) Mikä moodi?

Fortnite: Battle Royale sisältää muutaman eri moodin, joiden välillä valita. Solo-moodissa pelaaja on yksin kaikkia vastaan, Duossa pelataan kaksistaan ja Squadissa pienenä tiiminä. Lisäksi tarjolla on rajoitetun ajan saatavilla olevia moodeja, kuten 50 pelaajan tiimien yhteenotto sekä soolona pelattava, Avengers-teemainen Infinity Gauntlet -moodi, joka poistuu pian pelistä.

Jos sinulla ei ole tiedossa pelikavereita, on helpointa aloittaa Solo-moodista. Kommunikaatio on tiimipeleissä olennaista, ja sattumanvaraisen porukan kanssa se on usein hankalaa tai olematonta.

3) Ennen ottelua

Ennen kuin varsinainen pelisessio alkaa, saatat joutua odottelemaan pelitilassa, johon ilmestyy alati uusia pelaajia. Tässä tilassa voi riehua vapaasti, mutta hahmoasi ei voi tappaa, etkä saa mitään keräämääsi mukaan itse otteluun. Tilaisuutta voi kuitenkin käyttää hyväksi ja kokeilla eri pelimekaniikkoja, kuten rakentamista ja ampumista.

4) Välttele alkuun muita pelaajia

Fortnite-ottelut käynnistyvät laskuvarjohypyllä saarelle, jolle hyppää samalla kertaa jopa 100 muuta pelaajaa. Aloittelijan kannattaa alkuun vältellä muita pelaajia ja suunnata jo ilmassa alueelle, jonne ei ole syöksymässä kymmeniä muita pelaajia. Kaupungit ja muut tiuhaan rakennetut alueet ovat yleensä suosituimpia, joten suuntaa rohkeasti syrjäisemmille seuduille.

Lisäaikaa saa avaamalla liitovarjon ajoissa, jolloin voi rauhassa ohjailla hahmoaan hiljaisemmille seuduille. Tällöin on kuitenkin riskinä menettää parhaat aseet ja varusteet.

5) Aseistaudu nopeasti

Battle royale -taistelussa ei ilman aseita ole mitään mahdollisuuksia. Kannattaa siis pyrkiä hankkimaan mahdollisimman nopeasti jokin ase käsiinsä. Aseita ja varusteita löytyy eniten rakennuksista, minkä vuoksi keskelle metsää laskeutuminen ei kannata. Etsiydy sen sijaan syrjäisiin rakennuksiin, joiden suuntaan monet muut eivät ole matkalla.

6) Varo myrskyä

Battle royale -pelit perustuvat siihen, että pelialue rajautuu jatkuvasti, mikä pakottaa elossa olevat pelaajat alati lähemmäs toisiaan. Vaikka ensimmäiset hetket kartalla menevät varusteita etsien ja muita pelaajia varoen, kannattaa siis pitää silmällä myös karttaa. Sattumanvaraisen pisteen ympärille ilmestyvä ympyrä merkitsee aluetta, joka on myrskyn edetessä turvallinen. Tarkkaile ruudulla näkyvää laskuria ja siirry ajoissa turvalliselle seudulle, sillä myrskyn alle ei kannata jäädä.

7) Seuraa peliä kuoleman jälkeen

Kun Fortnite-ottelussa pääsee hengestään, siirtyy kamera seuraamaan pelihahmosi tappanutta pelaajaa (tai tiimipelissä kavereitasi). Tästä tilasta voi siirtyä koska tahansa takaisin valikkoon ja uuteen peliin, mutta aloittelijan kannattaa myös jäädä katsomaan muiden pelaajien tekemisiä. Sinut peitonnut pelaaja on todennäköisesti kokeneempi, ja hänen pelaamistaan tarkkailemalla voi saada jo varhaisessa vaiheessa edistyneempiä vinkkejä seuraaviin peleihin.

8) Resurssit ja rakentaminen

Mestarillisimmat pelaajat ovat usein nopeita rakentajia. Rakentaminen edellyttää resurssien keräämistä, mutta nopeaa ja luontevaa siitä tulee vain harjoittelemalla. Resursseja voi kerätä tuhoamalla hakulla (joka kaikilta pelaajilta automaattisesti löytyy) käytännössä mitä tahansa pelimaailmasta, ja resursseilla voi rakentaa esimerkiksi seiniä ja portaita. Jos näitä osaa käyttää hyvin hyödykseen, ne tarjoavat nopeasti suojaa ja uusia reittejä jopa keskellä tulitaistelua. Alkuun rakentaminen on kuitenkin useimmille hankalaa, ja aloittelijan kannattaa tuskin ryhtyä heti yrittämään sitä keskellä taistelua.

9) Taistele älykkäästi

Ensimmäinen yhteenotto on varmasti useimpien pelaajien kohdalla lyhyt ja päättyy omaan hengenlähtöön. Taistelua kannattaakin välttää, jos tilanne ei ole itselle edullinen. Pyri yllättämään vastustaja, älä ryntäile varomattomasti avoimille paikoille, äläkä luota suojaan, sillä melkein kaikki pelimaailmassa on tuhottavissa. Kannattaa myös välttää ilmiselvien merkkien, kuten avoimien ovien jättämistä jälkeensä. Muista myös liikkua tarvittaessa kyyryssä, ja huomaa, että näinkin voi ”juosta”, eli liikkua hieman nopeammin.

10) Camping ei ole paras taktiikka

Camping eli ”kämppiminen” viittaa videopeleissä taktiikkaan, jossa pysytellään paikallaan turvallisessa asemassa odottaen vihollisen saapumista. Tämä saattaa tuntua alkuun houkuttelevalta, ja sillä voi selvitä hengissä pitkäänkin, mutta strategiassa on yksi ongelma: ilman kokemusta sinusta ei tule parempaa pelissä. On hyvin mahdollista, että ensimmäinen piilopaikkasi löytävä pelaaja pistää sinut hetkessä hengiltä, vaikka paikka vaikuttaisi kuinka tahansa hyvältä.

Pelkän piilottelun sijaan aloittelijan kannattaakin mielummin pysyä liikkeellä, vaikka tämä tarkoittaa tietysti mokailua ja kuolemista. Samalla tulee totuteltua ohjausjärjestelmään ja kokeiltua eri taktiikoita.

Lisää aloittelijoiden vinkkejä tarjoaa englanniksi esimerkiksi GameSpot, ja samalta sivustolta löytyy myös joukko edistyneempiä ohjeita. Fortniten neljäs pelikausi on nyt käynnissä, ja lisätietoja maksullisesta, lisää sisältöä tarjoavasta Battle Passista löydät pelin virallisilta sivuilta.

Muropaketin uusimmat