UUSIMMAT

Gioteck FR-1 Freedom Racing Wheel – oiva langaton ratti PS3:lle

02.05.2013 14:00 | Simon Elo

Gioteckin FR-1 Freedom Steering Wheel on langaton rattiohjain, joka lupaa realistista ja mukaansatempaavaa ajokokemusta. Paketissa tulee rattiohjain, PlayStation 3:n USB-porttiin laitettava lähetin ja tietysti ohjepumaska. Patterit sen sijaan uupuvat, mikä tuntuu olevan nykyään valitettavan yleinen käytäntö.

En ole koskaan ollut suuri langattomien rattiohjainten ystävä, vaan suosin tavallista konsoliohjainta niiden vaivattomuuden vuoksi. FR-1 kuitenkin vaikutti kiinnostavalta ja on hyvinkin saattanut tehdä minusta langattomuuden ystävän. FR-1 nimittäin tekee pitkälti sen minkä lupaa.

FR-1 on hiilikuidun kaltaisella viimeistelyllään tyylikäs, mutta lisäksi myös ergonomisesti muotoiltu. Suomeksi sanottuna pelaajalle ei tule kipuja kämmeniin tai selkään kuin ilman ergonomian huomiointia. Pelasin useamman kerran useammankin tunnin putkeen Gran Turismo 5:sta ilman mitään fyysisiä ongelmia. Kuulostaa vähäpätöiseltä, mutta juuri kipuilu on jo saanut minut jättämään rattiohjaimet rauhaan.

Näppäinasettelu- ja valikoima on lähestulkoon parasta a-luokkaa. Liipaisimet, ristiohjain ja muut napit ovat helposti käytettävissä ilman kurottamista. Vain vaihteiden vaihtoon tarkoitetut L1- ja R1 -napit ovat hieman hankalasti, mikä on ongelma lyhytsormiselle. Nakkisormeni eivät aiheuttaneet vaikeuksia. Automaattivaihteistolla ongelmaa ei tietysti ole lainkaan. Näppäinasettelua voi myös muuttaa halutessaan asetuksista. Harmillisesti rattiohjaimessa ei ole perusohjaimen tatteja.

Tuntumaltaan FR-1 on selvästi paras langaton käyttämäni rattiohjain. Rattia ei tarvitse kääntää ylösalaisin mutkassa vaan pienet ja harkitut ohjausliikkeet riittävät. Liikkeet tuntuvat luonnollisilta ja sulavilta, joten en löytänyt itseäni sudittamasta kuten joidenkin ammoisten aikojen langattomien rattiohjainten kanssa oli tapana käydä.

Ohjaimen tärinätoiminto antaa viimeisen silauksen. Tärinä ei ole mikään Vesuviuksen purkaus vaan varsin realistisen oloista palautetta siitä, että mitä tapahtuu ruudulla ajaessa. Muiden langattomien laitteiden tapaan rattiohjaimen liikkeissä on muutaman millisekunnin viive, mutta se ei haittaa pelaamista.

FR-1 on laadukas ja hintansa arvoinen langaton rattiohjain, joka osoittaa että langattomuus toimii myös rattiohjainten saralla. Kun ohjain on yhteensopiva kaikkien PlayStation 3 -mallien ja ajopelien kanssa, ei syytä pihistelyyn ole. Maaliviivalla tavataan.

 

Gioteck FR-1 Freedom Racing Wheel

Valmistaja:Gioteck

Laitevaatimukset: PlayStation 3

Hinta:noin 50 euroa

Lisätietoja:http://www.gioteck.com/products/playstation-3/controllers-ps3/fr-1/

Simon Elo

 

Lue myös

Creative Sound Blaster Z – häpeilemättömän loistava äänikortti

Dead Island Riptide – mieluummin Zombieland-hassuttelua kuin perheitärepivää draamaa

Far Cry 3 Blood Dragon – paljon päättömyyksiä eikä se haittaa yhtään!

Hori Fighting Stick Mini 3 PS3 – miniohjain liikkuvalle taistelijalle

Logitech G710+ -pelinäppiksessä askarruttaa vain hintalappu

Metro Last Light –haastattelu: pelin tarina kasvoi osaksi Metro 2035 -kirjaa

Sega Arcade Nano: Sonic Edition – Sonicia miniatyyrikonsolilla

War Thunder vs World of Warplanes – f2p-lentosimujen sota

 

Muropaketin uusimmat