Uusimmat

Gioteck GC-2 – kurja korvikeohjain PC- ja PS3-pelaajalle

05.11.2014 19:00 Eric Hartin

Xboxiin tottuneiden pelaajien on usein vaikea tottua PlayStation 3:n peruskapulaan, sillä DualShockin nappiasetelma vaatii omanlaistaan totuttelua. Tämän ongelman kiertämiseksi on kehitetty lukuisia tarvikeohjaimia, kuten Gioteckin GC-2.

GC-2:n nappien, d-padin sekä tikkujen sijoitusta ei ole sen oikeastaan mietitty Xbox 360:n asetelmaa pidemmälle. Niin suoraan ne on kopioitu. Tämä ei ole sinällään ongelma, sillä moni tarvikeohjain tekee samoin. Ohjaimen yleinen tuntuma voi sen sijaan hämmentää.

Vaikka Xboxin ohjain onkin ergonomisesti suhteellisen lähellä ideaalia, suurimmat ongelmat muodostuvat napeista sekä d-padin kehnoudesta. Valitettavasti juuri samat ongelmat ovat periytyneet myös GC-2:een, mutta ehkä vielä pahempina. D-padin tunnottomuus on samaa luokkaa kuin Xboxin padilla, ja lisäksi napit ovat sekä DualShockia että Xbox 360:n ohjainta huonompia. Tuntuu kuin painelisi pieniä pesusieniä. Eikä siinä vielä kaikki: lyhyen testailun jälkeen napit alkoivat jumitella. Tästä syystä Gioteckin ohjaimella ei kauheasti pelailla ainakaan taistelupelejä. Tikkujen tuntuma sentään muistuttaa pitkälti Xbox 360:n ohjainta, mikä onkin yksi  niistä harvoista asioista, jossa ohjaimen lupaukset täyttyvät.

Mitä akkuun ja sen kestävyyteen tulee, ne palvelevat tarkoitustaan. Akku on rakennettu ohjaimen sisään, joten sitä ei voi vaihtaa. Kestävyys on kuitenkin siedettävää luokkaa ja pelaa muutamankin päivän intensiivisessioita ilman latailuja. Lataus onnistuu ohjaimen mukana tulevan standardin mini-USB-piuhan avulla.

Jalo tarkoitus, mutta…

PC-pelituki on samaa luokkaa kuin virallisten PS3-ohjainten: virallisille ohjaimille tarkoitetut ajurit lataamalla voi pelata myös GC2:lla.

Mikäli sattuu pelaamaan niitä paria harvaa peliä, joissa PS3:n sixaxis-liiketunnistusominaisuudet ovat tärkeitä, niin luvassa on paska nakki: GC-2 ei sisällä ollenkaan sixaxis-teknologiaa. Onneksi pelit, joille ominaisuus on elintärkeä, ovat harvassa. Tärinätuki sentään on ja tärinät ovatkin kertaluokkaa kovemmat kuin Sonyn virallisten ohjaimien vastaavat. Luultavasti näistä syistä ohjaimella riittää myös painoa. Itselleni tämä ei välttämättä ollut pelkästään hyvä asia, sillä DualShock 3:n paino on omiin käsiini juuri passeli.

Gioteckin tarkoitus on eittämättä ollut jalo. Tehdään ohjain niille, joita DualShock ei välttämättä kuumota. Valitettavasti toteutuksessa on paljon toivomisen varaa: eritoten nappien kohdalla toivoisi rutkasti parannusta.

 

Gioteck GC-2

Valmistaja: Gioteck

Yhteensopivuus: PlayStation 3, Windows

Yhteydet: 2,4GHz langaton signaali, Bluetooth

Hinta: n. 40€

Lisätietoja: http://www.gioteck.com/products/playstation-3/controllers-ps3/gc-2/

Eric Hartin

 

Lisää aiheesta

Hauppauge HD PVR Rocket – loistava videotallennin pelajalle ja striimaajalle

LogiLink Cassette to Digital Converter – C-kasetit ämpäreiksi

Roccat Syva –pelinappikuulokkeet – kiva ulkonäkö, pliisu ääni

Roccat Tyon pelihiiri tarjoaa myös personoitavan valaistuksen kaamosmasennuksen ehkäisyyn

Xtrfy XG1-R LED –pelinäppäimistö on ledillisen värikkyyden multihuipentuma