Haastattelu Game Music Collectiven konsertti palauttaa suomalaisen pelimusiikin konserttisaliin – ”Onhan tätä odotettu kuin kuuta nousevaa”

09.05.2022 20:28 Muropaketin toimitus

Saku Mattila, Game Music Collectiven tuottaja ja yksi perustajista, kertoo olevansa erittäin iloinen siitä että suomalainen pelimusiikki tekee pitkän tauon jälkeen paluun konserttisaliin.

Game Music Collective on noin 20:stä muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Game Music Collectiven loppuunmyydyssä ensikonsertissa syyskuussa 2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla. Nyt Game Music Collective on tekemässä paluun saman kapellimestarin johdolla, kun uusi Restart-konsertti järjestetään tulevana keskiviikkona, 11. toukokuuta, Helsingin Kulttuuritalolla.

Koronapandemian vuoksi konserttia jouduttiin siirtämään useamaan kertaan, mutta nyt pitkään suunniteltu tapahtuma on vihdoin käsillä. Saku Mattilan mukaan on valtava ilo päästä esiintymään jälleen liveyleisön eteen:

”Onhan tätä odotettu kuin kuuta nousevaa. Nyt päällimmäisenä tunteena on hämmentävä fiilis, onko tämä tottakaan, että pääsemme vihdoin esiintymään.”

Konsertissa kuullaan Game Music Collectiven tulevan, suomalaisen pelimusiikin parhaimmistoa esittelevän äänitteen ohjelmistoa. Tämän lisäksi konsertissa kuullaan uusia sovituksia kansainvälisistä pelimusiikkiklassikoista. Luvassa on musiikkia muun muassa seuraavista pelisarjoista: Final Fantasy, The Elder Scrolls, Halo, Last of Us, Alan Wake, Battlelands, Brawl Stars, Heroes of Warland, Angry Birds, Iron Danger, Nex Machina, Oceanhorn sekä Trine.

Lippuja konserttiin voi hankkia täältä.

Konserttisalissa musiikkia soitetaan 21 muusikon voimin. Lisäksi paikalla on 20-henkinen mieskuoro sekä sopraano-solisti Iris Candelaria. Myöhemmin tänä vuonna ilmestyvälle Game Music Collectiven levylle raidat on äänitetty täyden sinfoniaorkesteri voimin.

”Tarkoituksenamme on lisätä pelimusiikin tietoisuutta laajemmalle yleisölle. Kaunista pelimusiikkia on tarjolla laidasta laitaan, ja uskomme, että sekä konsertti että tuleva äänite tarjoavat jokaiselle kuuntelijalle jotain”, Saku Mattila totetaa.

”Aiemmat konserttimme ovat olleet hyvin emotionaalisia kokemuksia, joten uskallan suositella myös tulevaa konserttiamme kaikille. Pelimusiikille omistettu konsertti sopii loistavasti myös sellaisille henkilöille, jotka eivät ole aiemmin juurikaan kuunnelleet orkesterimusiikkia.”

Mattilan mukaan parasta koko projektissa on ollut yhdessä tekeminen.

”Kun olimme studiossa äänittämässä tulevaa levyä, pääsimme soittamaan todella laadukasta ja kaunista musiikkia. Pelimusiikki on minulle ja meille kaikille henkilökohtaisella tasolla tärkeä aihe, ja toivon tämän hankkeen nostavan entisestään pelimusiikin arvostusta Suomessa ja maailmalla”.

Tulevaisuudessa Game Music Collectiven työstämiä kappaleita päästään kuulemaan myös videopeleissä, sillä Game Music Collective tarjoaa huippumuusikoiden palveluita myös pelitalojen käyttöön. Musiikkia on jo äänitetty muutamaan tulevaan peliprojektiin, ja tulevaisuudessa studiopalvelu lanseerataan entistä laajemmin pelistudioiden saataville. Lisäksi Game Music Collectivelta voi tilata musiikkia, sovituksia ja sävellyksiä.

Muokattu 10.5.2022 kello 18:52: Lisätty sopraano-solistin nimi sekä päivitetty Saku Mattilan kommentti.