Uusimmat

Hori Fighting Stick Mini 3 PS3 – miniohjain liikkuvalle taistelijalle

24.03.2013 17:00 Eric Hartin

Hori on pitkän linjan ohjainvalmistaja. Ennen Mad Catzin ja muiden vastaavien kilpailijoiden aluevaltausta Hori oli oikeastaan ainoa tikkumerkki, jonka laatuun pystyi edes jotenkuten luottamaan. Hori Fighting Stick Mini 3 on miniatyyriversio Horin Real Arcade Pro -tikusta. Pieniä muutoksia on toki pienentäessä jouduttu tekemään, mutta pääasiassa ulkoasu on sama.

Joskus idea on parempi mielikuvatasolla kuin oikeasti toteutettuna. Pieni tikku, jota voi kantaa mukanaan muiden tavaroiden mukana? Sehän kuulostaa varsinkin matkustelevalle pelaajalle uskomattoman hienolta jutulta. Niin se onkin, kunhan sitä pääasiaa eli pelaamista ei ehdi miettimään.

Idea on sinällään mielenkiintoinen – valitettavasti Hori Fighting Stick Mini 3 menee pienuudessaan jo hieman liiallisuuksiin. Näin välihuomiona: käteni eivät suinkaan ole mitkään hehtaarikokoiset lapiot. Päinvastoin: ne ovat todennäköisesti toimituksen pienimmät. Silti Hori Fighting Stick Mini 3:lla on äärettömän epämukavaa pelata pidempiä sessioita. Nappien koon vuoksi oikeata kättä kun ei voi pitää rennosti nappien päällä lepäämässä. Käden on oltava koko ajan hieman koukussa, ettei vahingossa paina ympäröiviä nappeja.

Näiden lisäksi start-, select-, home-, sekä turbo-napit ovat vielä kertaluokkaa pienempiä niin, että startia painaessa saattaa vahingossa osua home-nappiin tai homea painaessa aktivoi vahingossa ohjaimen turbo-ominaisuuden.

Kätesi huutavat hoosiannaa

Toisaalta vasemmalla puolella olevaa tikkua pyöritellessä tuntui koko ajan siltä, että saattaa vahingossa painaa nappejakin ohimennen. Tikku ja napit kun ovat sen verran lähellä toisiaan, että varsinkin tikusta heti oikealla olevat napit kannatti poistaa käytöstä vahinkojen välttämiseksi. Itse vipuosuus toimi hyvin minikoossakin eikä siitä sen kummempaa valittamista olekaan. Korostuneet kulmat auttoivat paljon esimerkiksi täyspyörähdysten tekemisessä.

Nappien ja tikun pienuuden lisäksi napit joutuu painamaan suhteellisen voimalla pohjaan, että niistä saa mitään ulos. Tämä tekee pitkistä sessioista vieläkin epämukavampia. Tämä aiheutti ongelmia erityisesti Super Street Fighter 4:ssä, missä esimerkiksi Chunin salamareisien tekeminen vaatii verrattain nopeita napinpainalluksia. Muutaman combon jälkeen kädet huusivat hoosiannaa eikä tikulla enää oikein mielinyt pelata.

Ideatasolla Hori Fighting Stick Mini 3:n tarve on helppo ymmärtää. Se on muihin vastaaviin vempeleisiin verrattuna verrattain halpa ja se kulkee helposti mukana. Tikku on johdollinen, mutta kolme metriä johtoa oli testitilanteissa täysin riittävä määrä. Valitettavasti sen suurin myyntivaltti on myös sen suurin ongelma. Fighting Stick Minillä pelaaminen on suhteellisen kivuliasta. Kirjaimellisestikin. Tästä syystä Horin Fighting Stick Mini 3 on hyvin vaikea suositeltava, vaikka vaihtoehdot ovatkin vähissä.

 

Hori Fighting Stick Mini 3

Valmistaja: Hori

Laitevaatimukset: PlayStation 3

Hinta: 40-50 euroa

Lisätietoja: http://stores.horiusa.com/-strse-163/PlayStation-3-Fighting-Stick/Detail.bok

Eric Hartin

 

Tekniset tiedot

  • 8 nappia
  • Mitat: 210mm x 150mm x 85mm
  • Paino: 0,5kg
  • Kaapelin pituus: 3 metriä
  • Turboasetus – 20 kertaa sekunnissa

Lue myös

Cities in Motion 2 –haastattelu – suomalainen liikennesimulaatio löysi pelaajansa

Creative Sound Blaster Z – häpeilemättömän loistava äänikortti

Dark –ensikosketus osa 1 – vampyyrihiippailua Thiefin ja Deus Exin jalanjäljissä

Logitech G710+ -pelinäppiksessä askarruttaa vain hintalappu

Sega Arcade Nano: Sonic Edition – Sonicia miniatyyrikonsolilla

Speedlink XEOX Pro Analog Gamepad – puolitien padi

Tony & Tino (lautapeli)

Wargame Air Land Battle –ensikosketus – venäläistankki norjalaisessa puutarhassa