Uusimmat

”Ja vuoden paras suomalaispeli on… ” – Esittelyssä viisi peliä, jotka kisaavat The Finnish Game Awardsin pääpalkinnosta

25.04.2023 23:00 Tuukka Hämäläinen

Muun muassa Angry Birds Journey ja Undead Horde 2 ovat ehdolla vuoden parhaaksi kotimaiseksi peliksi.

The Finnish Game Awards -gaala järjestetään jälleen ensi viikolla, ja nyt tiedämme mitkä pelit ovat ehdolla vuoden parhaaksi suomalaiseksi peliksi. Tässä jutussa esittelemme kaikki viisi pääpalkinnon ehdokasta.

Pelit esitellään aakkosjärjestyksessä kehittäjän mukaan.

1. Undead Horde 2: Necropolis

Tamperelainen 10tons-pelistudio tunnetaan ennestään muun muassa roguelike-toimintapelistä Neon Chrome (2016) ja twin stick -areenaräiskinnästä Tesla vs. Lovecraft (2018). Maaliskuussa ilmestynyt Undead Horde 2: Necropolis on reaaliaikainen toimintastrategiapeli, joka yhdistelee rooli- ja seikkailupelien elementtejä. Undead Horde 2:ssa pelaajat ohjastavat yli sadan yksikön epäkuolleita armeijoita taistelussa, jossa panoksena on Necropoliksen tulevaisuus.

Undead Horde 2: Necropolis on saatavilla PC:lle Steamissa.

2. Voltage High Society

Vaasalainen studio Platonic Partnership nousi aikanaan esiin alkoholismista kertovalla, tummanpuhuvalla seikkailupelillä Lydia (2017). Nyt studio on ehdolla uudella pelillään Voltage High Society, joka on yhdistelmä metroidvania-tyylistä räiskintää ja kyberpunkahtavaa kauhua. Viime vuonna early access -versiona julkaistu Voltage High Society luottaa retroestetiikkaan ja karuun pelimaailmaan.

Voltage High Society on saatavilla PC:lle Steamista.

3. Skábma – Snowfall

Tamperelaisstudio Red Stage Entertainment herätti viime vuonna huomiota seikkailupelillään Skábma – Snowfall, joka perustuu saamelaisten tarinoihin ja kulttuuriin. Tarinavetoisessa, myyttisessä seikkailussa nuori poropaimen Áilu lähtee palauttamaan luonnon rytmiä ja pelastamaan valtakuntaan salaperäiseltä sairaudelta.

Skábma – Snowfall on saatavilla PC:lle Steamista, GOG:stä ja Epic Games Storesta. Pelin on määrä kääntyä pian myös konsoleille.

4. Angry Birds Journey

Rovio ei paljon esittelyjä kaipaa, ja nyt Angry Birds -kehittäjä on palkintoehdokkaana pelisarjan tuoreimmalla julkaisulla Angry Birds Journey. Uutukainen nojaa vahvasti alkuperäisiin Angry Birds -peleihin, eli jälleen ammuskellaan äkäisiä lintuja ritsalla kohti possujen linnoituksia. Mukana on tietysti uusilla haasteita ja dynaamisia pulmatehtäviä, sekä uusi taustakertomus.

Ilmaispelattava Angry Birds Journey on saatavilla iOS:lle ja Androidille kummakin alustan sovelluskaupoista.

5. Pako Highway

Koukuttavista arcade-henkisistä peleistä tunnettu Three Men Games on puolestaan ehdolla suositun Pako-pelisarjansa tuoreimmalla pelillä Pako Highway. Viime vuonna ilmestynyt tyylikäs ajopeli haastaa pelaajat kaahaamaan halki loputtomien moottoriteiden keräten boosteja ja syöksyen muun liikenteen läpi.

Pako Highway on saatavilla iOS:lle ja Androidille kummakin alustan sovelluskaupoista.

The Finnish Game Awards -palkinnot jaetaan torstaina 4. toukokuuta Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla. Gaalaa voi seurata myös striimattuna alla olevan linkin kautta kello 18.45 alkaen.

LUE MYÖS: Kotimaisten pelien parhaimmisto palkitaan ensi viikolla – Tässä ovat The Finnish Game Awardsin ehdokkaat

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat