Joulun 2010 kivikovimmat lahjavinkit

17.12.2010 15:32 | Muropaketin toimitus

Kyllähän me tiedämme nämä pelisaittien perinteiset lahjasuositukset menevät. Osta uusi konsoli, osta sille hyvät arvostelut saaneita pelejä ja vaikka pari leffaa. Tänä vuonna konsoli tietysti haluaa liikeohjaimet ja hyviä bile- ja jumppapelejä. Nähty.

Viime vuoden tapaan pyysimme perinteisen lahjalistan sijaan Domen pelitiimiä miettimään, että mitä HE oikein haluaisivat lahjaksi. Mikä olisi kivaa, jos raha ja järki eivät olisi esteinä.

Annoimme tiimillemme ohjeen pinon koluta internetin syvimpiä ja viheliäisimpiä loukkuja etsien lahjoja, jotka miellyttävät paatuneimpia ja lahjomattomimpia pelitoimittajiakin. Lahjoja, joita itsekukin haluaisi itselleen. Ja tässä on tulos. Säälittävääkö? Ehkä. Siistiä? Ehdottomasti.

 

Juho Anttilalla on jano

Lahjakortti Bioware-storeen

Maailman ehkä parhaalta pelitalolta, Biowarelta, ei tullut täksi jouluksi kuin kuumottavia lupauksia tulevasta. Mutta hätä ei ole tämän näköinen, Dragon Age ja Mass Effect -nälkää voi ruokkia lahjakortilla BioWare-kauppaan. Strategiaoppaiden ja näyttävien asusteiden lisäksi kaupasta löytyy vaikkapa hieno Shepard-toimintafiguuri monitorin nurkalle luimistelemaan.

Pulmaleluja koko perheelle

Pukinkontista löytyy varmasti peli jos toinenkin, tai ainakin aikaa palata niiden ajanpuutteen vuoksi pelaamatta jääneiden helmien pariin. Mutta voi, joulun aikaan televisiolle olisi käyttäjiä ja oma peliaika uhkaa olla kortilla. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen. Osta koko perheelle säkillinen pirullisen vaikeita pulmaleluja, niin voit itse rentoutua konsolin äärellä jälkikasvun ja puolison raapiessa päitään addiktoivien puzzlejen parissa.

World of Warcraft -tuoppi

Jouluna on mukava upota nojatuoliin, lämmitellä takkatulen loimussa ja nauttia vahvaa ja tummaa olutta. Ollakseen täydellinen kokemus vaatii tuekseen myös tarpeeksi miehekkään juoma-astian. World of Warcraft -tuopit eivät ole aivan uusi juttu, mutta Cataclysm-laajennuksen myötä ne ovat taas pinnalla. Käsin tehty, jykevä ja näyttävä tuoppi kestää niin kylmät kuin kuumatkin juomat, eikä tällaisia takuulla saa ainakaan lähi-Prismasta.

 

Tero Lehtiniemi haluaisi oman laivaston

Canned Unicorn Meat

Mikä maistuu vielä paremmalta kuin liha? No tietysti uhanalaisen tai suuressa väkijoukossa muuten sympatiaa herättävän eläimen liha. Mutta mikä on vielä tätäkin parempaa? No tietysti taruolentojen liha. Joten mikä voisi olla purkitettua koalanlihaa tai valaspekoniakin hienompi joululahjaidea? No tietenkin PURKITETTU YKSISARVINEN. Mainospuheen mukaan saattaa maistua kanalta, itse odotan enemmänkin hevoseen verrattavaa makuelämystä. Molemmat toki käyvät, ajatushan se tässä on tärkeintä.

Big Brother PC Monitor

Nyt kun Julian Assange on palaamassa urheiden ja vapaiden maahan urheana, muttei vapaana, on muiden aktiivisten kansalaisten aika ottaa ohjat käsiinsä ja ryhdyttävä taistoon! Hyvä alku on esimerkiksi USB-porttiin iskettävä Big Brother -mokkula, joka tallettaa uhrikoneeltaan muun maussa näppäimenpainallukset, vieraillut sivustot ja ottaa ruudusta kuvia. Maceissa tikku ei valitettavasti toimi, mutta kuka nyt Apple-käyttäjien touhuista haluaisi muutenkaan tietää mitään?

HMS Invincible

Loton pääpotin voittajan suurin huolenaihe on, ettei sekään riitä vallankumoukseen kykenevän yksityisarmeijan perustamiseen. Mikäli pätäkkää löytyy kuitenkin keskimääräistä kaappilottovoittajaa enemmän, on maailman liskomiehiltä ja Illuminatilta pelastavan armeijan perustaminen hyvä aloittaa vaikka HMS Invinciblestä. Brittiarmeija on nimittäin pistänyt vuoteen 2005 asti kunniakkaasti palvelleen purtilon myyntiin. Jotein ei muuta kuin klikkailemaan ”Add to cart”.

Monty Python Talking Mugs

Vaikka teenjuonti onkin pääsääntöisesti hippien ja brittien touhua, tässä on muki jonka avulla minäkin voisin tehdä poikkeuksen! Muki, joka alkaa nostettaessa soittamaan Always look on the bright side of lifeä? Tai Knights of the Round Tablea? Could you pass me the tea, please.

 

Heikki Takala kiitäisi mielellään tänäkin jouluna avaruudessa

Mass Effect 2 -takki

Koska kaikissa meissä asuu pieni Renegade Shepard

Kinect

Jos minun on pakko liikkua pelatessa, joku muu saa piru vie kustantaa lystin.

Paddyvibe ja pahvilaatikko

Surround suoraan aivoihin!

Vapaapäivä

Tämän pitäisi olla jokaisen niin nuoren kuin aikuisen suoritusbisnekseen (ts. elämään) lähteneen lahjalistalla. Ihan lepi vaan.

 

Petteri Kaakinen ajaisi mielellään muullakin kuin silitysraudalla

Nier Gestalt & Replicant / 15 Nightmares & Arrange Tracks

Nier oli yllättäen yksi viime vuosien mieleenpainuvimmista kokemuksista. Se toi myös mukanaan yhden kaikkien aikojen parhaista pelisoundtrackeistä. 15 Nightmares / Arranged Tracks kokoaa yhteen muutamia uusia sovituksia aikaisemmin tänä vuonna julkaistusta alkuperäisesti soundtrackista ja jos ne ovat edes puoleksikaan niin hyviä kuin originaalit, en malttaisi odottaa sitä päivää kun pääsen kuuntelemaan tätä.

Piano Collections Kingdom Hearts Music Sheet Book

Ja lista jatkuu musiikkiaiheisilla toiveilla, tällä kertaa nuottikirjalla Yoko Shimomuran hienoista pianosovelluksista. Näiden kappaleiden soittamiseen tarvitaan todennäköisesti konserttipianistin taidot, mutta saapahan rahoilleen vastinetta, kun näitä voi harjoitella seuraavat 40 vuotta.

Wheelstand Pro

Tänä vuonna on julkaistu liuta enemmän tai vähemmän hyviä ajopelejä. Enpistäisi pahitteeksi, jos saisin vihdoin korvattua rattitelineenä tällä hetkellä toimivan silityspöydän jollain vähän vakaammalla virityksellä.

 

Miikka Lehtonen on hempeä scifisotahullu

Replica Pulse Rifle

En yleisesti arvosta tai keräile leffojen pohjalta tehtyä krääsää. Mitäpä sitä muovista romua enempää kotiinsa kärräämään? Mutta yhden poikkeuksen olen valmis tekemään: Aliens-leffan pulssikivääri. Siitä päivästä lähtien kun näin elokuvan ensimmäistä kertaa, M41-A on ollut suosikkini fiktionaalisten scifi-aseiden joukosta. Ja 900 taalan sopuhintaan se voisi olla vihdoin minun!

Tide of Iron -lautapeli ja pari lisäosaa

Tykkään kovasti lautapeleistä. Ne ovat sosiaalista puuhastelua ja käsin kosketeltavien nappuloiden hiplaaminen on jotenkin hauskaa puuhaa. Tykkään myös toisesta maailmansodasta — silleen historiallisesti, ymmärrätte — joten mikäs sen kivampaa kuin yhdistää nämä kaksi asiaa. Ongelma? Hauska ja näyttävä Tide of Iron on myös pahuksen kallis. Pelille ja parille lisäosalle tulee hintaa jo kolmatta sataa euroa ja siihen ei köyhän pelitoimittajan kukkaro taivu. Jos pukki avustaisi?

Robotic Chick

Dawwwww ^_^

Pac-Man-piparimuotti

Piparit = hyviä.

Pac-Man = myös hyvä.

Pac-Manin muotoiset piparit = ?

Tämä vaatii tieteellistä tutkimustyötä!

Slanket

Tyhmä nimi, hieno tuote. Otetaan lämmin ja mukava peitto ja tehdään siihen hihat. Nyt voit pukeutua lämpöön ja silti jatkaa esim. näppäimistön naputtelua tai pelailua. Voin kokemuksesta kertoa, että aamuyön koodaushetkissä kaipaisi joskus lisää lämpöä ja tästä sitä irtoaisi pikkurahalla!

 

Simon Elo haluaisi olla joulun Darth

Nintendo Wiin timanttinen retropaketti

Minulla on Xbox 360 ja PlayStation 3, mutta ei kahta ilman kolmatta! Nintendo Wiin erinomainen Marion 25-vuotisjuhlapaketti saa kielenkannat kostumaan. Ehkä olisi viimein aika pelata myös Nintsikalla?

Jokaisen nörtin toivelahja

Sisäinen nörtti iskee – onhan Darth Vaderin asu nyt vain erittäin hieno. Vielä parempi minun päälläni.

Näppärä pseudo-tietokone

Tylsä ja ennalta-arvattava valinta, mutta sen verran olen testannut Applen iPadia, että laite on vakuuttanut. Helppokäyttöinen ”taulutietokone” olisi poikaa. Ja onhan sille hei Monkey Island.

 

Jukka O. haluaisi olla muusikko

Päähän kiinnitettävä videokamera

Kuten jotkut ovat huomanneet, teen muissa töissäni paljon myös videokuvausta. Olenkin haaveillut hyvästä ja halvasta HD-laatuisesta videokamerasta, jonka saisi kiinnitettyä vaikkapa otsaan, päähän tai paitaan. Yhden jo kertaalleen tilasinkin, mutta eipä Kiina toimittanut.

Oheinen linkitetty kamera on vain esimerkki. Parempiakin kameroita taatusti löytyy, mutta saattepahan vähän ideaa. Ajatelkaas miten huikeita elämysvideoita tällaisen pääkameran avulla saisikaan kuvattua!

Matka ja lippu seuraavaan Jonne Valtosen pelikonserttiin

Demoscene- ja pelimuusikko Jonne ”Purple Motion” Valtonen on tehnyt viime vuosina upeaa työtä Saksan yleisradiolle tekemiensä pelimusiikkikonserttien parissa. Ajatella, kokonainen sinfoniaorkesteri soittamassa pelimusiikkeja. Huikeaa. Konsertteja on varmasti jatkossakin ja mikäpä olisikaan hienompaa, kuin päästä joskus nauttimaan esityksestä paikan päälle.

Täydellinen Rock Band 3 -soitinsarja

Rock Band 3 -pelin myötä julkaistiin myös muikea keytar-kosketinsoitin, uudet rummut sekä kunnon pro-kitarat. Hintaahan uusille soittimille tietysti kertyy joltisesti. Olisipa kivaa jos pukki toisi koko soitinsarjan.

Ikioma Super Sprint -kolikkopeli

Eräällä ystävälläni oli mainio Super Sprint -kolikkopeli, jota pystyi pelaamaan kolmekin yhtaikaa. Voi sitä riemua ja rattien pyörittelyä. Olisipa minullakin oma. Ja antaisipa puoliso luvan sen laittamiseen kotiin.

Gary Grigsbyn nimikirjoitus

Strategiamestari Gary Grigsby on ollut uskollinen peliviihteeni tarjoaja jo 80-luvulta saakka. Sattuneesta syystä Grigsbyn pelejä on kertynyt pelikaappiini melkoinen läjä. Olisi oikeastaan aika mukavaa, jos edes yhdessä peleistä olisi pelifanitukseni kohteen nimmari. Sen voisi kehystää kiitoksena kaikista niistä tuhansista onnellisista tunneista.

Tsekkaa toki myös viime joulun toivelistat:

 

Lue myös

Vuoden 2010 epäonnistujat -äänestys

Vuoden 2010 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Shogun 2: Total War -ensikosketus

SteelSeries Shift – mukautuva näppäimistö tosipelaajille

 

Muropaketin uusimmat