UUSIMMAT

Joulun kovimmat lahjavinkit

12.12.2009 16:00 | Miikka Lehtonen

Kaikki tietävät jo, miten pelisaittien perinteiset lahjasuositukset menevät. Osta uusi konsoli, osta sille hyvät arvostelut saaneita pelejä ja vaikka pari leffaa. Nähty, tehty ja kyllästytty. Tänä vuonna päätimmekin potkia toimitukseemme hieman vauhtia ja kysyimme, mitä he haluaisivat itse lahjaksi, jos raha ja järki eivät olisi esteinä. Tulokset voivat yllättää.

Annoimme toimituksellemme pinon koluta Internetin syvimpiä ja viheliäisimpiä loukkuja etsien lahjoja, jotka miellyttävät paatuneimpia ja lahjomattomimpia pelitoimittajiakin. Ohjeeksi annettiin, että olisi hyvä – joskaan ei välttämätöntä – jos lahjat liittyisivät edes etäisesti peleihin ja pelaamiseen. Pelitalojen PR-miehet, huomio: nämä lahjat ovat todellisen suosituspeukun arvoisia. VINK VINK, HYMIÖ!

 

Jukka taitaa haluta Basestarin vain Caprica Sixin takia
Blood Bowl –lautapeli sekä aikaa

Joskus parisenkymmentä vuotta sitten pelasimme vanhalla jengillämme niin kellariluolassamme kuin kaupungin nuorisotoimen tarjoamassa viikottaisessa peli-illassa monia hienoja lautapelejä. Yksi mahtavimmista oli mielikuvitusta kutkattava Blood Bowl. Voi, kunpa tonttu toisi minulle täydellisen Blood Bowl –setin maalattuine figuureineen, kaikkine tilpehööreineen sekä vielä kaupan päälle esimerkiksi nelipäiväisen viikonlopun, että sitä ehtisi joskus pelatakin.

Assassin’s Creed –releet

Perskuta. Assassiineissa on sitä jotain. Samoin keskiajassa. Vähän ristiretkissäkin. Jos pukki toisi MuseumReplicasin täydelliset Assassin’s Creed –releet, niin tämä jätkä lupaisi stalkata varomattomia yön kulkijoita pimeillä kaduilla ja puistoissa.

Kermit

Mikään koko maailmassa ei ole koskaan ollut eikä tule olemaan yhtä ihanainen kuin Kermit the Frog. Jos pukki toisi näin upean Kermitin, niin kyllä olisi Kauppinen yhtä hymyä, vaikka Animal olisikin ehkä lähempänä meikäläisen sisäistä petoa. Tosin, sitten ovenpielessä pitäisi olla tazeri, jolla kaikki ne Kermitiä lääppimään tulevat typykät saataisiin pidettyä ulkopuolella.

Hanzel und Gretyl Suomeen

Keikoilla käyminen on mukavaa vaihtelua pelipuuhasteluun, etenkin jos luvassa on vanha suosikki tai uusi yllättäjä. Olisipa niin mukavaa, jos Hanzel und Gretyl saataisiin joskus Suomen kamaralle, kun alkuvuoden keikka Tampereella peruuntui. Kunnon konejyskettä! Teutonic Twosome!

Ja kuinka ollakaan! Joulun pukki kuuli toiveen! Toivelistan tekemisen ja jutun julkaisun välissä yhtye todellakin ilmoitti saapuvansa Suomeen ensi toukokuussa. Jes!

Corto Maltese –takki

Corto Maltese on sarjakuvasankari, joka ei todennäköisestipuhuttele kuin varttuneimpia laatusarjakuvan ystäviä. Lähes antisankarimaisessa Cortossa on kuitenkin enemmän tyyliä yhdessä sarjisruudussa kuin minussa ikinä, yhteensä. Ehkä vetämällä niskaani Corton takin minäkin olisin edes ripauksen tyylikäs.

Vielä se lippis ja merimieshousut.

Cylon Basestar

Valitettavasti toimivia Basesareja ei ole tilattavissa normaaleista verkkokaupoista. Mutta jos tähtipukin säkistä sellainen löytyisi, niin onnellisempaa wannabe-galaktista yliherraa ei tästä aurinkokunnasta löytyisi.

 

Eric muistaa aina katsoa elämän valoisampaa puolta.
Monty Python -kokoelmalaatikko

Monty Python on monta kymmentä vuotta vanha juttu — vanhempi kuin allekirjoittanut, mutta se on hauskaa aina vain. Jos tarjolla on koko sarja eikä sitä ennestään omista, niin miksi enää odottaa? Setti pitää omistaa jo ihan yleissivistyksen kannalta.

X-Wing-pienoismalli

Jotkut haaveilevat kodista, lapsista, kahdesta koirasta ja mökistä. Toiset taas haluavat jotain ihan muuta. Valitettavasti lähimmäksi oikean X-Wingin ohjausta pääsee vain pelaamalla X-Wing vs Tie Fighteria ja hankkimalla oheiskrääsää. Olkoon Voima kanssanne ja toivokaa, että joskus pääsee oikean artikkelin puikkoihin!

Lebedev Optimus Maximus -näppäimistö

Jos minulla olisi ylimääräistä rahaa, ostaisin helikopterin, söisin joka päivä ulkona ja kirjoittaisin tätäkin juttua Optimus Maximus -näppäimistöllä. Näppäimistö on turhin ikinä: jokainen näppäimistä sisältää pienen LED-näytön, johon voi ohjelmoida mitä vaan. Turhuus ei kuitenkaan estä hinkua kyseiseen näppikseen. Kuka nyt ei haluaisi näppäimistöä, jonka jokaiseen näppäimeen saisi pyörimään vaikka erillisen Youtube-pätkän? Kertokaa tännekin, kun en tunne sellaisia ihmisiä.

Magic Mushrooms -paita

I rest my case.

 

Mikko T. huolestuttaa lahjatoiveidensa jälkeen jopa eDomen toimitusta.
Origami Boulder – kallis paperitollo

Kymmenellä dollarilla irtoaa Origami Boulder – siis rytätty paperiarkki, jossa myyjän väitteen mukaan on haikuruno. Haluan tällaisen, koska tahdon selittää vieraille miksi minulla on kirjahyllyssä epämääräinen paperimytty. (Köyhille on tarjolla myös $3:n ”performanssitaideoptio”, jossa valmistaja lupaa rytätä yhden paperin ja heittää sen roskikseen.)

Muscle March -peli (WiiWare)

Haluan kokea tämän pelin. Se on kuulemma huono, mutta näin järjettömällä idealla se ehkä saakin olla. Haluan kiitää seinien läpi jahdaten tuubivarasta. Valitettavasti peliä ei ole vielä julkaistu Euroopassa…

Tetris-korvakorut

En käytä korvakoruja, mutta nämä voisi lahjoittaa eteenpäin hyvään osoitteeseen… Kukapa ei haluaisi roikottaa värikkäitä tetris-palikoita korvistaan?

 

Antti havittelee selvästi uutta uraa päähinemallina.
Pac-Man-kypärä

Kun muut halusivat pikkuisena olla zeldoja ja belmonteja, minä haaveilin todellisen vanhan koulukunnan videopelistaran urasta. Ja nyt vuosikymmenien jälkeen unelma on mahdollista toteuttaa! Tämä pehmokypärä päässä kun kuuntelen Pac-Man Fever -kasaripoppihittiä ja juoksen näkemiäni haamuhallusinaatiota karkuun, on vaikutelma erehtymätön! Nomnomnom, Pac-Manina pillereitä keltaiseen poskeeni popsin!

King of Kong -kolikkopelidokumentti

Todella mielenkiintoinen katsaus vanhaan hyvään aikaan, jolloin kolikkopelit olivat vielä kingejä. Dokumentissa seurataan, kuinka vaatimaton opettaja Steve Wiebe päihittää Donkey Kong -kolikkopelin 20 vuotta vanhan maailmanennätyksen. Entinen ennätyksenhaltija Billy Mitchell on toista maata kuin Wiebe, röyhkeä kehuskelija, joka ei kestä edes ajatusta häviämisestä. Daavidin ja Goljatin taistelu on jännittävä tositarina, joka on kaikkien videopelifriikkien nähtävä – ainakin kerran!

Call of Duty: Modern Warfare 2 Prestige Edition

En ole aitoja tapahtumia mukailevien sotapelien suurin ystävä, mutta Modern Warfare 2:n ylitsevuotavainen kehu on saanut hieman kiinnostumaan. Varsinaisesta pelistä ja muusta tilpehööristä viis, paketin täky on allekirjoittaneelle täysin toimivat yökiikarit! Näistä olen unelmoinut pikkuisesta poikasesta lähtien. Kiltti pelipukki, tuothan kuusen alle tämän massiivisen paketin. Haluan niin kovasti vakoilla naapureita öisin!

DJ Hero: Renegade Edition

Vaikka olen elektronisen musiikin connoisseur ja harrastelija-DJ, DJ Hero ei iskenyt suoraan sydämeeni. Syynä lienee se, että peli keskittyy DJ-skenen toiseen puoleen, eli hip hop -musiikkiin. Toista puolta toivoneena en itse kuvettani kaiva, mutta joulupukilla ei mammonasta ole pulaa. Partatiskijukka voisi lahjoa minua DJ Heron hienoimmalla Renegade-painoksella. Tontut sheikkaamaan pebaa kuusen ympärille, kun meikä ja pukki heittävät back2back-settiä. Bo selecta!

Scribblenauts -kukkohattu

Jos ei ehkä vuoden ylivoimaisesti paras peli, niin DS:lle ilmestynyt Scribblenauts on tämän vuoden, miksei parinkin, mielikuvituksellisin ja omaperäisin tuotos. Kirjoitat asian tai esineen nimen ja hups, tämä ilmestyy ruudulle. Toiveeni on Scribblenautsin päähenkilö Maxwellin päässä komeileva kukkohattu, joita jaettiin Amerikassa ennakkotilaajille. Enää moisen voi löytää yksityisiltä myyjiltä. Itse aion hankkia hienon punaisen päähineen eBaysta. Maksoi mitä maksoi, minusta tulee jouluksi Maxwell!

 

Siinä tämänkertaiset lahjavinkkimme, mutta tarkkasilmäinen lukija huomasi, että joukosta puuttui useampikin nimi. Nakkikoneelta ei säästynyt kukaan, mutta matemaattisen kylmä katkaisin jätti puolet jutusta huomiseksi sillä verukkeella, ettei edes joulupukki jaksaisi lukea usean sivun mittaista eeposta kerralla. Tarinamme jatkuu huomenna, jolloin todistamme todeksi Kummelin vanhan sanonnan: ”Perverssi? Se tarkoittaa hienoa!”

Lue myös

Arvostelu: The Saboteur (PC, PS3, Xbox 360)

Arvostelu: Tekken 6 (PS3, Xbox 360)

Heavy Rain -ennakko (PS3)

Logitech Wireless Guitar Controller – luksuskitara musiikkipeleihin

Testissä SteelSeries XAI laserhiiri – peto hiiren vaatteissa