Joulun suomipelit

19.12.2006 17:19 | Jukka O. Kauppinen

Pukinkonttiin on taas tarjolla yhtä jos toista. Mutta entäpä jos katsottaisiin myös hieman kotiinpäin? Mitä mielenkiintoista ovat suomalaiset pelitalot saaneet aikaiseksi vuonna 2006?

Vaikka julkaistujen pelien määrä ei olekaan järin huikea, niin monipuolisuutta ja pelattavuutta löytyy. Joulupelejä harkitessa kannattaakin harkita myös kotimaista vaihtoehtoa.

Toy Golf (PC)

Välillä varsin väkivaltaiselta tuntuvaan pelitarjontaan verrattuna Toy Golf on rauhallinen ja hauska kokoperheen miniatyyripeli. Kotimaisten peliohjelmistotalojen Ninai Gamesin ja Fathammerin Toy Golf on pikkunäppärä ja väkivallaton pc-peli, joka on myös kansainvälisessä jakelussa.

Pelin on suunnitellut ja toteuttanut erityisesti käsikonsolipeleistään tunnettu Ninai Games, joka on käyttänyt pelissä Fathammerin teknologiaa.

Ninai Gamesin Mikko Miettinen kertoo, että ”peliä teki viiden hengen tiimi. Ensimmäinen Toy Golfin versio tehtiin Gizmondo -pelikonsolille, jonka jälkeen ilmestyi versio myös Dell Pocket PC-taskumikrolle.”

Toy Golf on helppoa ja hauskaa peruspelaamista kaikille tutuilla minigolfin säännöillä. Pelin teema on täysin uudessa ympäristössä oleva miniatyyri-kokoinen minigolf-setti, jossa ratojen rakennuspalikat koostuvat joka kodista löytyvistä esineistä kuten kahvikupeista, kaukosäätimistä, viivoittimista, hammastahnatuubista ynnä muusta sellaisesta. Pelissä puttaillaan muun muassa keittiössä, olohuoneessa, ullakolla, katolla, autotallissa ja jopa WC:ssä. Esimerkiksi autotalliradassa minigolfrata on koottu auton katolle ja konepellille käyttäen autotallista löytyviä esteeksi kelpaavia esineitä.

Toy Golf on saatavissa pc:lle.

Ikäsuositus: 3 vuotta

Pelin kotisivu: http://www.fathammer.com/toy.htm

Shadowgrounds (PC)

Shadowgrounds on menevää yläviistosta kuvattua toimintaa, josta tulee heti mieleen muutama kulttuuriklassikko. Vahvin vaikuttaja tuntuu olevan Team 17:sta aikanaan Amigoille tekemä Alien Breed -sarja, mistä voi antaa vahvasti plussaa – olivathan Breedit aikansa parhaimpia ja suosituimpia pelejä.

Pelistä aistii myös vahvan Aliens-elokuvan vaikutuksen – pimeitä käytäviä, sokkeloita, pulssia nostattava tutkamainen liikkeentunnistin ja päälle käyviä muukalaislaumoja.

Räiskintää tahdittava tarina sijoittuu erääseen Jupiterin kuuhun, joka on joutunut avaruuden muukalaisten vyörytyksen kohteeksi. Luvassa ei ole pelkkää yksiviivaista muukalaisten teurastusta, vaan tehtävien tyyli vaihtelee kentästä toiseen. Välillä pelaaja puolustaa sotilastukikohtaa eri suunnilta vyöryviä muukalaislaumoja vastaan, sitten pelastaa loukkuun jääneitä siirtokunnan asukkaita tai auttaa evakuoinnissa.

Realistinen valaistus ja karmaisevan hyvä soundtrack kohottavat eeppisen tarinan tunnelmaa. 2-4 pelaajan yhteistyömoodi samalla koneella antaa kavereillekin mahdollisuuden osallistua monsterijahtiin.

Shadowgrounds on saatavissa pc:lle.

Ikäsuositus: 15 vuotta

Pelin kotisivu: http://www.shadowgroundsgame.com/

Lue lisää:

Shadowgrounds-tiimi ja Lordi

Frozenbyte julkaisi kenttäeditorin Shadowgroundsiin

Frozenbyte – uusi suomalainen pelitalo parrasvaloihin (osa 1)

Frozenbyte – uusi suomalainen pelitalo parrasvaloihin (osa 2)

FlatOut 2 (PC, PS2, Xbox)

Kotimaisen Bugbearin mainetta niittänyt FlatOut-ajopelin uusi huippuinkarnaatio jatkaa edellisosan rempseällä ajomeiningillä. Murskaavan hauska runsasromuinen ajopeli on entistä jykevämpi. Tarjolla ovat muun muassa parannettu letkeä ajomalli, tyrmäävä vauriomallinnus, rajattomasti romua, silppua ja sirpaletta radalla sekä online-moninpeli jopa kahdeksan pelaajan kera.

FlatOut 2:n uratila kulkee tuttua rataa, mutta on onneksi miellyttävän monipuolinen. Uratila on jaettu kolmeen eri lajiluokkaan: derby-autoiluun, missä ajellaan melko puhdasta romurallia, kilpa-autoiluun, missä ajetaan kovaa paikasta A paikkaa B sekä katu-autoihin, joilla ajaessa tyyli on tärkeää lopputulostakaan unohtamatta. Plussaa pitää antaa myös muiden pelitilojen runsaasta auto- ja ratavalikoimasta. Menetyksen myötä avautuu uusia ratoja ja kisoja, ja uusia autoja voi ostaa, kun voittoja kisoissa tulee tarpeeksi.

Saatavilla: pc, PS2, Xbox

Ikäsuositus: 11 vuotta

Pelin kotisivu: http://bugbear.fi/flatout2/

Lue lisää:

Bugbear tähtää raskaampaan sarjaan

FlatOut 2 vaihtaa jenkkimaisemiin

FlatOut 2 koeajossa

FlatOut 2 kaartaa loppusuoralle

Flatout 2 (PC, PS2, Xbox)

FlatOut (pc, PS2, Xbox)

Mikä olisi mukavin suomipeli pukinkontissa?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat