UUSIMMAT

Kesäkuun pelijulkaisut: Luvassa lykätty Get Even, Tekkeniä, klassikoiden päivityksiä ja Dirt-rallia

01.06.2017 12:00 Muropaketin toimitus

Kesäkuun pelijulkaisuja tähdittävät muun muassa Tekken 7, Crash Bandicoot -kokoelma ja Nintendo Switchin Arms.

Kesäkuu on koittanut ja monella pelaajalla on jälleen enemmän aikaa videopeleille.

Kesän ensimmäinen kuukausi tarjoaa koko joukon myös uusia julkaisuja. Tänään avautuu myös Xbox Game Pass -palvelu, joka tarjoaa kiinteää kuukausimaksua vastaan yli sata peliä Xbox One -pelaajille.

Klassikoiden paluu

Kesäkuu on vahva kuukausi uudelleenjulkaisujen suhteen.

Remasterointien putken avaa Wipeout Omega Collection, joka ilmestyy PlayStation 4:lle 6. kesäkuuta. Futuristisen ajopelisarjan nykyiselle sukupolvelle kuljettava pelikokoelma sisältää uusitut versiot Wipeout HD:stä (2008), sen Fury-laajennuksesta (2009), sekä Wipeout 2048:sta (2012). Kuten aiemmin kerroimme, kokoelma julkaistaan myös PS1-tyylisessä retrokotelossa.

Samana päivänä Wipeoutin kanssa julkaistaan myös toinen annos nostalgiaa, kun The Elder Scrolls Onlinen (2014) odotettu Morrowind-laajennus saapuu markkinoille. Nimensä mukaisesti The Elder Scrolls III: Morrowindin (2002) maisemiin sijoittuva lisäosa tuo peliin muun muassa uuden hahmoluokan ja uuden PvP-moodin nimeltä Battlegrounds.

Loppukuusta on luvassa todellinen uudelleenjulkaisujen helmi, sillä Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ilmestyy PlayStation 4:lle 30. kesäkuuta. Vicarious Visionsin luotsaama pelikokoelma toteuttaa uudelleen Pleikkarin klassikkosarjan kolme ensimmäistä peliä, ja pelistä etukäteen nähty materiaali on ollut todella vakuuttavaa.

Mättöä ja rallia

Kesäkuun suurin pelijulkaisu lienee heti alkukuusta ilmestyvä Tekken 7.

Jo vuonna 2015 pelihalleihin ilmestynyt Tekken-sarjan kamppailupeli ilmestyy 2. kesäkuuta samalla kertaa PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Pelin tarinamoodin on luvattu olevan entistä synkempi ja tarjoavan lopetuksen Mishima-klaanin saagalle. Tekken 7 sisältää heti kättelyssä 20 hahmoa, joiden joukossa vierailee myös Street Fighter -sarjasta tuttu Akuma.

Aivan toisenlaista kamppailua tarjoaa Nintendo Switchin uutuuspeli Arms, joka ilmestyy 16. kesäkuuta. Armsissa jopa neljä pelaajaa voi ottaa yhteen vieterinyrkkelijöiden kamppailuissa käyttäen joko Joy-Con -ohjainten liikkeentunnistusta tai perinteistä painikeohjausta. Eri pelihahmoilla on myös omat erikoiskykynsä, ja venyvien käsivarsien ominaisuuksia voi myös muokata.

6. kesäkuuta ilmestyy Dirt 4, jo kahdestoista peli Colin McRae Rally -klassikon (1998) aloittamassa rallipelien sarjassa. PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle ilmestyvä peli tulee sisältämään 50 automallia, viisi ralliympäristöä, lukuisia valmiita ratoja, sekä Your Stage -ominaisuuden, jolla pelaaja voi suunnitella omat ajoreittinsä.

J-ropea ja lykättyä kauhua

Kesäkuu tuo pelattavaa myös japanilaisten roolipelien ystäville: 9. kesäkuuta ilmestyy roolipeliä ja visual novel -tyyliä yhdistelevä Dark Rose Valkyrie (PS4), 20. kesäkuuta Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (2013) saa Stormblood-laajennuksen (Win/Mac/PS4), ja 30. kesäkuuta saapuu markkinoille myös strategiaelementtejä sisältävä Valkyria Revolution (PS4/Vita/XBone).

Kesäkuussa ilmestyy myös kaksi lykättyä peliä, joita molempia voisi luonnehtia kauhuksi.

Alkukuusta, ilmeisesti 6. kesäkuuta, ilmestyvät viime viikolla PC:lle ilmestyneen Perceptionin konsoliversiot, ja 23. kesäkuuta on vuorossa ”ensimmäisen persoonan trilleriksi” luonnehdittu Get Even, jota lykättiin Manchesterin terrori-iskun jälkeen pelin sisältämän terrorismikuvaston vuoksi.

Tämä ei ole täydellinen lista kesäkuun pelijulkaisuista, ja luvassa on myös monia muita pelejä.

Esimerkiksi uudet Cars 3 ja Transformers: The Last Knight -elokuvat saavat omat lisenssipelinsä, ja Farming Simulator 18 ilmestyy Nintendo 3DS ja PS Vita -käsikonsoleille.

pelijulkaisut
Kaikki jutut aiheesta