Killzone 2 -haastattelussa Guerrilla Gamesin kova kaksikko

25.02.2009 13:40 | Jukka O. Kauppinen

Hollantilaisen Guerrilla Gamesin PlayStation 3:lle kehittämä yksinoikeusräiskintä Killzone 2 on peli, joka näyttää herättävän suuria tunteita niin PS3-pelaajien kuin muidenkin keskuudessa. Valtavaan planetaariseen invaasioon sijoittuva räiskintäpeli yhdistää toimintaansa myös draamaa ja Hollywood-tyyppistä pelituotantoa.

eDome haastatteli Guerrillan toimitusjohtaja Herman Hurstia sekä taiteellista johtajaa Jan Bart van Beekiä. Haastattelussa kaksikko kertoo muun muassa Killzone 2:n tuotantoprosessista, FPS-räiskintöjen innovoinnin haasteista, käsikirjoituksesta ja Hollannin pelitalojen maailmasta.

Tarvitset flash player 8 katsellaksesi videota. 

Tarvitset flash player 8 katsellaksesi videota. 

Tarvitset flash player 8 katsellaksesi videota. 

 

Tekijä: Guerrilla Games
Julkaisija: Sony Computer Entertainment Europe
Saatavilla: PlayStation 3
Pelaajia: 1-32 (internet)
Kotisivu: http://www.killzone2.com
Jukka O. Kauppinen

 

Lisää aiheesta

Killzone 2 aikoo haastaa jopa Hollywoodin

Killzone 2 on Sonyn kolmen kovan talvisen PS3-pelin kohokohta. Ensin nautimme vuoden parhaaksi PS3-peliksi äänestetystä LittleBigPlanetista, sitten vähemmän onnistuneesta Resistance 2:sta. Nyt vuorossa on kolmikon toiminnantäyteisin ja massiivisin räiskintäpeli.

Massiivinen räiskintäpeli on saanut ennakkoarvosteluissa häikäiseviä arvosanoja. eDomenkin arvostelu ­­miesmuistiin ensimmäinen, jossa pelistä ei yksinkertaisesti löytynyt mitään pilkattavaa. Saimme tilaisuuden tutustua Killzone 2:n tekijöihin, emmekä tietenkään jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Tutustumme alkuun alustavasti pelin yleiseen olemukseen, pureutuen sitten haastattelun muodossa tekijöihin ja itse peliin.

Killzone 2 (PS3)

Jokainen vähänkään enemmän vedonlyöntiä harrastanut tietää varmasti sen surkean fiiliksen, kun tajuaa lyöneensä vetoa väärän joukkueen puolesta. Näin kävi myös Sonylle, joka panosti koko loppuvuoden hypejunansa Resistance 2:n taakse.

Jos Sonylla olisi seurattu, mitä sen kehitystiimit olivat tekemässä, Killzone 2:sta olisi varmasti nähty ja kuultu paljon enemmän. Onneksi pelin kehitystiimi ei loukkaantunut kylmästä kohtelustaan, vaan teki pelin, joka on itse parasta mainostaan. Näe Killzone 2 ja usko.

Killzone (PS2)

Killzonessa on monia samoja vahvuuksia kuin Halossakin: loistava ja omintakeinen kuvasuunnittelu, jännittävä tunnelma ja hyvä ohjaussysteemi. Guerrilla on myös kyennyt luomaan peliinsä kiinnostavan universumin. Vaikka loistava kuvasuunnittelu lainaa Aliens-elokuvalta, natsisotilailta ja toiselta maailmansodalta yleensä, silti se tuntuu ja näyttää omaperäiseltä.

Omaperäisyyttä ei kuitenkaan riittänyt riittävästi enää itse pelisuunnitteluun. Kaiken hypen jälkeen on pettymys huomata, kuinka Killzone on Medal of Honor -koulukuntaan kuuluva, usein käsikirjoitettuihin tapahtumiin luottava lineaarinen toimintapeli. Kun alkupettymyksestä pääsee yli, huomaa, että Killzone on rajoituksistaan huolimatta tiukasti suunniteltu ja toimiva toimintapeli.

Lue myös

Guild Wars: The Complete Collection (PC)

Halo Wars -videohaastattelu – RTS-strategiaa Xbox 360:llä

Manhunt 2 (PS2, Wii)

Mount & Blade -haastattelu – katsaus TaleWorlds-studion uumeniin

Penumbra Collection – Frictionalin kauhuseikkailut paketoitiin yhteen

Muropaketin uusimmat