Kokeilu Syksyn Lego Super Mario -uutuudet toivat Peachin Marion ja Luigin seuraksi

06.12.2022 08:26 Tatu Junni

Lego Super Mario

Erilaisia Lego Super Mario -pakkauksia löytyy kaupoista jo kymmenittäin. Syyskauden 2022 merkittävin uutuus on prinsessa Peach.

Lego Super Mario -tuotteisiin tutustuttiin Muropaketissa ensimmäisen kerran syksyllä 2021. Jos Nintendon pelisarjan pohjalta tehdyt palikkalelut eivät ole entuudestaan tuttu juttu, suosittelemme perehtymään tähän artikkeliin ennen Peachiin tutustumista:

Kokeilussa Lego Super Mario – ”Missä nämä tuotteet olivat silloin kun minä olin lapsi?”

Elokuussa kauppoihin saapui Super Mario Brosin sankareista prinsessa Peach, joka on Lego Super Marion kolmas interaktiivinen pelihahmo. Marion ja Luigin tavoin myös Peachin kanssa ideana on rakentaa erilaisia ratoja ja kerätä niiltä ”digitaalisia kolikoita”, siis vähän samaan tapaan kuin videopeleissäkin.

Lego Super Mario

Peachin selästä löytyvät virta- ja Bluetooth -painikkeet, jotka sijaitsevat paristopesän kannen päällä.

Putkimiesveljesten tavoin myös Peach myydään erillisenä hahmona oman aloitusratapakettinsa kanssa.

Lego Super Mario 71403 – Seikkailut Peachin kanssa ‑aloitusrata sisältää 354 osaa, ja sen ikäsuositus on 6+. Hinta on Legon omilla sivuilla noin 70 euroa, mutta pienellä hakemisella paketin voi löytää kotimaisilta kauppiailta noin 50 eurolla.

Paketti ei sisällä vaadittuja kahta AAA-paristoa, joten ne pitää hankkia erikseen. Valmiiksi on syytä varata myös ristipäinen ruuvimeisseli, koska kansi on suljettu huolella paristoja popsivia lapsia varten. Käytössä on oltava myös puhelin tai tabletti, sillä tätäkin hahmoa hallinnoidaan Lego Super Mario -sovelluksella, joka on ladattavissa ilmaiseksi niin Androidille kuin iOS:ille.

Marion ja Luigin tavoin myös Peach herää henkiin värianturin, kaiuttimen, nestekidenäytön ja Bluetooth-yhteyden avulla. Prinsessa pulputtaa itsekseen, ja reagoi ympäristöönsä erilaisin ilmein ja huudahduksin. Peachin voi myös yhdistää yhteispeliä varten Luigiin tai Marioon, jolloin hahmot esimerkiksi turisevat keskenään.

Lego Super Mario

Seikkailut Peachin kanssa ‑aloitusrata sisältää 354 osaa.

Peach-hahmon lisäksi aloitusrata sisältää aloitusputken, maalitolpan, keinun, Lava Bubblen käynnistävän haasteen ja ?-kuution. Mukana seuravaat myös kaksi muuta hahmoa: Koopakakru Lemmy ja keltainen Toad-sieni-ihminen. Tuttuun tapaan ja Legolle ominaisesti radan palikat voi yhdistää mutkitta muihin Lego Super Mario -tuotteisiin – kuten vaikkapa Peachin linnaan, joka tuli myyntiin samoihin aikoihin Peachin aloitusradan kanssa.

LEGO Super Mario 71408 – Peachin linna ‑laajennussarja sisältää peräti 1216 osaa, eli parisataa palaa enemmän kuin viime vuonna kasaamamme Bowserin linna. Legon sivuilla jopa 160 euroa maksava – mutta muualta kymmeniä euroja halvemmalla löytyvä – linna on sen verran monimutkaisempi rakennelma, että ikäsuositus on 8+. Kuten aina Legojen kohdalla, ikäsuositus on kuitenkin vain viitteellinen. Alle seitsemänvuotias assistenttini pärjäsi linnan kanssa jo sangen hyvin.

Rakentamisohjeet tulevat jälleen Lego Super Mario -sovelluksen kautta – paketista löytyy vain ohut mainoslehtinen, perinteistä ohjevihkoa ei ole tarjolla.

Peach pitää hankkia erikseen – ilman sitä tai Mariota tai Luigia ei linnasta valtavasti riemua irtoa – mutta muita hahmoja tulee mukana useampi: Bowser, Ludwig, Toadette, Goomba ja Bob-omb. Lisäksi linnasta löytyy esimerkiksi Peach-ikkunamaalaus, Bo-ombin maalaus toimintatunnisteineen, Goomban sisäänsä kätkevä kakku, erityisputki, aikakuutio, ”hajonnut” silta, hedelmäkulho ja violetti hedelmä. Yksityiskohtia siis riittää.

Peachin linna on perusmuodossaan 30 cm korkea, 36 cm leveä ja 48 cm syvä. Mikäli rakennelmaa siis haluaa liikuttaa rakennusvaiheessa tai sen jälkeen, on alustan syytä olla kova ja kohtalaisen laaja.

Lego Super Mario

Peachin linnassa riittää yksityiskohtia.

Lego Super Mario -tuotteiden kohdalla Lego-harrastajat tietävät jo hyvin, mitä tarjolla on: hyväntuulista nostalgista näpertelyä – mahdollisesti uuden sukupolven Mario- tai Lego-fanin kanssa.

Mitä enemmän Lego Super Mario -tuotteita on kasaillut, sitä selvemmäksi on käynyt, että niistä kaikista löytyy pitkälti samat haasteet: etenkin isommat rakennelmat vievät aika paljon pinta-alaa ja ovat rakenteiltaan sen verran huteria (vain yksi palkki voi yhdistää eri osaset), että liikuttelu ja säilyttäminenkin voi olla aika haastavaa.

Jos perheessä vielä sattuu olemaan yhtään nuorempia lapsia, voi olla varma, että rakennelmat hajoilevat ja ennen pitkää eri radat ovat yhdessä laatikossa sekaisin kuin iskelmäorkesterin yleisö juhannustansseissa.

Sama toki koskee enemmän tai vähemmän kaikkia lapsiperheiden Lego-rakennelmia…

Pelaaminen ja tuotteiden yhdisteleminen keskenään on keskeinen osa Lego Super Mario -tuotteita, joten jos pelkkä rakentelu kiinnostaa, on vaikkapa Peachin linnan hinnassa aika paljon ilmaa.

Rakentelijoille parempi vaihtoehto voi olla vaikkapa lokakuussa lanseerattu LEGO Super Mario 71411 – Mahtava Bowser, joka on 2807 osan muovipatsas aikuisille harrastajille tai 2646 osan LEGO Super Mario 71374 – Nintendo Entertainment System, joka on ollut markkinoilla jo pidempään. Molemmille tuotteilla on tosin hintaa reilusti yli 200 euroa, eikä näinä aikoina likimainkaan kaikilla ole mahdollisuutta pistä moisia rahoja muovipalikkakasaan.

Lego Super Mario

Aikuisille suunnatut Nintendo-Legot ovat näyttäviä kokonaisuuksia.

Aloitusradan ja linnan lisäksi Prinsessa Peachin tiimoilta on julkaistu myös LEGO Super Mario 71407 – Peachin kissapuku ja jäätorni ‑laajennussarja. Sen laajuus on 494 osaa ja ikäsuositus 7+.

Alkuvuodesta 2023 tulossa on vielä lisää Lego Super Mario -tuotteita, eikä huhtikuussa 2023 ensi-iltansa saava Super Mario Bros Movie -animaatio varmasti tule ainakaan vähentämään Nintendon ja Legon yhteistyötä.