Kovaa kyytiä formuloiden kyydissä

23.03.2006 00:00 | Muropaketin toimitus

Sony kertoo avaavansa formulakauden hieman myöhässä, mutta kuitenkin – kesäkuussa näet julkaistaan PS2:lle ja PSP:lle Formula One 06, joka on taas kerran ainoa virallinen FIA:n hyväksymä F1-peli.

Uusi formulointi sisältää totuttuun tapaan 2006-kauden viralliset kuljettajat, autot, tallit, radat ja uudet sääntömuutokset.

Kovana uutena ominaisuutena pelissä on myös toisiinsa nähden yhteensopiva moninpeli kahdella eri alustalla. Peli julkaistaan, kuten mainittua, sekä PS2:lle että PSP:lle, mutta hauskana ominaisuutena niillä voi pelata moninpeliä ristikkäin. Peleissä on siis samat radat ja muut ominaisuudet.

Sonyn kertoman mukaan 06-version tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat seuraavat piirteet:

  • Helppokäyttöisyys: kiitos uusien ajoapujen, kuka tahansa pelaaja voi pelata Formula One 06 –peliä. Kokeneet F1-kuljettajat voivat muokata pelin asetuksia ja tehdä siitä aidontuntuisemman. Kaikentasoiset kuljettajat voivat myös tutustua vinkkeihin ja oppimiskeskuksen anteihin parantaakseen ajotaitojaan.
  • Verkkopeli: verkossa voi kilpailla kokonaisen osakilpailun kaikki 18 kilpailua.
  • Järjestelmien välinen yhteensopivuus: kisaa verkossa kaikilla PlayStation-järjestelmillä.
  • Realismi: kisaa maailmanmestaruuskausi kauden 2006 oikeilla kuljettajilla, autoilla, talleilla ja radoilla.
  • Suomenkielisyys: mukana Oskari Saari, Erkki Mustakari, Joke Linnamaa sekä Formulalegenda Matti Kyllönen.

Pelin molemmissa versioissa on mukana myös lisäominaisuuksia, joihin lukeutuu muun muassa historialliset klassikkoformulat, pääinsinöörin uratila, reaaliaikainen kisatoiminta kohentuneen ja uskottavamman tekoälyn kera sekä auton helppo säätäminen. PSP-versio puolestaan tukee Infrastructure-tilaa online-kilpailuja varten, ja kisaaminen varmaan onnistuu myös langattomassa lähiverkossa.

Peli on Sonyn Liverpoolin studion käsialaa.

Jukka O. Kauppinen