UUSIMMAT

Kuvagalleria: Gamescom on Euroopan pelimessuista suurin – ja myös näyttää siltä

22.08.2017 21:12 | Teksti ja kuvat: Tatu Junni

Euroopan suurimmat pelimessut eli Gamescom käynnistyi tänään Saksassa liittokansleri Angela Merkelin avajaissanojen myötä. Kölnin messukeskus täyttyi aamun aikana tuhansista pelialan toimijoista ja toimittajista, ja hulinaa riitti iltaseitsemään asti.

Huomenna, keskiviikkona 23. elokuuta, on sitten suuren yleisön vuoro sukeltaa uutuuspelien pariin. Kaikkiaan Gamescomiin saapuu loppuviikon aikana arviolta noin 350 000 vierasta. Kuten Ubisoftin edustaja tänään silmiään pyöräyttäen totesi: huomisesta tulee helvetinmoinen päivä.

Muropaketti oli Gamescomissa paikalla heti Koelnmessen ovien avautuessa. Päivän ohjelma oli kerrassaan hektinen. Askelia kertyi sellainen määrä, että mikä tahansa aktiivisuusranneke olisi anonut armomurhaa jo lounasaikaan.

Messukeskuksen saleja kalutessa pääsimme tutustumaan muun muassa uuteen Xbox One X -konsoliin sekä testaamaan Assassin’s Creed: Originsia, Nintendon syksyn uutuuksia (Super Mario Odyssey oli tasan yhtä hämmentävä kuin julkistustraileri antoi ymmärtää) ja ensi vuonna ilmestyvää Monster Hunter: Worldia.

Ei pahaa sanaa kotimaisista pelitapahtumista, mutta Gamescomin suosio on helppo ymmärtää: näin näyttäviä messuja ei Saksaa pohjoisemmassa järjestetä. Tarjolla on uutuuksien lisäksi retroa, mobiilia, indietä, komponentteja, pelituoleja, tuunattuja ohjaimia – mitä vain peleihin nyt voi kuvitellakaan liittyvän 2010-luvum lopulla.

Muropaketin galleriaan on koottu murto-osa ensimmäisen Gamescom-päivän tunnelmista. Messujen perkaaminen jatkuu huomenna, mikäli jalat suostuvat laskeutumaan portaat hotellin aulaan aamulla ja kantamaan Reinin yli messukeskukseen asti.

Gamescomista kantautuvat paljastukset Muropaketti kattaa peliuutissivullaan. Tuoreimmat otsikot on koottu myös peliosion sivupalkkiin omaan laatikkoonsa.

Star Wars: Battlefront II on yksi syksyn odotetuimmista peleistä – se näkyi myös Gamescomissa.

Hillittömän kokoisella krääsäkauppa-alueella oli myynnissä muutakin kuin kiinarättejä ja kahvikuppeja.

Muuttoauton kokoinen Raving Rabbids veti katseita puoleensa.