Lego Star Wars The Force Awakens -ensikosketus – tähdet ovat taas oikeassa asennossa

23.03.2016 15:00 | Heikki Mustonen

Pimeä voima veti pelijournalisteja pakolla Pariisiin, pisti nämä istumaan penkillä ja ryhtyi puhumaan Legoista. Tarkemmin sanottuna Star Wars Legoista ja siitä, miten niillä rakennettaisiin The Force Awakens –elokuvaa vastaava seikkailu digimaailmaan. Kenellekään ei tullut yllätyksenä, että legoistettu peliversio leffasta on tulossa. Isompi kysymysmerkki on se, että onko palikoita tällä kertaa sekoiteltu ihan kunnolla vai mennäänkö taas ohjeiden mukaan?

Lehdistötilaisuudessa katsottiin aluksi elokuvan avauskohtausta mukailevaa peliosiota, jonka perusteella ei edellä esitettyyn kysymykseen ei voi vielä täysin vastata. Luvassa on paljon tuttua, mutta mukana on nyt uudistuksia useamman rakennussarjan edestä. Ne, jotka ovat pitäneet luovaa taukoa Lego-sarjaan sen monotonisuuden vuoksi, voivat taas katsella varovasti nippelien keräilyn suuntaan. Tähdet ovat taas oikeassa asennossa, joten pelisarjan piirtäminen uudelleen voi lähteä tästä hyvinkin uuteen vauhtiin.

Uudistus, josta kehittäjät käyttävät nimeä multibuilds, ei ole varsinaisesti iso innovaatio. Jokainen legoisti on varmasti jossain kohtaa ihmetellyt, miksei hajottamalla hankituista palikoista voi koskaan, rakennussarjan hengen vastaisesti, tehdä kuin yhden uuden jutun. Vieläkään ei pelaajaa päästetä luovien virtausten vietäväksi, mutta nyt voi rakentaa ainakin muutamia vaihtoehtoa samoista palikoista. Mitään isompaa tarinan haarautumista rakennusvalinnoilla ei ehkä tehdä, mutta pienempiä oivalluksen hetkiä on varmasti luvassa.

LegoStarWarsTheForceAwakens_ensikosketus_01

Puikoista puristava ote

Erilaista alamäkijuoksua ja sen variaatioita on legojen kanssa koettu aikaisemminkin, mutta nyt liike nousee aivan uusiin korkeuksiin. Millenium Falcon, X-Wingit ja muu taivaallinen kalusto saadaan vihdoinkin tositoimiin. Pelissä on kahta lentotehtävätyyppiä, joista ensimmäinen on lineaarinen, aluksen takaa kuvattu putkilentely.

Toinen tyyppi on sitä ”oikeaa” lentämistä, jossa pelaajat päästetään vapaasti liikkumaan tilassa ja käymään taisteluita kuin koira koiraa vastaan. Lentämisen iloa voi myös kokea kaksin, toisen toimiessa pilottina ja toisen paahtaessa blastereilla putket kuumana.

Lego Star Wars The Force Awakens

Gears of War ei ole ensimmäinen Legoista mieleen tuleva peli, mutta se on alkupään joukossa, kun puhutaan suojasta suojaan liikkumisesta. Blaster battles (läjäytin taistelut, kuten eräs legendaarinen suomentaja kääntäisi) on osio, jossa sankarit kohtaavat tulivoimaa, joka pakottaa kyykistelemään muurin tai seinän takana. Suojasta voi sitten ammuskella takaisin, rakentaa palikoilla tai vaikkapa vetää tartuntakoukulla seinän alas stormtroopereiden päälle. Uudentyyppisten taistelukohtausten upottaminen peruspeliin tuo varmasti tarinan rytmiin vaihtelua, mutta sen on oltava myös hauskaa.

Vaikka Pariisissa lehdistöä hemmoteltiinkin musiikilla, ruualla ja Lord Vaderkin piipahti paikalla, niin peli piti pintansa myös kiinnostavuusmittarilla tökittäessä. Kehittäjät näyttivät ja kertoivat valtavista määristä nippelisisältöä ja siitä, miten peliin on kaadettu tolkuton määrä työtä. Kehitystiimiä ei ole päästetty ryömimään riman alta, vaan ote asioiden tekemiseen oikein on ollut tiukka.

Lego Star Wars The Force Awakens

Lego Star Wars The Force Awakens

Peli kuulosti hyvältä, näytti loistavalta ja tuntuipa vielä mukavalta pelattaessakin, vaikka uusien ominaisuuksien soveltaminen vaati alkuun vähän hakemista. Ainakin itsellä heräsi jälleen mielenkiinto sarjaa kohtaa. Ehkäpä siis pääsemme taas nauttimaan koko perheen voimin loistavasta co-opittelusta.

 

Peli rikkoo aikatila-avaruuden 28. kesäkuuta, joten vielä on aikaa tärkätä jedikaapu juhlakuntoon. Siihen asti, pysyköön palikka poissa jalan alta ja olkoon voima kanssanne.

 

 

LEGO Star Wars: The Force Awakens

Tekijä: TT Games

Julkaisija: Warner Bros

Tulossa: 3DS, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360, Xbox One

Pelaajia: 1, 2-?

Pelin kotisivu: http://www.lego.com/fi-fi/starwars/games/videogame

Heikki Mustonen

 

 

Lisää aiheesta

Lego Star Wars (pc, PS2, Xbox)

Lego Star Wars II: The Original Trilogy –ennakko (DS, GBA, GC, PS2, PSP, Xbox, Xbox 360)

Lego Star Wars II: Original Trilogy (GC, PC, PS2, Xbox, 360)

Lego Star Wars III: The Clone Wars (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Star Wars: The Complete Saga (PS3, Wii, 360)