Uusimmat

Leisure Suit Larry – gigolo jo lähes kahden vuosikymmenen kokemuksella

17.10.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Kaikille maailman miespuolisilla olennoilla on ainakin jotain toivoa tulevaisuutensa suhteen, sillä eräs meistä ei tunnu koskaan vanhenevan. Päinvastoin – ikä vain parantaa pakkausta. Larry Laffer eli Leisure Suit Larry astui maailmaan vuonna 1987 kaikkien pelimiesten esikuvaksi. Larryn ensimmäinen isku tuli varoittamatta ja sana alkoi kiertää pelaajakansan keskuudessa: ”sitä peliä kannattaa kokeilla.” Olihan seikkailupelejä nähty ennenkin, mutta ei mitään tällaista. Tarinankerronta ja tapahtumat suunniteltiin aikuisille, mikä tietenkin takasi sen suosion nuorison keskuudessa.

Irstas tai ilkeä peli ei silti ollut, vain vihjaileva ja ennen kaikkea hauskasti suunniteltu ja käsikirjoitettu. Tosirakkauttaan etsivän Larryn vehtailut valittiinkin vuoden parhaaksi seikkailuksi. Meno jatkui sittemmin vauhdikkaasti. Sarjan kakkososa oli ykköstäkin onnistuneempi, tosin myös vaikeampi. Kolmosessa Larry tapaa tulevan armaansa, Passionate Patin, ja peli sai uusia virikkeitä Patin ohjaamisesta oman suuren lempensä etsinnässä.

Sarjan neljäs osa hypättiin surrealistisesti yli ja Larryt 5-7 edustivat jo uutta pramean VGA-grafiikan ja hiirikontrollien aikakautta. Pelien taso heitteli aiempaa enemmän. Kuudes osa on sarjan pohjanoteeraus, vaikkakin Al ”Larry” Lowe löysi todellisen Larryn jälleen seitsemännessä pelissä. Leisure Suit Larry 8: Lust in Space hyllytettiin lopullisesti 1999 Sierran talousongelmien paineessa.

Aiemmin Larry on ollut aina täysi-ikäinen ja lämmin hahmo. Uudessa Larry-pelissä, Magna Cum Laude, siirrytään kuitenkin uudenlaisiin tunnelmiin. Pelin päähenkilö ei ole Larry itse, vaan hänen veljenpoikansa Larry Lovage. Tapahtumaympäristö puolestaan on kuumia himoja ja halukkaita kinkkuja vilisevä amerikkalainen college-ympäristö. Pelikään ei ole niinkään seikkailua, kuin pitkä liuta erilaisia minipelejä jossa pelaaja yrittää avittaa Larry Lovagea pääsemään vastaantulevien tipujen pöksyihin. Larry Lovagen seikkailut ilmestyvät tämän kuun lopussa pc:lle, PS2:lle ja Xboxille ilmestyvässä pelissä.

Jukka O. Kauppinen

www.larryat69.biz

Larry vuosilukujen varjossa

1987 – Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards
1988 – Leisure Suit Larry Goes Looking for Love (In Several Wrong Places)
1989 – Leisure Suit Larry 3: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals
1991 – Leisure Suit Larry 5: Passionate Patti Does a Little Undercover Work
1994 – Leisure Suit Larry 6: Shape Up or Slip Out!
1997 – Leisure Suit Larry 7: Love for Sail!
2004 – Leisure Suit Larry 8: Magna Cum Laude