UUSIMMAT

Lisää kivikovia joululahjavinkkejä

13.12.2009 16:00 | Miikka Lehtonen

Joulu on santsauksen aikaa, sen tietää jokainen. Samalla teemalla nappaamme lautasellemme toisen annoksen kivikovia lahjavinkkejä. Eilen tarjolla olisi ollut Cylonien Basestaria ja kukkohattuja, tällä kertaa lahjat pysyvät enemmän tai vähemmän pelaamisen tiimoilla. Tavallaan. Osittain.

Kuten vielä eiliseltä muistamme, toimituksemme sai miehen kokoisen nakin: koluta Internetin syvimmät syöveröt ja etsiä lahjoja, jotka kelpaisivat heille – ja täten transitiivisesti myös lukijoillemme. Toimituksemme löysikin jos jonkinlaisia ihmeitä, joiden joukosta joku saattoi jopa löytää jotain joulupakettiin kelpaavaa. Toistuuko jouluihme tänään?

Tero uskoo Wiin valkoiseen jouluun.
X-Rocker Evolution Advanced

Vanhan pelituolin hajoaminen on mitä mainioin syy ostaa uusi. X-Rocker Pro tarjoaa kaiken mitä pelituolilta voi haluta, ja vielä enemmän. Sisäänrakennettu subwoofer, stereoäänet, yhteensopivuus kaikkien konsolien kanssa yhdistettynä värinäteknologiaan on kokonaisuus, joka kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta.

Wii Wireless Nunchuk Adapter

Mikään ei ärsytä Wiitä pelatessa enemmän kuin Nunchukia ja Wiimotea yhdistävä lyhyt, kömpelo ja ruma johto. Huonojen kiinnikkeiden vuoksi piuha ei kelpaa edes sen aina kaikki pelit voittavan pelikaverin kuristamiseen. Wireless Nunchuk Adapter kuulostaa ongelmaan (rumaan johtoon, ei elvistelijän kuristamiseen) suoranaiselta taivaanlahjalta. Johdot eivät kuulu langattomien peliohjainten aikakauteen, eivät edes kahta ohjainta yhdistämässä.

Humping USB Dog

Japanin suurin lahja maailmalle sitten Hello Kittyn ja sosiaalisesta häpeästä tehtyjen itsemurhien. Kuinka kukaan voi elää ilman konetta USB-porttiin köyrivää koiraa? En minä ainakaan. Koneen kanssa epätoivoisesti lisääntymistä yrittävä dobermanni on vekkuli ilmestys ja saa vieraiden huomion kiinnittymään pois muista huoneessa häiritsevistä tekijöistä.

Spy Camera Glasses

Sosiaalisesti arkojen tai nolojen tilanteiden dokumentoinnin ja kuvauskiellon sisältävien pressitilaisuuksien pelastaja, aurinkolaseiksi naamioitu vakoilukamera. Tällaisen vehkeen käyttötarkoitukset ovat rajattomat niin aurinkorannoilla, työkeikoilla kuin vaikkapa privaattijuhlissa! Vehkeessä on jopa kaukosäädin, jolla kuvien ottaminen onnistuu entistäkin huomaamattomammin!

 

Simon lukee valtiotieteitä ja haaveilee diktaattoreista.
The Ultimate Bourne Collection

Kun kinkkua on syöty, lohta on ahdettu ja kotikaljaa rankasti maisteltu, tulee jokaisen miehen joulussa hetki jolloin haluaisi tehdä jotain muuta kuin viettää rattoisaa perhe-elämää. Lapsena leikimme usein poliisia ja rosvoa, vielä mieluummin agenttia. Koska James Bond on nykyään Jason Bournen kalpea kopio, kannattaa mennä alkuperäisen hyvän äärelle. Varsinkin jos trilogian voi saada teräväpiirtona suomitekstityksin näin hyvään hintaan.

Tropico 3

Toinen lapsuusajan unelma oli johtaa diktaattorimaisin ottein vehmasta muuta v-mäistä Karibian saarta. Fidel Castro toteutti omansa, mutta koska elämme kylmässä pohjolassa ja demokratia on juurrutettu päähämme niin että se ei lähde potkimallakaan, toiseksi paras vaihtoehto on laittaa Tropico 3 konsoliin ja siirtyä talvesta kesän lämpöön.

Video Games Live Greatest Hits Vol. 1

Mikäli haluat ilahduttaa todellista pelimiestä mutta budjettisi on tiukka, ota tästä neuvosta vaari – wanhan ajan pelimusiikki herkistää paatuneimmankin karpaasin. Lähde itse pois vähin äänin jos et jaksa kuunnella Tetriksen, Tronin tai Halon musiikkia.

 

Mikko T. on unissaan junakuski tai dinosaurus.
Q Train Infrared Control 113 Kei Line: QT06

Kauko-ohjattava aasialainen juna. Aidon mallin mukaan rakennettu japanilainen pikkujuna jolla voi huristella kotimatolla kun junapelit kyllästyttävät. Reilun kymmenen senttimetrin pituus ja turbovaihde eteenpäin takaavat hupia aina vuodenvaihteeseen saakka.

Bioshock: Big Daddy Ultra Deluxe Action Figure

Klassisia pelihahmoja esittäessä yksi on ylise muiden. Nyrkin kokoinen metallifiguuri Bioshockin klassikko-otuksesta sopii kotiin kuin kotiin ja tarjoaa kasan lähipelihistorian parhaimpia muistoja.

ChoroQ: Steer Mario Kart – Yoshi

Mario Kartin ystäville piskuinen kauko-ohjattava Yoshi on piristys  toimistotyön arkeen. Mikroauton avulla voi elää uudestaan parhaita kilpailuja ja rakentaa vaikka oman kilparadan näppäimistöä ja muita toimistokalusteita hyväksi käyttäen.

 

Markus muisti, minkä alan saitille hän kirjoittaa ja keskittyi peleihin.
Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)

Kolmos-Pleikkarin saavuttua meille olen tässä päässyt tahkoamaan uuden Ratchet & Clank -trilogian ensimmäistä osaa ja se on osoittautunut oikein mainioksi peliksi. Siksi paljon kehuttu jatko kiinnostaisikin kovasti.

New Super Mario Bros Wii (Wii)

Hyvä Mario-tasoloikka aina kelpaa, varsinkin tyylikkäällä 2D-ulkoasulla ja moninpelillä höystettynä.

PS3 DualShock 3 -ohjain

Uuden PS3:n kanssahan tuli vain yksi ohjain, joten toinen on toivottu moninpelejä varten

Transformers: Revenge of the Fallen Blu-ray

Vaikkei toinen Transformers-leffa ei aivan ensimmäisen tasolle yltänytkään, kyseessä oli silti viihdyttävä, hienon näköinen ja kuuloinen elokuva. Sopii myös oikein hyvin testamaan uudehkon PlayStation 3:n Blu-ray- toistokykyä.

 

Petteri on luonnon ja nahkaan pukeutuneiden noitien ystävä.
Bayonetta Original Soundtrack 

Bayonetta on lajityyppinsä uusi ykkönen. Hauskaa toimintaa säestää loistava soundtrack, joka vaihtelee dramaattisista orkesterisävellyksistä jazzahtaviin soundeihin. Bayonetta ei ota itseään koskaan liian vakavasti, mikä kuuluu usein myös sen musiikissa. Soundtrack on viisi levyllistä täynnä iloa korville ja mielelle. Do want. 

Final Fantasy XIII (JP) 

Vaikea uskoa, että siitä on jo 3,5 vuotta, kun FFXIII:n paljastustraileri näytettiin vuoden 2006 E3:lla. Odotus on vihdoin päättymässä. Japanissa julkaisu tapahtuu jo reilun viikon päästä, mutta länsimaissa vasta muutaman kuukauden tuskallisen odottelun jälkeen. Siksi olisikin mieluisa yllätys, jos löytäisin japanilaisen version kuusen alta odottamassa jo jouluaattona. 

Life (BBC) [Blu-ray] 

Uskomattoman hieno ei liene tarpeeksi mairitteleva tapa luonnehtia tätä Planet Earth dokumenttisarjan ”jatko-osaa”. 

 

Miikka arvostaa kalliita nahkalaukkuja ja pieniä avaruusmiehiä.
Citadel Realm of Battle Gameboard

Siltä varalta että joku ei sitä ole vielä huomannut, harrastan reippaasti sosiaalisesti vähemmän hyväksyttyjä asioita. Nyt puhumme siis muun muassa miniatyyrisotapeleistä. Sotisin mielelläni pienillä lelumiehilläni hieman nykyistä pelipöytää komeammissa ympäristöissä ja suosittuja Warhammer-pelejä tekevällä Games Workshopilla olisi vaivaani lääke: hillittömän hienosti kumpuileva ja modulaarinen pelipöytä. On sillä sitten pirusti hintaakin, joten vaihtoehtoinen lahjatoive: pino lastulevyä, saha ja vihreää maalia.

TARDIS USB Hub

Tero haluaa koneensa kylkeen nylkyttävän USB-koiran, minä haluan omani viereen pikkuisen version maailman kovimman scifi-äijän, Doctor Whon ajan ja ulottuvuuden läpi matkustavasta TARDIS-puhelinkopista.

BBQ Sword

Sillä välin kun Kauppinen poustailee katollaan Altairin asussa, meikäläinen grillaa makkaraa Zorroksi pukeutuneena. Kaikki voivat vain arvuutella, kuka onkaan se uljas ja mystinen naamiomies, joka popsi chilimakkarat kaapista. Jos on jotain vastaan väittämistä, toistan jälleen kerran: olen eeppinen nörtti!

Satulalaukun näköinen salkku

Kuka haluaa kuljettaa läppäriään ja luentomuistiinpanojaan 20 euron hintaisessa, käsiin hajoavassa repussa? Entä kuka haluaa kuljettaa niitä 500 euron hintaisessa, satulalaukun näköisessä nahkasalkussa? Sitä minäkin.

Sam & Max –patsas

Jotkut koristelevat pöytäänsä suurten ajattelijoiden rintapatsailla, minä lähinnä papereilla ja likaisilla sukilla. Ehkä saisin pöytääni järjestystä jos sitä vartioisivat Sam ja Max, maailman kovimmat eläinetsivät? Vaikka näin ei kävisikään niin voisin parin hempeässä varjossa lueskella jompaa kumpaa painostani heidän mainioista sarjakuvaseikkailuistaan, jotka olisivat myös mitä mainioin joululahja!

 

Jason viihtyy vanhojen pelien ja lämpimien WC-istuinten ääressä.
sdfa320 Pocket Retro Game Emulator

Retro on pop, virkkoi vanha nörtti. 8- ja 16-bittisten konsolien taskussa kulkevia emulaattoreita löytyy yksi jos toinenkin, mutta harva näin kattavalla ominaisuuskirjolla. Jos neligigainen tallennuskapasiteetti käy ahtaaksi, sisäänrakennettu miniSD-muistikorttipaikka pelastaa. Temppukirjastoon on mahdutettu muun muassa kattavat mediatoistinominaisuudet ja fm-radio, eli laitteen tarjoamien mahdollisuuksien ei uskoisi käyvän vähiin edes pitemmällä reissulla.

Penny Arcade Book 1-5 Bundle

Makuja on monia, mutta harva keksii nimetä paremmin pelimaailman kiemuroita huumorin keinoin valottavaa nettisarjakuvaa kuin Penny Arcade. Viiden albumin kokoelma sisältää Penny Arcaden stripit vuosilta 1998-2004. Toki sarjakuvat löytyvät edelleen myös Penny Arcaden nettisivuilta, mutta nide kulkee läppäriä kätevämmin pytylle.

Zero Punctuation Imp Girl Plushy

Tosiuros kehtaa toisinaan myös väläyttää tunteitaan, vaan mitä keksiä paremmalle puoliskolle pelimiehen pyhistä periaatteista kiinnipitäen? Zero Punctuation -peliarvosteluista tutun mustan mölliäisen naaraspuolinen pehmolelu tarjoaa lämpöä ja herttaisuutta sopivassa mittasuhteessa, pelikulttuuriviitteestä tinkimättä.

The Twilight Saga: New Moon: 7″ Edward Cullen Figure

Tosiasia: Twilight on jäätävää paskaa. Joulun pakanallisen historian muistaen eDome suositteleekin hankkimaan Edward Cullenin näköisteoksen, jolle voi järjestää uhrausseremonian esim. nuotion yllä tai alttarilla. Hyvällä lykyllä jumalat ovat kuulolla ja Stephenie Meyer saa vihdoin niin hirvittävän jännetupintulehduksen, että kirjoituspuuhat jäävät lopullisesti.

 

Juho ei tyytynyt tavanomaiseen – ja se on tällä listalla jo jotain.
Tilaa

Viihdevuosi on ollut runsas ja se myös näkyy. Pöydänkulmat ja hyllynreunat pullistelevat pelikoteloita, DVD-hylly paisuu yli äyräidensä ja kun kirjakaupassakaan ei meinaa mopedi pysyä hansikkaassa, uhkaa kuluttajaa tilankäytöllinen katastrofi.

Jotta kotonaan mahtuisi edes joten kuten liikkumaan ja työpöytänsä pinnan saisi näkyville pölyjen pyyhkimistä varten, tarvitaan hyllytilaa. Lundia oli kova sana 20 vuotta sitten ja sillä on hyvä täyttää tyhjät nurkat ja seinänpätkät myös nyt. Kun vain joku keksisi toimivan antigravitaatiomoottorin, jotta myös vapaan kattotilan pääsisi valjastamaan samaan käyttöön.

Nelilehtinen apila

Aina ei vaan suju. Viihde-elektroniikka hajoaa, pelit eivät toimi ja asiat kaatuvat niskaan. Ei syytä huoleen, tähänkin on lääke.

”Kasvata oma nelilehtinen apila” -setti palauttaa hyvän onnen niille, joita elämä potkii päähän. Paketissa löytyy kaikki tarvittava varustettuna selkeillä ohjeilla. Jos olet niin epäonninen, ettei mikään istuttamasi kasva… Sori, kehnompi tsäkä.

Aikaa

Mainitsinkin jo viihdevuoden runsauden. Tilan puuttumisen lisäksi myös aika loppuu auttamattomasti kesken. Niin monta hyvää peliä ja kirjaa odottaa sitä hetkeä, kun niiden pariin ehtisi syventymään. Aloitettuna mutta kesken olisi vieläkin muun muassa The Witcher, Fallout 3 ja GTA IV. Kaikki hienoja pelejä, mutta minkäs teet, kun uutta pukkaa ovista ja ikkunoista.

Valitettavasti ratkaisua tähän ongelmaan ei löydy yhdestäkään verkkokaupasta. Tilauksessa olisi joko 48-tuntiset vuorokaudet tai pienempi unentarve, mutta toimitukset ovat myöhässä vuosi toisensa jälkeen. Ehkäpä joulurauha tarjoaisi tähän tautiin edes hetkellistä helpotusta.

Kuuntelemaan pääsee aattona tästä osoitteesta: http://yle.fi/joulurauha/

Menikö turhan leikiksi? Eivätkö 500 euron nahkasalkut, Altaïr-asut ja kalliit paperitollot kuulosta hyviltä ideoilta?Käytännöllisempiä lahjaideoita haluavat voivat suunnata eDomen Hall of Fameen, josta löytyvät viimeisen vuoden kovimmat pelit. Ei niillä voi hirveästi metsään mennä.

 

Lue myös

Arvostelu: The Saboteur (PC, PS3, Xbox 360)

Arvostelu: Tekken 6 (PS3, Xbox 360)

Heavy Rain -ennakko (PS3)

Logitech Wireless Guitar Controller – luksuskitara musiikkipeleihin

Testissä SteelSeries XAI laserhiiri – peto hiiren vaatteissa

Keskustelu

Kantsii kokeilla noita leluja the hutista. toimittaa suomeen vaikka play.com:n melkein naapurissa asuu.

”Ei kyllä vaimo/tyttösytävä tykkäisi.”

Meillä yskimisen jälkeen rouvakin havaitsi, että siinä on tosi mukava istua kun pelaa The Godfatheria ja valtaa kaupunkia :)

Kaikki kivat lelut on tietysti play.comista joka sanoo että:

”Unfortunately, we cannot delivery electronics, personal computers, gadgets, or mobile outside of the UK.”

Että eivät toimita mitään dvd koteloa isompaa iso brittilän ulkopuolelle.

Tosi tyylikäs sisustuksen kannalta tuo pelituoli :) Ei kyllä vaimo/tyttösytävä tykkäisi.

5: Juu, se on hyvä pelituoli, kelvannut istuskella jo parin vuoden ajan.

Äksrokkeria vastavanhan saa seittemäänkymppiin Jyskistä, on muuten hyvä istua vaikka äänentoistimet onkin aika roskaa :)

Hitsi. Tilatako tuo Mikon juna vai ei. Vai tilatako niitä viisi.

Nuo teidän kuva-editti skillit kyllä jyrää muut sivustot alleen.

Hianoja lahjoja, tosin kukaan jaksa noin omaperäisiä lahjoja etsiä. Villasukat ja arpa ftw.

Muropaketin uusimmat