Listasimme: Vuoden 2017 parhaat pelit – ota ainakin nämä 15 julkaisua haltuun

24.12.2017 10:00 Muropaketin toimitus

Vuoden 2017 aikana ilmestyi jälleen suuri joukko laadukasta pelattavaa. Muun muassa uutuuskonsoli Nintendo Switchin yksinoikeuspelit saivat kiitosta Muropaketin kriitikoilta.

Pelivuosi 2017 alkaa olla paketissa, ja on aika listata vuoden parhaat pelit. Kokosimme alle 15 videopeliä, jotka ovat saaneet korkeimpia arvosanoja Muropaketin arvosteluissa. Esimerkiksi Nintendon uutuuskonsoli Switchin hittipelit sekä suuret toimintaroolipelit ovat nousseet korkealle listallamme.

1. Arvostelu: Super Mario Odyssey on tuleva klassikko ja hyvä syy ostaa Nintendon uusi konsoli

”Nintendon Switch-konsolin julkaisusta asti odotettu Super Mario Odyssey on vuoden hyväntuulisin peli ja mahdollisesti kaikkien aikojen paras Mario-peli.”

2. Arvostelu: Cuphead on vuoden paras peli, ainakin masokisteille

”Jos pelihahmona on hilpeä 1930-luvun piirroshahmoa muistuttava kävelevä teekuppi, jonka tehtävänä on taistella velkansa maksamatta jättäneitä vihaisia porkkanoita ja nyrkkeileviä sammakkoja vastaan, ei peli voi olla kovin vaikea? Eihän?”

3. Arvostelu: Divinity: Original Sin 2 on parhaita roolipelejä miesmuistiin

”Vaikka tietokoneroolipelejä on maailma pullollaan, oikeasti roolipelaamisen sallivat esimerkit ovat aika vähissä. Yksi hyvä tällainen oli Divinity: Original Sin. Kickstarter-hitissä oli paljon hyvää, mutta myös ongelmansa. Onkin erinomaisen hienoa, kun jatko-osaa korjaa niistä käytännössä kaikki.”

4. Arvostelu: Housemarquen uutuuspeli Nex Machina on viiden tähden arcadeherkku

”Suomalainen Housemarque on vuosien varrella tehtaillut useita erinomaisia pelejä, jotka yhdistävät retrohenkistä pelattavuutta upeaan ulkoasuun. Firman tuorein peli, Nex Machina, ei muuta tätä kaavaa, vaan tarjoaa huikeaa räiskintäviihdettä.”

5. Arvostelu: Legend of Zelda: Breath of the Wild on ehkä vuoden 2017 paras peli

”Vanha koirakin voi oppia uusia temppuja. Siitä on osoituksena Nintendon uuden Switch-konsolin myyntivaltiksi noussut Zelda-peli.”

6. Arvostelu: Resident Evil 7 on viiden tähden mestariteos – ja helvetin pelottava sellainen

”Capcom, minkä teit! Resident Evil 7: Biohazard on paitsi viime vuosien paras kauhupeli, myös ehkä paras Resident Evil -peli.”

7. Arvostelu: FIFA 18 saattaa hyvinkin olla kaikkien aikojen paras jalkapallopeli

”Virtuaaliviheriöt kutsuvat jalkapallofaneja joka vuosi uuden FIFA:n vuosipäivityksen muodossa. Electronic Artsin kehittämän sarjan uusin edustaja, FIFA 18, on kuitenkin tähän mennessä hiotuin ja mahdollisesti paras jalkapallopeli koskaan. Pikselifutis ei ole koskaan tuntunut näin sulavalta ja näyttänyt näin hyvältä.”

8. Arvostelu: Horizon Zero Dawn on hyvää scifiä ja uskomattoman kaunis peli

”Killzone-peleistä tunnetun Guerrilla Gamesin Horizon Zero Dawn herätti jo ennakkoon runsaasti huomiota kauniilla grafiikoillaan ja kiinnostavalla lähtökohdallaan. Postapokalyptisessa open world -pelissä seikkaillaan maailmassa, jossa valta on siirtynyt ihmiskunnalta dinosaurusmaisille jättiläiskoneille.”

9. Arvostelu: Forza Motorsport 7 on parasta mitä autopelifani voi toivoa

”Voiko autopeli olla taidetta? Microsoftin mielestä voi. Forza on taidetta, fantasiaa, unelmien toteuttamista sekä kuolaamissimulaattori. Forza Motorsport 7 toteuttaa villeimmätkin fantasiat, ja se sopii jokaiselle ikää, tai sukupolvea katsomatta. Millainen on sinun täydellinen hetkesi, kun tahtoosi alistuu reippaasti hevosvoimia ja vääntöä kuin pienessä pitäjässä?”

10. Arvostelu: Indiehelmi What Remains of Edith Finch on surullinen ja lähes täydellinen tarinapeli

”Tarinapeli What Remains of Edith Finch on upea ja omaperäinen kokemus, josta ei löydy muuta moitittavaa kuin lyhyt kesto. Sitä voi haukkua kävelysimulaattoriksi, mutta sen tarina ja kerronta ovat videopelien huippuluokkaa.”

11. Arvostelu: Wolfenstein II: The New Colossus on yksi vuoden parhaista räiskintäpeleistä

”Wolfenstein II: The New Colossuksessa BJ Blazkowiczia ei haittaa, vaikka vastassa onkin koko Yhdysvallat valloittanut ylivoimainen natsiarmeija. Blazkowicz ottaa rynkyt molempiin käsiin ja lähtee yhden miehen sotaretkelle, sillä yksi motivoitunut kapinallinen vastaa armeijallista natseja. Tuloksena on eräs vuoden parhaista räiskintäpeleistä.”

12. Arvostelu: Mario + Rabbids: Kingdom Battle on vuoden parhaita pelejä

”Kun Ubisoft ilmoitti työstävänsä Marion ja Rabbids-hahmot yhteen heittävää peliä, moni odotti varmasti pahinta. Paperilla yhdistelmä kuulostaa kuitenkin hyvin oudolta. Vielä oudompaa on se, että lopputuloksena on eräs vuoden 2017 parhaista peleistä.”

13. Arvostelu: Huippupeli Thimbleweed Park on kuin unohdettu LucasArts-klassikko

”1990-luku on taas täällä! Parhaista seikkailupeleistä tunnetut suunnittelijat ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja tehneet pelin, joka tuntuu kuin paluulta nuoruusvuosien kultaisiin aikoihin.”

14. Arvostelu: Little Nightmares on ainutlaatuinen kauhutarina ja kevään ykköspelejä

”Pelikauhu koostuu useimmiten isoista möröistä ja zombeista, jotka rynnistävät päin näköä, mutta aina joskus joku tajuaa, mikä voisi olla todella pelottavaa. Little Nightmares lähestyy kauhun syvimpiä juuria äärimmäisen omalaatuisella ja lumoavalla tavalla. Se luo maailman, joka tulee seuraa pelaajaansa uniin.”

15. Arvostelu: Nioh on alkuvuoden parhaita pelejä – ei häpeä edes Dark Soulsin rinnalla

”Jos olet sinnikäs ja kaipaat elämääsi haasteita, on Nioh oikea peli sinulle. Se voi olla oikea peli sinulle myös siinä tapauksessa, että haluat pelata yhtä kevään parhaista peleistä.”

Mikä oli itsellesi vuoden 2017 paras peli?

Kommentoi alle.