Logitech MM32 -kaiuttimet

11.12.2006 09:00 | Jukka O. Kauppinen

Aina joskus sitä kaipaa jonkinlaista mukana kulkevaa audiojärjestelmää. Perinteinen ghettoblaster tai mankka voi olla liian iso. MP3-soitin on kiva, mutta mitenkäs tarjoilet musiikkia kaveriporukalle? Logitechin matkakajarit ovat todistaneet näissä tilanteissa toimivuutensa.

MM32-kaiuttimet on suunniteltu periaatteessa iPodien kaveriksi, mutta ne toimivat mainiosti minkä tahansa soittimen kanssa, kunhan siinä on vain tavallinen 3,5 millin stereoliitin. Eihän sillä ole mitään väliä, jos iPodin levyisessä kolossa retkottaakin vaikkapa Creativen soitin. Kunhan vain poppi soi.

MM32:ssa on kaikkiaan neljä kaiutinta ja liekö yhteensattumaa, että siihen asennetaan neljä AA-paristoa/paristoa. Verkkovirtakin kelpaa, mutta sitä ei ole aina reissussa saatavilla.

Reissussa kaiuttimet kulkevat hyvin. Mukana tulee hauskasti kaiuttimien muotoa mukaileva putkilomainen laukku, johon kaikki tarpeellinen – kajarit, johdot ja verkkolaite – mahtuvat.

Laitteen käyttäminen on mitä yksinkertaisinta. Liikoja toimintoja ei ole, virtanappi ja volyymi riittävät. Virrat erottaa vihreästä valosta, tosin joskus akkuja piti vähän nytkytellä että ne saivat kunnollisen kontaktin.

Musiikin toistossa MM32 osoittautui jopa hämmästyttävän hyväksi. Kaiuttimet ovat pienet mutta meteli on kova. Musiikki soi kovallakin volyymillä selkeästi ja kirkkaasti. Vaikka ei uskoisi, täyttää MM32:sta lähtevä soitanta ongelmitta pienen pihan.

Kuulijoiden ei siis tarvitse olla tiukassa ringissä sen ympärillä. Normaalista stereoliitännästä oli lisäksi paljon iloa, sillä laitteen sai tarvittaessa liitettyä mihin halusi – jopa puhelimeen tai PSP-käsikonsoliin. Oli aika erikoinen fiilis, kun iloiset Locoroco-äänet kaikuivat puutarhassa.

Valmistajan mukaan kaiuttimissa on ”neodymium-mikroelementit”. Kuulostaa hienolta. Markkinaslangista huolimatta äänenlaatu on oikeasti hyvä, etenkin laitteen pienen koon huomioiden.

Virtasyöpöksikään laitetta ei voi syyttää. Parhaimmillaan musa soi reissatessa autossa mennen tullen ja perilläkin. Joskus pidempäänkin. Eikä musa silti lakannut soimasta kesken kaiken.

Logitechin MM32 -matkakaiuttimet voi siten hyvillä mielin tuomita erittäin toimiviksi ja laadukkaiksi. Ne eivät jättäneet pulaan, volyymiä riitti ja musiikki soi selvästi. Kaiuttimet ovat kevyet, kulkevat helposti mukana ja tekee mitä lupaa. Suosittelen.

MM32 järjestelmävaatimukset:
– Toimii minkä tahansa kannettavan soittimen kanssa, jossa normaali 3.5 mm kuulokeliitäntä

Pakkaus sisältää:
– mm32 kaiuttimet
– Virta-adapteri
– Aloitusopas
– Kantolaukku
– Takuutodistus