Uusimmat

Lucius on Saatanan poika

14.11.2012 18:45 Jukka O. Kauppinen

Suomalainen Shiver Games on tehnyt hieman erilaisen pelin. Onhan seikkailupelejä tehty maailmalla ennenkin. Myös kauhuseikkailuja. Mutta monessako päähenkilö on ollut itsensä sielunvihollisen, Saatanan, poika?

Pienen Lucius-pojan elämä muuttui kuudentena syntymäpäivänä. Tällöin näet isäukko, se oikea, tuli yökylään ja kertoi, että Lucius ei ole ihan kuka tahansa. Hän on itsensä Saatanan lapsi. Heti yöllisen yllätyspaljastuksen jälkeen isukki aloitti pojan koulimisen tämän kohtaloonsa. Luciuksesta on näet tuleman maailman herra. Mutta suurta überpirullisuutta varten on harjoiteltava. Vaikkapa tappamalla kaikki.

Luciusin syntytarina on vähän erilainen. Peli alkoi kaveruskaksikon omana indiepelinä, jonka ideana oli karuhkosti tehdä peli, jossa vitsinomaisesti vain murhataan kaikki. Sitten projekti kuitenkin hieman kasvoi ja venyi, muuttuen ihan kaupalliseksi ja täysimittaiseksi peliksi.

Luciusista välittyykin alusta lähtien kiintoisa, vähän erilainen tunnelma. Saatanan vierailut pienen pojan luona johtavat yhä kamalampiin kohtauksiin, joissa Lucius tekee selvää kotitalonsa muista asukkaista, työntekijöistä ja vierailijoista. Maanpäällinen ottoisä on kaiken lisäksi merkkimies, jenkkihallituksen kuvernööri, joten kotikartanossa tapahtuvat kummalliset onnettomuudet herättävät pakostakin laajempaakin mielenkiintoa.

Pelin resepti on rakennettu vekkulisti. Pieni poika, jota kukaan ei epäile, kasvaa kauhistuttavissa merkeissä. Joskus piika jäätyy kuoliaaksi pakkaskomeroon. Isukin kaveri palaa keittiössä kaasuhellan räjähdyksessä. Ja muuta outoa. Mutta kaikki onnettomuudet ovat tietysti pelaajan aikaansaamia. Muiden huomaamatta. Ja viikko viikolta Luciusin taidot kasvavat, kun Saatana käy opettamassa pojalleen uusia paholaisentaitoja, kuten mielenhallintaa ja telekinetiaa.

Onhan noita hiiviskelyseikkailuja nähty, mutta ei ihan tällaisia. Pelaaja kuljeskelee kartanossa ja virittää kenenkään huomaamatta ansoja, varmistellen sen jälkeen että uhrit myös ajautuvat oikeaan kohtaan, sopivalla hetkellä. Ansan laukeamisen jälkeen pitää vielä ehättää siivoamaan jäljet, ettei vain kukaan huomaa mitään ja epäile onnettomuuksia miksikään tahallisemmaksi.

Tarinallisesti Luciusissa on myös paljon kauhuelokuvien aineksia, joita on tietoisesti ammettu tekijöiden omasta rakkaudesta kauhuelokuvia kohtaan.

Kotimainen kauhupeli on samalla hyvin pienen porukan luomus. Tekijätiimi on ollut loppurutistuksessakin pikkuruinen, ja peliteknologia on ollut pitkälti tee-se-itse-tyylistä. Esimerkiksi motion capture tehtiin hyvin kotikutoisesti, kuten oheisella videollakin kerrotaan tarkemmin.

Lucius onkin jotain ihan muuta. Se on rohkeasti erilainen teos, jossa etäiset Hitman-vaikutelmat yhdistyvät kauhuun, oldskool-tyyliseen point’n’click-seikkailuun ja suoranaiseen goreen. Onnistuneet murhat näet palkitaan jokseenkin visuaalisesti. Ei heikkohermoisille eikä alle 18-vuotiaille.

Lucius on juuri julkaistu ja ostettavissa 19,99 euron hintaan mm: GamersGate, Steam ja Good Old Games.

 

Shiver Gamesin pelisuunnittelija Johannes Aikio kertoo kolmiosaisessa videoesittelyssä pelistä ja sen synnystä.

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

 

Lucius

Tekijä: Shiver Games

Julkaisija: Lace Mamba

Saatavilla: PC

Pelaajia: 1

Pelin kotisivu: http://lucius.shivergames.com/

Jukka O. Kauppinen

 

Lue myös

A Game of Dwarves – maanalaiset kääpiöbileet

Defiance-ensikosketus – räiskintämorppausta tv-sarjan maisemissa

Medal of Honor Warfighter – melkein todellisia sotia ja taisteluja

Need for Speed: Most Wanted tuntuu avoimen riemastuttavalta kaahailulta

Star Wars 1313 – ei voimaa, ei jedejä, vain läjäyttimiä

Uudet ja vanhat pelit kiersivät pelienvaihtotorilla