Matkalla Minecraftin maailmassa

18.08.2010 14:30 | Miikka Lehtonen

Tervetuloa uuteen kotiini! Minecraftin ihmeellisestä maailmasta löysin pienen palan paratiisia: saaren, jossa aurinko paistaa, ruoho on vihreää ja iloiset kanat kävelevät kukkuloilla paistattelemassa päivänvalossa. Kun aurinko laskee, edessä on ikävä yllätys.

Pimeys tuo mukanaan yön kauhut: zombit nousevat esiin haudoistaan, luurangot tähtäävät minua jousillaan ja räjähtävät kaktukset tuhoavat kaiken, mitä olen vaivalla rakentanut. Eihän tämä olekaan paratiisi, tämä on maanpäällinen helvetti!

Mutta eipä vielä hypitä asioiden edelle. Maanantai toi mukanaan yllätyksen, kun eDome sai käsiinsä mainion Minecraftin lehdistöversion. Tutuilla keskustelupalstoilla kaverit ovat hehkuttaneet peliä jo ties miten pitkään, mutta en todellakaan voinut edes harkita sukeltavani täydellisen addiktiiviselta kuulostavaan peliin huvikseni. Miten kävisi töiden? Opiskelun? Ystävien?

Sukellettava se silti on, toivottavasti nousen vielä joskus pintaan.

Tervetuloa paratiisisaarelle! Minecraftin yksinkertaisista palikoista piirtyy välillä hämmästyttävän hurmaavia ja elävän tuntuisia pelialueita, ainakin jos osaa käyttää mielikuvitustaan. Tunnustan heti aluksi, että tämä ei ole ihan ensimmäinen vierailuni pelin maailmaan: yritin jo kerran aiemmin, mutta se peli päättyi täyteen katastrofiin kun huomasin tappiokseni, että hiekka valuu alaspäin. Lepää rauhassa, rohkea kaivosmies.

Tästä pääsemme siis paratiisisaarelle, joka on päivisin mitä hurmaavin paikka. Linnut laulavat – ainakin mielikuvituksessani – ja iloiset eläimet hyppivät pitkin mäkiä. Mikäs siis olisi mukavampaa kuin rannalle omin käsin rakennettu pieni talo? Luonnonläheisesti myös kaikki talon raaka-aineet on louhittu ja jalostettu itse.

Talolle tulee myös käyttöä, sillä kun aurinko laskee, ilo vaihtuu kauhuun. Olin jo aiemmassa pelissäni tottunut siihen, että öisin pihalla vaeltaa vähän hirviöitä, mutta tämä on jo naurettavaa! Pientä taloani piiritti pahimmillaan kahdeksan zombia, puoli tusinaa luurankoa ja muutama räjähtävä kaktusmies.

Ensimmäinen yö uudessa kodissani oli valaiseva kokemus, sillä kun kyhjöttelin nurkassa turvassa luurankojen nuolilta, tajusin konkreettisesti, miksi muinainen ihminen kehitti keinot valjastaa tulen käyttöönsä. Ja myös, miksi vähän vähemmän muinainen ihminen eristi asuinpaikkansa vallihaudalla.

Tulta oli saatava, mutta se ei ole helppoa. Minecraftissa kaikki louhimisen arvoinen, oli se sitten hiiltä, rautaa, kultaa tai vaikka timantteja, sijaitsee syvemmällä maan alla. Sattumalta mönkimällä voit kaivella valtavaa saartasi vaikka koko päivän löytämättä mitään. Pelimies suuntaa johonkin luonnolliseen luolaan, josta todennäköisesti löytyy kaivattu helpotus.

Luolissa on kuitenkin oma ongelmansa: niissä on pimeää. Tämä on huono asia kahdestakin syystä. Pimeässä ei tietenkään näe mitään, mutta lisäksi hirviöt viihtyvät siellä. Uskaltautuisinko maan syvyyteen hämähäkkien, zombien ja räjähtävien kaktusten kanssa?

No en. Siispä oli lähdettävä tutkimusmatkailemaan. Kokemus opetti jo ensimmäisinä öinä, että suojatta ei kannata yrittää selvitä hetkeäkään, ainakaan ennen kuin kädessä on miekka ja päällä panssaria. Niinpä louhuin nopeasti puolen päivän matkan päähän rantakodistani pienen puolustuslinnoituksen. Eihän se hyvältä näytä, mutta pystysuorat seinät tarkoittavat sitä, että olen mökissäni turvassa vihollisilta.

Matkalta löytyi myös veikeä kana, joka hämmästyttävästi tuntui seuraavan minua rantakodistani kukkuloille saakka. Nykyään samainen kana vaeltaa jossain vuoristolinnakkeessani, sillä se ninjasi itsensä sisään ovesta kun en kiinnittänyt siihen huomiota.

Silti, tarvitaan pysyvämpää ratkaisua. Isot pojat kertoivat, että virtaava laava on hyvä merkki: vuoressa on kätkössä jotain muutakin arvokasta. Niinpä pistin hakun heilumaan ja louhin vuoren sisään pari tunnelia ja huonetta. Ovi suuaukolle ja nurkkaan suurempi työpiste ja tämähän tuntuu jo hiljalleen kodilta!

Seuraavat päivät menivätkin sitten tiiviin louhimisen merkeissä. Kotiluola laajeni sivuille ja pystysuunnassa, kun yritin etsiä vuorestani mineraaleja. Todella runsas hiilisuoni tarkoitti sitä, että pystyin sulatusuunissani muuttamaan hiekan lasiksi, porsaat pihveiksi ja tietenkin myös tekemään niitä elintärkeitä soihtuja kunnon määrissä.

Luolamiehen pahin painajainen on se, että pimeydessä kuulet selkäsi takaa pahaenteistä sihinää. Siinä vaiheessa kannattaa reagoida salaman nopeudella tai olet vainaa. Ne aiemmin mainitsemani räjähtävät kaktusmiehet kun tappavat sinut kertalaakista, jos et onnistu syöksymään hetkessä räjähdyksen tieltä. Tässä sellainen päivänvalossa.

Siitäkös se suuruudenhulluus yllätti. Katsellessani vuorta ulkoapäin päätin, että halusin rakentaa sen huipulle pienen huvimajan. Eräänä yönä pistin siis hakun heilumaan ja louhin vuoren sisukseen jättimäiset portaat, joita pitkin pääsin sen huipulle.

Sulatusuunini avulla tehtailin kattouloskäynnin ympärille lasista hienot kehykset ja ryhdyin tasoittamaan vuoren huippua majaani varten.

Sitten iski todellinen inspiraatio: kuka haluaisi asua kämäisessä majassa, kun voin rakentaa vuoren rinteeseen huikean linnoituksen?

Paria päivää ja jättimäistä kivilastia myöhemmin vuorilinnoitukseni oli valmis. Torni on nyt niin korkea, että sen päälle ei yksinkertaisesti pysty rakentamaan. Ai että mitä järkeä siinä oli? No ei yhtään mitään, mutta kun kerran annetaan tilaisuus puuhailla omiaan paratiisisaarella niin minähän puuhailen.

Ja olihan se tavallaan myös vaivan arvoista. Kyllä vuoren laelta kelpaa katsella vaikka nousevaa aurinkoa ja sen valossa palavia zombeja.

Suunnitelmat eivät lopu tähän. Ryhdyin huimapäissäni rakentamaan siltaa oman vuoreni huipulta läheiselle naapurivuorelle. Sinne ajattelin pientä pääkallolinnoitusta, mutta innoissani lipesin ja putosin kaikkine omaisuuksineni suoraan vuoren alla sijainneeseen luolaan.

Se niistä kamoista, mutta tavallaan tämä oli onni onnettomuudessa. Valtava, synkkä luola suoraan kotini alapuolella? Jos Morian kääpiöt opettivat meille jotain niin ainakin sen, että luolaa kannattaa kaivaa urakalla ja syvälle. Vai meniköhän se sittenkään ihan niin?

Soihtua seinälle ja hakku heilumaan! Äänten perusteella vuoren sisällä on jotain elävää, mikä tarkoittaa väistämättä myös aarteita. Jos selviän hengissä, palaan vielä asiaan!

 

Linkki: Minecraft

Lisää aiheesta

Valve diggasi indiepeliä, Minecraft nousi heti nettihitiksi

Lue myös

Voita Mafia II -skabassa käsiraudat ja muutenkin huima mafia-tuotepaketti

Iloitkaa PlayStation 3 -pelaajat: tekin saatte Mass Effect 2 -seikkailun

Lautapeli: A Touch of Evil

Arvostelu: Castlevania: Harmony of Despair (Xbox 360)

Keskustelu

mistä te oikee kävitte ostaas ton minecraftin kun ite oon kattonnu videoita you tubesta, että kertokaa ihmeessä mistä ostitte MINECRAFTIN

Paras Indie peli ikinä! ja puhun kokemuksesta, koska omistan pelin :)

Ei turhaan valve, bethesda ynm isommat peli yhtiön mainosta Minecraftiä.

Notch on hieno mies, suomeenkin tulossa tais olla, vois soittaa ja sanoa että tuu mies saunomaan :D

Olen pelannut minecraftia n. kuukauden ja pakko myöntää että kyseessä on erittäin paljon addiktiota aiheuttava peli =)

Minecraft kun on vielä täysin Java-pohjainen, porttaus voisi olla verrattain kivuton.

Juuri kun hurahdin world of tanksin betaan, niin taas tulee tämmöinen ”yöunet pois” -peli nurkan takaa.

Mietiskelin tässä, että nykyisille android puhelimille käännettynä, tuo voisi olla aivan älyttömän koukuttava. Varsinkin jos tuon moninpelin saa futaamaan tarpeeksi hyvin.

Omalla luurilla pyörii ainakin quake 3 täysin sulavasti ja muutamat gameloftin pelit on periaatteessa raskaampia kuin minecraft. Piirtoetäisyyttä voisi joutua hieman rajoittamaan.. Kosketusnäytöllä voisi saada aikaan kaikkea pientä minipeliä vielä lisäksi.

Pitääpä ehdottaa…

Tulihan se ostettua ja ”vähän nyt tosta äkkiä kokeiltua ennen nukkumaanmenoa”, yhtäkkiä kello olikin yli yksi

Hakannu kyseistä peliä kuukausia.
Loisto peli ja mutliplayerin hiomista odotellessa.

Kiitos nyt sitten tästäkin, piti ostaa tämän artikkelin innoittamana. Ei sillä, että katuisin. Mahtavaa :D

12: Tuohan on se autenttisin Minecraft-kokemus :) Kyhjöttelee jossain pienessä montussa kuuntelemassa luurankojen ja creeperien menoa.

Heheh pitipä ostaa, en aiemmin oikein hokannut millaisesta pelistä on kyse :) Kandee kyllä olla katselematta netin guideja, tuo on mukavan minimalistinen peli tajuta yksin ja siinä vaiheessa kun ensimmäinen yö lankeaa, alkaa ihmismieli keksimään kaikenlaista hauskaa :)

Ensimmäinen örkki jonka kohtasin alkoi tulittaa nuolilla ja yritettyäni hakata sitä kivellä kuoliaaksi jäi ainoaksi keinoksi paeta päättömästi pitkin pimeässä yössä johonkin rannan nurkkaan ja kaivaa käsin vallihauta, ettei örkki pääse kimppuun. Siinä sitten kyhjötin tekosaarellani aamunkoittoon asti ja sain pari juttua tehtyä craftingillä, jonka systeemi alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan.

Kaunis peli kyllä :)

Vaikuttaa kyllä koukuttavalta peliltä, mutta taidan vielä jättää ostamatta. Koulukin olisi alkamassa :D

Voi elämä, tätä on hehkutettu monessa paikassa jo kuukausia mutta on näyttänyt loppujenlopuksi sen verran tylsältä, etten ole jaksanut kokeilla. Tämän jutun jälkeen on yksinkertaisesti pakko.

6: Ihan oletusasetuksilla pelaan, lähinnä yllätti se, miten nuo kaikki mörrit pyörivät juuri siellä rannalla. Vuoristossa on rauhallisempaa, pari zombia pomppii pihalla.

Näytä kaikki kommentit

Jos pelaat easyllä, niin niitä mörköjä on tavallista enemmän. (Bugi.) En tosin sitä kyllä uskoisi Miikka:sta :)

Urgh. Jätin pelin pyörimään taustalle töitä tehdessäni. Kun tulin takaisin, pieneen luolaani oli tullut kaksi – KAKSI – Creeperiä, eli räjähtävää kaktusta. Kun suljin inventoryni, molemmat huomasivat minut ja räjäyttivät sekä minut että koko varastohuoneeni taivaan tuuliin.

Minecraaaaaaaaaft!

Tämä peli – jos on aikaa, on myös hauskaa. Aikuisten hiekkalaatikko.

Onneksi elämä pitää minut tehokkaasti poissa tuollaisista :)

Mitäääh, pakko hakee HETI, vaikuttaa kyllä niin mainiolta peliltä tämä!!

Nyt kiinnostus heräs sen verta tähän peliin että oli pakko ite käydä ostamassa tuo ennen kun menee betaan ja hinta pompsahtaa :D

WTF joku yrittää markkinoille omaperäisellä pelillä? Ei käy!
ps. tulee mieleen jostain syystä I am Legend tuosta =)

Muropaketin uusimmat