UUSIMMAT

Might & Magic Heroes Online on f2p-selainstrategiaseikkailu

18.08.2012 17:30 | Jukka O. Kauppinen

Might & Magic -pelisarja suuntaa yhä ripeämmin yhä kauemmas alkuperäisistä roolipelijuuristaan. Pelisarjan rikkaaseen ja pitkäikäiseen fantasiamaailmaan sukellellaan yhä monimuotoisemmilla tavoilla, jotka suuntaavat yhä enemmän niin sanotuille kasuaalirintamille. Tosin onhan se vähän hassua, että entinen kepoisa Heroes-sivujuonne edustaa nykyään M&M-sarjan raskainta päätä.

Kasuaalipainotteisuus alleviivautuu Ubisoftin juuri yleisölle esittelemässä sarjan tämän vuoden lopussa julkaistavassa Might & Magic Heroes Online -pelissä. Luvassa on näet selainpelattava strategiaroolipeli, tietysti f2p-ilmaispelinä. Ubisoftin luova ohjaaja Erwan le Breton kertoo samalla huomaamattaan pelialan kuvioiden suuresta muuttumisesta, sillä Heroes Onlinea tekee saksalainen Blue Byte -studio.

Blue Bytehän oli aikoinaan todella kova kehittäjä, jonka Historyline- ja Settlers-pelit olivat pelimaailman kovimpien hittien joukossa. Vaan eipä ole Blue Byte itsenäisiä hittejä luonut enää aikoihin, vaan nyt firma takoo ilmaispelattavaa selainpeliä. Oi aikoja.

Sankarit asialla

Heroes Onlinessa pelaajat ohjaavat ”voimakkaita sankareitaan ja näiden armeijoita, kun he taistelevat Ashanin fantasiamaailmassa.”
Pelin uumeniin syöksyminen on tehty helpoksi, sillä pelaamiseen ei tarvitse ladata tai asennella mitään. Kunhan vain teet pelitilin ja seikkailet.

Ubisoftin mukaan peli noudattelee Might & Magic Heroes -pelien tuttua seikkailemisen ja taistelujen kaavaa, johon on kuitenkin ympätty mukaan myös MMO-pelien piirteitä.
Heroes-tyyliin valokeilassa on pelaajan oma sankari, jota voidaan kustomoida pelin mittaan niin, että hän pystyy selviytymään yhä vaikeammiksi muuttuvista haasteista ja rulettaa taistelukentällä kaksin käsin. Siinä sivussa tietysti laajennetaan myös omaa armeijaa, värvätään huikeita fantasiaotuksia, kerätään maagisia artifakteja ja niin edes päin.

Pelimaailman laajuutta ei täsmällisesti ottaen vielä paljastettu, mutta tutkittavilta alueilta löytyy ainakin valon lohikäärme Elrathin ja elävien kuolleiden Nar-Hereshin alueita. Muitakin löytynee, sillä ”pelaajat voivat tutkia mitä moninaisimpia laajoja ja äimistyttäviä fantasiamaailmoja, matkustaa suurkaupunkeihin ja hakeutua lohikäärmejumalten suosioon.” Siinä sivussa myös selvitetään Order of the Void -ryhmän salaisuuksia ja etsitään heidän johtajaansa. Miksi? Ehkä sekin vielä selviää.

Onpa mukana myös mahdollisuuksia rakentaa omaa valtakuntaa, vallata alueita ja perustaa omia kyliä ja kaupunkeja. Omissa kaupungeissa voi värvätä armeijoihinsa lisää sotilaita, kerätä kassaan verotuloja ja niin edelleen. Pelissä on siis mukana myös annos resurssienhallintaa, kaupankäyntiä ja laajempaa strategiaa, ei vain taistelukenttätaktikointia.

Moninpelaamista

Heroesin online-aspekteistakin annettiin vähäsen viitteitä. Aivan alussa pelissä kerrottiin olevan ainakin nettipelattava co-op-tuki, mitä alleviivattiin myöhemmässä pressi-infossa.
”Kukaan vihollinen ei ole liian vahva, kun Sankarit taistelevat yhdessä! Poimi olentoja eri ryhmistä ja rakenna täydellinen armeijasi. Anna vihollisille köniin kehittämällä ylivertainen strategia taistelukentälle!”
Ja ”kutsu mukaan kavereitasi taistelemaan rinnallasi.” Kuvista ja videolta alustavasti pääteltynä Heroes Onlinessa on luvassa isometristä ja kovasti värikästä seikkailtavaa, josta ainakin allekirjoittaneelle jäi livevilauksen nähtyäni mukavan klassispikselöity fiilis. Ja näytti pelattavuuskin kivalta.

Ubisoftin f2p-strategia Might & Magicin suhteen näyttääkin melko monipuoliselta. Heroes 6 ja Clash of Heroesin uudet versiot tarjoavat sitä vähän perinteisempää, retail-painotteista seikkailtavaa ja taisteltavaa. Duel of Champions puolestaan on f2p-tyyppinen, mikromaksuvetoinen kahden pelaajan keräilykorttistrategia. Raiders Onlinessa f2p-soditaan 20 minuutin pikaraideja neljän pelaajan co-op-porukoissa, Heroes Onlinessa puolestaan f2p-seikkaillaan ja strategioidaan pitkäjänteisemmän tarinan, resurssihallinnan, kaupunginrakentelun ja muun mukavan kera. Ja co-op-soditaan. Olisin tosin hyvin hämmästynyt, jos Heroesista ei ennemmin tai myöhemmin paljasteta myös PvP-mahdollisuutta, sillä mikäs sen kivempaa kuin rakennella liittoumia ja kiusata muita pelaajia. Ellei se sitten ole Ubisoftille liian julmaa.

Might & Magic Heroes Online ilmestyy näillä näkymin tämän vuoden jouluksi.

Might & Magic Heroes Online
Tekijä: Ubisoft Blue Byte
Julkaisija: Ubisoft
Tulossa: 2012 loppuun mennessä
Pelaajia: tuhansia
Muuta: ilmainen selainpeli
Pelin kotisivu: ei ole vielä
Jukka O. Kauppinen

Lisää aiheesta

Might & Magic: Raiders on ilmaispelattava hack’n’slash-seikkailu

Ilmainen Might & Magic -morppi laajenee

Might & Magic: Clash of Heroes (DS)

Lue myös

7 Wonders (lautapeli)

Angry Birds Space Race Kimble – klassikko toimii edelleen

Blaze Sega Mega Drive Ultimate Handheld – 18 klassikkoa tv-pelinä

Far Cry 3 – ohjaaja kertoo hulluudesta ja kauneudesta

Illuusio: Peliteollisuus matkustaa itään

Roccat Isku – upea ja jopa rönsyilevä pelinäppis

The Secret World: respecin tarpeessa!

Wiikon wanha: Steel Battalion