Uusimmat

Might & Magic Heroes VI – tuottaja kuulustelussa

27.09.2011 19:00 Jukka O. Kauppinen

Might & Magic Heroes VI -peli ilmestyy parin viikon kuluttua. Ennen pelin tupsahtamista kauppoihin yritämme vielä sukeltaa pikaisesti pelisarjan historiaan ja tulevaan.

Ensi alkuun nappasimme käsittelyymme pelin tuottajan, Erwan Le Bretonin, joka ehti vastaamaan muutamaan kysymykseen….

Might & Magic Heroes V julkaistiin jo viisi vuotta sitten. Miksi kuutosen tekemiseen on mennyt näin kauan?

Siihen on useita syitä. Osittain jouduimme odottamaan, että löytäisimme hyvän kehittäjän, joka tekisi vähintään yhtä hyvän pelin kuin Nival MMH V:ssä. Mutta pääsyy oli siinä, että pelin konseptointi kesti kauan. Olemme keskustelleet pitkään ja usein testailleet prototyypeillä erilaisia muutoksia Heroes-pelien kaavaan. Jotkut niistä olemme pitäneet, jotkut heivanneet yli laidan.

Heroes VI on meille rakkaudella tehty peli, jonka tekemisessä ei lasketa työtunteja. Esimerkiksi Clash of Heroesin tekeminen DS:lle kesti meiltä kaksi vuotta, siinä missä keskimääräinen DS-peli syntyy puolessa vuodessa.

Erwan Le Breton

Joidenkin mielestä Heroes V oli liiankin samanlainen Heroes III:N kanssa. Miten VI eroaa aiemmista osista?

Heroes VI:llä on hihassaan montakin yllätystä. Useimmat niistä liittyvät seikkailukarttaan ja roolipeliominaisuuksiin, kuten sankarin luomiseen ja kehittymiseen.

Heroes V oli venäläisen Nivalin tekemä. Miksi VI:n tekeekin Black Hole?

Keskustelimme kyllä Nivalin kanssa Heroes VI:n tekemisestä, mutta emme löytäneet pelistä yhteistä näkemystä. Lisäksi nival tekee Allods Online -morppia, johon suurin osa Heroes V:n tekijöistä on sitoutunut.

Ja miksi Black Hole valittiin?

He ovat tehneet kaksi upeaa  fantasiastrategiapeliä. Armies of Exigo ja Warhammer: Mark of Chaos. Jälkimmäisessä he työskentelivät läheisesti Games Workshopin kanssa, joten he osaavat tehdä pelin, joka sopii valmiiseen tuoteperheeseen. Heillä on myös valmis oma pelimoottori, joka sopi täydellisesti Heroes VI:een.

Luonnollisesti he myös tekivät meihin hyvän vaikutuksen ammattimaisuudellaan, kokemuksellaan ja intohimollaan. Hyvä ensivaikutelmamme vain vahvistui pelin kehityksen aikana. Eikä sekään haittaa, että he ovat tosi kovia Heroes-faneja.

Heroes-pelien fanit ovat erittäin aktiivisia ja heillä on pitkiä toivelistoja tuleviin peleihin. Onko fanien näkemyksiä kuunneltu?

Olemme olleet alusta saakka tiukassa yhteydessä Might  & Magic -pelien faniyhteisöön. Alkuun se oli satunnaista mailailua faniryhmien vetäjien ja aktiivisten foorumiittien kanssa, mutta olemme sitten muun muassa perustaneet oman yksityisen keskustelualueen, jossa keskustelemme pelin olemuksesta, mekaniikasta ja ulkoasusta. Heidän palautteensa on luonnollisesti vaikuttanut peliin.

Onko Olivier Ledroit muuten yhä mukana pelin taidepuolella?

Hän loi uusia konsepteja Heroes VI:een ja käytämme hänen Heroes V:een tekemiään konsepteja yhä omiemme perustana. Hänen suunnitteluratkaisunsa näkyvät erityisesti sankarien ja vihollisten panssareissa ja aseissa. Pelin yleinen graafinen tyyli kuitenkin luotiin yhdessä Black Holen ja Ubisoftin välillä.

Heroes V, Dark Messiah ja Clash of Heroes tarjoilivat erilaisia näkemyksiä samaan pelimaailmaan ja tapahtumiin. Miten Heroes VI istuu pelisarjan tarinalliseen maailmaan?

Heroes VI sijoittuu edelleen Ashaniin, samaan maailmaan, johon kaikki Might & Magic -pelit ovat sijoittuneet Heroes V:n jälkeen. Mutta tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat 400 vuotta ennen kuningatar Isabelin sotaa ja Dark Messiahin nousua.

Pelin kampanjat ovat tarinallisesti erilaisia, vaikka ne kertovatkin samoista tapahtumista. Kukin kampanja on yksilöllinen omalle osapuolelleen, joten vain pelaamalla ne kaikki pelaaja saa kaikenkattavan kuvan tarinasta.

Entäpä pelin alustat?

Heroes VI julkaistaan yksinomaan PC:lle, mutta harkitsemme yhä Mac-versiota.

 

Might & Magic Heroes VI

Tekijä:  Black Hole Entertainment

Julkaisija:  Ubisoft

Tulossa:  PC

Pelaajia: 1-?

Pelin kotisivu:  http://mightandmagic.uk.ubi.com/heroes6/

Jukka O. Kauppinen

 

Lisää aiheesta

Ilmainen Might & Magic -morppi laajenee

Fantasian kunnailla – seikkailutrailereita – Assassin’s Creed, Might and Magic Heroes VI, King Arthur…

Might & Magic: Heroes VI -ennakko (PC)

Pelimaailma on ehtinyt viimeisen 16 vuoden aikana muuttua moneenkin kertaan, mutta HOMM ei. Sarjan ensimmäisiä osia pelannut olisi kutososan parissa kuin kotonaan. Ehkä vähän turhankin kotonaan, kuten ennakkoversiota pelaamalla huomasin.

Might & Magic: Clash of Heroes (DS)

Varsin tuntemattoman Capybara Gamesin työn lopputulos on omaperäinen sekoitus Puzzle Questia, japsiropea ja Heroes of the Might Magicia. Tärkeintä eivät kuitenkaan ole ainekset, vaan se miltä lopputulos maistuu. Mitenköhän mahtaa olla?

Heroes of Might and Magic V (pc)

Kun strategiapelien kissa nostetaan pöydälle, harva tekele saa sen kehräämään yhtä kovaäänisesti kuin legendaarinen Heroes of Might and Magic -sarja. Sankarisaagan viides inkarnaatio todistaa tyhjentävästi, miksi toimivaa kaavaa on turha lähteä muuttamaan.

Lue myös

Far Cry 3 -haastattelu: onnistuuko paluu ykkösosan tunnelmiin?

Forza Motorsport 4 -ensikosketus osa 1: sinun näköisesi ajopeli?

Forza Motorsport 4 -ensikosketus osa 2: Top Gear -komiikkaa autopelissä

From Dust – haastattelussa Another World -klassikon luojat

Resistance 3 ja Insomniac Games – ”Pyrimme luomaan epätoivoisen selviytymistaistelun”

Rise of Nightmares – räiskintäkauhua Kinectillä

Silverlit 3D Twister – radio-ohjattava leluauto