MotoGP’07 –ensikatsaus – THQ lupaa spektaakkelimaista prätkäilyä

28.06.2007 13:36 | Jukka O. Kauppinen

MotoGP-sarjasta on muodostunut vuosien mittaan kova nimi moottoripyöräpelien markkinoilla. Mitä sarjan pc:lle ja Xbox 360:lle julkaistavalta 2007-painokselta on odotettavissa? Ainakin jotain näyttävää ja hiottua, mikäli pelikehitystiimiä vetävää Mark Morsea on uskominen.

eDome vieraili Britanniassa pelin syntysijoilla ja hyvältä näytti. Ei syyttä. Morsen perustelutkin 07-version paremmuudesta ovat vakuuttavat: ”olemme tehneet MotoGP’07:aa nyt jo puolitoista vuotta. MotoGP’06 tehtiin Xbox 360:lle kuudessa kuukaudessa.”

Mielenkiintoista kyllä, pelistä näyttäisi olevan tulossa versio myös PlayStation 2:lle. Sen julkaisijaksi on kuitenkin merkitty Capcom ja tekijä on italialainen Milestone. Tässä artikkelissa käsiteltävä peli puolestaan saapuu siis pc:lle ja Xbox 360:lle. Nähtävästi MotoGP-sarja on siis lisensoinut PS2-version eri firmalle eikä peleillä tule todennäköisesti olemaan mitään yhteistä sisällöllisesti.

 

Lue myös: MotoGP’07-videohaastattelu, jossa jututetaan projektin luovaa tuottajaa Craig McCrackenia.

Visuaalit kuntoon

MotoPG’07:n tärkein lähtökohta on pelivisuaalinen päivittäminen uudelle tasolle. Siinä sivussa myös ajamisen realismia ja fysiikkaa on työstetty. Morsen mukaan luvassa on ”aidoin videopelissä koskaan ollut moottoripyöräfysiikka.”

Jo pelkästään säätiloja kuvataan 4000 erilaisella tekstuurilla, minkä ansiosta erilaiset olosuhteet voidaan luoda erittäin monipuolisesti. Pelin luvataan pyörivän 60 framea sekunnissa.

Peli on muuttunut tyylillisesti. Valikot ovat siistimmät ja selkeämmät. Jopa minimalistiset. Moottoripyörät ja radat esitellään näyttävämmin. Pelistä on tehty helpommin lähestyttävä.

Morse kertoo, että pelissä on tehty tavallaan paluu juurille. ”Moottoripyöräpeli perustuu pyöriin. Haluamme tuoda niitä entistä selkeämmin esille.”

”Realistisista ajopeleistä pitävien pitäisi digata tästäkin. MotoGP-pelisarja on tehty niin moottoripyöräfaneille kuin kilpa-ajamisen ystäville.”

MotoGP07-painos sisältää ”kaikki 2007-kauden radat, pyörät, kuljettajat ja muut kikat.” Niinpä pelintekijät ovatkin koko ajan tiiviissä yhteistyössä MotoGP-liigan kanssa. Pelistä löytää luonnollisesti uuden 4005 metriä pitkän Misanon radan, minkä lisäksi vanhojen ratojen muutokset on päivitetty pikkutarkasti. Yhteensä ratoja on noin 70 kappaletta, joista osa löyhästi todellisuuteen pohjautuvia mielikuvitusratoja.

Ratojen suunnittelussa ja päivityksessä ei ole muutenkaan tyydytty pelkästään tekstuurien päivittämiseen, vaan myös 3d-detaljeja ja ympäristöä on työstettu urakalla.

Radat ovatkin kuulemma niin autenttiset, että kilpailujen tv-ohjaaja vietti aikaansa pelistudiolla suunnitellen kauden tv-lähetyksiä ja kameroiden sijoittelua pelin avulla. Eli sen sijaan että ohjaaja ja tuottaja kiertäisivät maailmaa tai tutkisivat ratoja karttojen avulla, he pystyivät uppoutumaan ratoihin ja suunnittelutyöhön videopelin avulla. Siistiä.

Kaikkiaan pelissä on noin 70 aitoa ja mielikuvitusrataa. Ajokalusto sisältää 20 täysin uutta kilpapyörää, 2007-kauden pyörät sekä eri valmistajien konseptipyöriä.

Yksi iso uutuus liittyy pyöriin: entistä laajempi kustomointi. ”Pyöriä pystyi säätämään aikaisemminkin, mutta nyt pelaaja näkee osatkin eikä pelkästään niiden seurauksia. Tuunausosien määrää on kasvatettu ja niiden avulla pelaaja voi värkätä pyöriään perusteellisesti”, Morse kertoo.

Spektaakkeleja

Morsen mukaan 07-painoksen tärkein lähtökohta oli se tyypillinen:

”Otamme kaikki pelisarjan merkittävät ideat ja parannamme niitä. Teemme paljon parannuksia ja korjauksia edelliseen versioon nähden, ja olemme kuunnelleet tarkoin pelaajiemme toiveita.”

Uudessa prätkäilyssä panostetaan myös kilpailujen meiningin ja fiiliksen luontiin.

”Eräs moottoripyöräkisojen ongelma on se, että kisat ja radat on suunniteltu yleensä ajajan eikä katsojan kannalta. Vaikka lisenssissä onkin se hyvä puoli, että saamme peliin oikeat radat, niin samalla saamme myös ne tylsät radat.”

”Halusimme luoda kilpailuista suuremman kokonaisuuden, jossa on muutakin kuin pelkkää radalla ajamista. Kilpailuista täytyy tehdä spektaakkeleja. Elämyksiä.”

Spektaakkelimaisuutta haetaan grafiikkapäivityksen ohella ratojen elävöittämisellä. Eron vanhaan huomaa jo ennen lähtöviivaa. Radat kuvaillaan tyylikkäällä alkuintrolla, minkä jälkeen ajajat siirtyvät lähtöruudukolle. Yleisö koostuu hienoista 3d-hahmoista, jotka liikkuvat ja elehtivät, mesoten innoissaan katsomoissa, radan varsilla ja jopa rataa ympäröivillä leirintä-alueilla.

Päristelyexpertit arvostanevat katsomoihin säntääviä fanikerhoja, joilla on päällään oikeat fanipaidat. Myös katsojien määrä vaihtelee tilanteen mukaan. Treenejä saattaa seurata vain muutama sata katsojaa, kun taas suuria kilpailuja seurataan kymmenien tuhansien laumoissa. Pelaaja myös kuulee radalle yleisön reaktiot – tylsä kisa ei juuri herätä reaktioita, kun taas viimeinen kierros kärjessä, tiukan kamppailun ollessa käynnissä, saa massat villiintymään.

Siinä missä edellisessä MotoGP:ssä mallinnettiin lähinnä pelkät radat, näkee pelaaja nyt ympäristöä paljon laajemmin. Varikkopitit on tehty aiempaa tarkemmin ja väritetty oikeiden esikuviensa mukaan. Radan ympäristössä on leirintäalueita, autoparkkeja ja telttaleirejä. Jopa nuotioita leirintäalueilla. Piirtoetäisyys on kasvanut huomattavasti. Taivaallekin on lisätty erilaisia virikkeitä lentokoneista, helikoptereista ja ilmapalloista aina heiluviin lippuihin ja viireihin.

Toisen sukupolven 360-peli

Peli on siis kehittynyt huimasti ulkoasultaan. Tämä johtuu Morsen mukaan ennen kaikkea siitä, että ”MotoGP’07 on toisen sukupolven Xbox 360 -peli. Olemme oppineet matkan varrella käyttämään konsolia paljon tehokkaammin.”

Sen myös näkee selvästi. Tekijöillä oli niin paljon uskoa peliinsä, että he asettivat vierekkäin MotoGP’06:n ja 07:n. Xbox 360:n julkaisupeleihin lukeutunut 06 näyttää 07:n vierellä kerrassaan antiikkiselta. Tekstuurit, yksityiskohdat ja kaiken kaikkiaan ulkonäkö ovat aivan eri tasoa. Siinä missä 07:n radat ja ympäristöt ovat todella yksityiskohtaisia ja täynnä liikkuvia asioita, 06 on kuin maalaamaton pinta.

Otimme saman radan  ja saman pyörän. Televisiotkin olivat samat. Jo ensi silmäyksellä pelkät värierot ja selkeys olivat aivan eri luokkaa. 07:n ratatekstuurit ovat tarkemmat ja miellyttävämmät. Siinä missä 06:n valot ja varjot ovat jyrkät, 07:ssa ne ovat pehmeät ja yksityiskohtaiset. 06:ssa yleisö on aneeminen 2d-lätkä, joka vain jököttää paikallaan. 07:ssa yksittäisillä 3d-hahmoilla kuvailtu yleisö on elävä ja kivannäköinen.

Samoin maisemat ylipäätään. Siinä missä 06:ssa on monin paikoin vain pelkkää tasaista tekstuuria, 07:ssa on samassa paikassa taloja, ihmisjoukkoja ja telttoja. Elämää, ei saharaa. Ja taivas. Vanhassa taivaan sini on pelkkää tasaista sinistä. 07:ssa siellä liikkuu pilviä, asioita, koneita, eläimiäkin. Ja niin edelleen. Ei voi kuin ihmetellä. Ja kaiken graafisen kohennuksen ohella myös maisemien piirtoetäisyys on kasvanut radikaalisti. Ei voi kuin naureskella miten MotoGP’06:ssa on lyöty tieten tahtoen valleja tai metsää radan ympärille niin, ettei pelaaja vain näkisi liian kauas. Onko tämä oikeasti samalle koneelle tehty peli?

Perstuntumaa animaatiolla

Parannukset eivät jää pelkästään visuaaleihin. Tekijät ovat viimeisen vuoden aikana sekä kiertäneet kilpailuja että istuneet pyörätalleilla imemässä tietoa.

”Olemme keränneet valtavasti uutta tietoa MotoGP-sarjasta ja siihen liittyvistä asioista. Olemme myös keränneet jokaiselta radalta yksityiskohtia, joiden avulla voimme luoda jokaisesta kisasta aiempaa spektaakkelimaisen elämyksen.”

Myös pelitekijöiden käsitys moottoripyöräkilpailujen luonteesta ja ajamisesta on kehittynyt.

”Näillä pyörillä on enemmän tehoa painoonsa nähden kuin F1-autoilla ja kuskit ovat aggressiivisia. Jos tulet mutkaan lujaa ja jarrutat äkisti, niin eturengas rasittuu hirveästi ja pyörä tärisee ja heittelehtii, fishtailaa. Vastaavasti voimakkaassa kiihdytyksessä etupyörä nousee ja kuljettajan on tapeltava pitääkseen pyörä alhaalla”, ynnää tuottaja Craig McCracken ja kertoo pelin mallintavan vastaavat tilanteet aiempaa realistisemmin.

Muutoksia löytyy myös pyörien käyttäytymismalleista. Ne on mallinnettu erilaisiksi ja pyörät käyttäytyvät eri tavoin eri nopeuksissa. Fysiikkarintamalla huomioidaan myös aerodynamiikka.

Kuljettajan animaation kautta välittyy uutta tietoa, jonka avulla pelaaja voi arvioida tilanteet aiempaa tarkemmin äärirajoilla ajettaessa. Siinä missä 06:ssa pyörä lähti käsistä liian herkästi, varoituksetta, niin pelaaja näkee nyt kuljettajan liikkeistä milloin mennään äärirajoilla. Näin on mahdollista ajaa entistä tarkemmin ja varovaisemmin.

Näillä keinoin pelistä halutaan tehdä realistisemman lisäksi myös helpommin opittava, helpommin tartuttava uusille pelaajille.

Entäpä tekoälykuljettajat? Ne reagoivat ja käyttäytyvät ihmiskuljettajien tapaan. Ne eivät ole täydellisiä robotteja, vaan kuljettajien taidot vaihtelevat. Virheitäkin voi tapahtua. Yhdessäkin koeajossa roikuin mutkassa edessä ajavan kuljettajan lokasuojassa. Välimatkaa oli riittämiin eikä mitään kosketusta tapahtunut, mutta tekoälykuski vain menetti yhtäkkiä pyöränsä hallinnan. Kuljettaja ja pyörä jatkoivat eri suuntiin ja onnistuin pujahtamaan nippa nappa niiden välistä. Tekoälyajajien kyvyt vaihtelevat muillakin tavoin. Joku osaa esimerkiksi roikkua oikein taitavasti pelaajan imussa ja hyötyy tämän johtoasemasta,.

Kokonaisuutena MotoGP’07 vaikutti toimivalta ja lupaavalta. Ajaminen oli hyvä vaativuuden ja pelattavuuden yhdistelmä. Matkaa maaliin riittää vielä eikä esittelytilaisuudessa nähty lainkaan moninpeliä. Resepti ja asenne näyttivät kuitenkin olevan kohdallaan, joten kilpa-ajosta nauttivien kannattaa varautua kiitämään kaksipyöräisillä.

Luvassa myös nettikisaamista

Tekijät painottavat yllättävän paljon verkkopeliä.

”Nettikisaaminen on ollut koko ajan erittäin suosittua. MotoGP’06:tta pelaa edelleen 5000 ihmistä päivässä, jopa vanhaa demoa pelataan edelleen. Kun Xbox-pelaajista jopa noin 50 % piipahtaa netissä, niin MotoGP’06:n ostajista 70% on pelannut netissä.”

Tälle pelaajaryhmälle onkin luvassa nippu uusia pelitiloja, joista eräs muistuttaa hupaisan paljon Juiced 2:n pink slip –tilaa – eli kilpailijat voivat lyödä vetoa lopputuloksesta, panttina oma pyörä.

 

Tekijä:  Climax
Julkaisija: THQ
Testattu: Xbox 360
Tulossa:  PC, Xbox 360 – syyskuu 2007. PS2 – syksy 2007.
Pelin kotisivu: MotoGP’07

Lue myös: MotoGP’07-videohaastattelu, jossa jututetaan projektin luovaa tuottajaa Craig McCrackenia.

Seitsemän vuotta kisaamista

MotoGP-sarja sai alkunsa vuonna 2000 Namcon hoivissa. Sarja on sittemmin haarautunut moneen eri suuntaan. Oheisessa listassa ei ole mainittu THQ:n lukuisia mobiilipeliversioita ja myös sarjan versioista/nimeämisistä voi olla vähintään kahta mieltä.

MotoGP – 2000 PS2

MotoGP 2 – 2003 Xbox, PC

MotoGP Online- 2003 Xbox

MotoGP –2003 N-Gage

MotoGP 3 – 2003 PS2

MotoGP 4 – 2005 PS2

MotoGP’06 – 2006 Xbox 360

MotoGP – 2006 PSP

MotoGP’07 – 2007 Xbox 360, PC, PS2

Lue lisää eDomesta

MotoGP’07-videohaastattelu

MotoGP 2 (Xbox)

MotoGP 3 (PS2)

MotoGP4 (PlayStation 2)

MotoGP ’06 (360)

Tourist Trophy (PS2)

MotoGP-ekstrat