UUSIMMAT

Nintendo 3DS – Dome testasi uutuuskonsolin

23.03.2011 17:42 | Jukka O. Kauppinen

Nintendon uusi 3DS-taskukonsoli ilmestyy kauppojen hyllyille jo ylihuomenna, 25.3. Domen testaajat räpläilivät kolmiulotteista taskukonsolia reilun puolentoista viikon ajan, minkä lisäksi konsolilla oli suoritettu pienempiä koeajoja jo aikaisemminkin.

Onko 3DS sitten hyvä vekotin? Kannattaako se ostaa? Tsekkaa juttu, kuuntele kommentit ja muodosta oma mielipiteesi.

Testiryhmä: Karoliina Korppoo, Eric Hartin ja Jukka O. Kauppinen.

Osa 1:

 

Osa 2:

 

Osa 3:

 

Bonusvideo: 3DS:n lähitutkailua, telakan pyörittelyä, ohjekirjojen pläräystä ja laitteen vertailua alkuperäiseen DS:ään ja DSi XL:ään:

 

 

Nintendo 3DS

Valmistaja: Nintendo

Julkaisu: 25.3.2011

Lisätietoja: http://www.nintendo.fi/?path=nintendo_3ds

 

Ps. Haluatko ehdottomasti domelaisten suosituksen? No, tässä se tulee. 3DS on hyvä konsoli, mutta jos et ole aiemminkaan pitänyt taskukonsoleista tai niiden peleistä, niin tuskin nytkään. 3DS:n pelivalikoima on jo julkaisussa määrällisesti suuri, mutta ne tuntuvat toistaiseksi enemmänkin glorioituneelta DS-tarjonnalta kuin omaleimaisesti täysin uudenlaisilta, uuden konsolin uusia ominaisuuksia täysin hyödyntäviltä teoksilta.

Se kuitenkin täytyy huomauttaa, että 3DS on selvästi tehokkaampi kone kuin aiemmat DS:t. Joissakin peleissä on selvästi enemmän tavaraa ja meininkiä ruudulla kuin DS/DSi-sukupolven teoksissa. Ja jos käytössä on 3D-tila, niin visuaalisesti ero on varsin merkittävä.

Kolmiulotteisuus ei ole vielä ehkä se tärkein syy 3DS:n hankkimiseen, vaan pikemminkin vain yksi syistä. Mutta kivan pienikokoinen, kevyt, tehokas, laajalla tallennuskapasiteetilla ja hyvällä tekniikalla varusteltu konsoli on yksinkertaisesti kiva laite. Jos sen potentiaalia hyödynnetään yhtä hyvin kuin DS/DSi-pelien parhaimmistossa, eikä tuijoteta sokeasti pelkkään 3D:n ja liikkeentunnistukseen, niin 3DS:n pelit voivat tarjota erinomaisia pelikokemuksia tulevaisuudessa.

Ja kuten videollakin moneen kertaan jankkasin kuin poliitikko kuunaan, 3DS:n tv-ohjelmien ja muiden 3D-videoiden nettijakelu kuulostaa pahuksen veikeältä. Pakkohan niitä on ainakin testata.

Summa summarum. Jos tykkäät Nintendon käsikonsoleista, tykkäät varmasti 3DS:stä. Muiden kannattaa katsoa oheiset videot ja lukea aiemmat ennakkojutut vielä kertaalleen, oli kyse sitten omien ennakkoluulojen vahvistamisesta tai aidosta uteliaisuudesta. Kuten jokaisella pelikonsolilla, pelit ovat tärkeimpiä, niiden myötä laite menestyy tai kuolee. Kolmiulotteista Advance Warsia odotellessa… Tai ehkä sittenkin Advance Warsin nettimoninpelattavaa tai MMO-painosta…

Jos Teillä on kysymyksiä, pyrimme vastaamaan parhaamme mukaan.

-JOK

 

Lisää aiheesta

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

Nintendo 3DS – videoreportaasi 3DS-konsolin Euroopan julkistustapahtumasta

Nintendo 3DS – jättitestissä 3DS:n julkaisupelit 

Kaikki Domen 3DS-jutut ja uutiset

Lue myös

Deus Ex: Human Revolution -ensikosketus osa 2 – bioaugmentoitu vapaus

Ensitestissä ilmainen morppi Allods Online

Kinect-pelit testissä: Crossboard 7, Dance Evolution, Dance Paradise, Fighters Uncaged, Get Fit With Mel B, Motion Sports, Sonic Free Riders, Sports Island Freedom ja Zumba Fitness

Me kysyimme Dragon Age II:sta, Bioware vastasi

Xbox 360:n hopeinen Aberdeen-ohjain – muuntuva peliohjain

Zeebo – kehitysmaille suunniteltu pelikonsoli

 

Keskustelu

Äijjä, yksi vaihtoehto olisi ollut odottaa 3DS:n julkaisua. Ei se mikään salaisuus ollut.

Gameboy oli nuorena, pokemonia tahkosin kunnolla, mitä muutakaan… warioland ja kirbyt olivat myös kova sana.

Sitten tuli Advance, jonka tietysti ostin, mutta parhaat pelit olivat ensimmäinen Advance Wars ja Golden Sun: The Lost Age.

Ainoa peli joka jonkinlaista kiinnostusta on DS:llä herättänyt on ollut uudet pokemonit (!?!?!?!?!?) lähinnä tuon wifi-battle ominaisuuden muodossa. Erilaista (vrt. useimmat pc-pelit), mutta jotenkin toimivaa ja kilpailuhenkistä. Mutta enpä tuota konsolia jaksaisi hetken retroilun takia korjata talteen, koska mitään taetta ei ole siitä kuinka paljon moisesta jaksaisi innostua. Etenkin kun tietää, minkälaista ”osta kaikki sukupolven X laitteemme” meininkiä nintendolla on tottunut näkemään…

Jos kukaan 3DS:ää haluaa ostaa, tuskin sitä nyt kannattaa tehdä. Odottaa siihen asti että tulee joku järkevä uudelleenjulkaisu, joka korjaa niitä muutamia ärsyttäviä pikkuvikoja tai heikkoja kohtia laitteessa, kuten tuon 3d-moodin 2,5 tunnin keston ja kaupan päälle voi saada vielä tarkemman kameran. Tai sitten venaa vain sen aikaa, että konsolin hinta tipahtaa järkevemmille lukemille ja sille on ehtinyt kunnon pelejäkin ilmestyä.

Eipähän tuo loppujen lopuksi niin sietämättömän hintainen viime kädessä ole, kunhan ei siitä lähimmästä marketista mene ostamaan. Varsinkin jos ei ole valmiina älypuhelinta mutta silti kaipaa mobiilia selainta.

Kuinka hyvin tuo 3DS:n selain (ilmeisesti siinä vakiona sellainen on, näin ymmärsin) sitten toimii, jos haluaa netistä esim. aikatauluja ja youtuben videoita katsoa?

”Miksi muuten domen 3DS-artikkeleihin aina tungetaan tuota punatukkaisen aasialaisen nintendo-esittelijän kuvaa? Toimittajien yhteinen märkien päiväunien kohde kenties?”

Babyneko lolololol, nörttimiesten pelastaja ja kuningatar plus helvetinmoinen huomiohuora.

”ja 268e on aika kallis kun 299e hintaan saa jo vaikka ps3:n :D”

Mutta…. Onko peli parempi, jos sen paketissa lukee PS3?
Kulkeeko PS3 mukana junassa?
Omat pelinsä, omat käyttötarkoituksensa :)

”Miksi muuten domen 3DS-artikkeleihin aina tungetaan tuota punatukkaisen aasialaisen nintendo-esittelijän kuvaa? Toimittajien yhteinen märkien päiväunien kohde kenties?”

Kyllä se on ihan suomalainen esittelijä – ja tuttu henkilö. 3DS vain näyttää paremmalta hänen kuin meikäläisen käsissä, minkä johdosta kuvia tulikin räpsittyä reilu satsi :)

tv,
jok

Itse maksoin 220€ amazonista tilattuna.

Itselle muuten tulee rahaa tilille ihan joka kuukausi kun käy töissä! Voitteko uskoa? :D Sitten on varaa ostella kaikkia turhia kusetuslaitteita, vaikka ennestään kotoa löytyy jo psp, ds lite, dsi xl, wii, xbox360 ja ps3 (+liuta vanhempia koneita ja niiden pelejä).

Se on kyllä ihan hävytöntä kun tuovat nintendolta uuden käsikonsolin kuuden vuoden jälkeen ds:n julkaisusta! Siis dsi:n osto ei ole millään tavalla tarpeellista, jos omistaa jonkun vanhemmista ds-laitteista kun kyseessä on kuitenkin täsmälleen sama kone kuin ennenkin pienillä lisämausteilla (kamerat, netti ym.).

Ja muuten, millä konsolilla on ollut hyvät julkaisupelit? Aika köyhiä ovat julkaisupelivalikoimat olleet kaikilla koneilla mielestäni… Pelivalikoiman paskuutta pääsee arvioimaan kunnolla vasta jonkun ajan päästä.

Miksi muuten domen 3DS-artikkeleihin aina tungetaan tuota punatukkaisen aasialaisen nintendo-esittelijän kuvaa? Toimittajien yhteinen märkien päiväunien kohde kenties?

Taidankin tästä mennä kylpemään rahoihini… <3

eli yhteenvetona huono pelivalikoima, turha 3d tehoste, perus analogitatti ainoa uudistus ;D

Yhtä kusetusta silti.Ehkä te ootte sitten niitä rikkaita ihmisiä, joten paskaako se teitä kiinnostaa jos vähän kusettaa, te ette varmaan edes mieti tällaisii asioita, kun rahaa kasvaa puussa teillä kokoaian.

”Kiva, just kun sain dsi:n hankittua… Vittu minkälaista kusestusta nintendolta.”

3DS julkistettiin jo tasan vuosi sitten ja uutisoimme sen julkaisusta maaliskuussa 2011 jo 19.6.2010.
Eikä DSi minnekään kauppojen hyllyiltä katoa, sitä myydään rinnakkain 3DS:n kanssa.

”Ghost Recon: Shadow Wars. Nuff said.”
Aivan!

tv,
jok

Kiva, just kun sain dsi:n hankittua… Vittu minkälaista kusestusta nintendolta.

Wiitä ja DSi:tä ehkä eniten vaivaava ominaisuus on armottoman surkea kauppapaikka. Onko 3DS:än viimein saatu kunnolliset tuotelistaukset ja sisällön rinnakkaislataus EDES samaan aikaan kun selailee itse kauppapaikkaa? Harvinaisen ankeaa tuijottaa Marioa ja kumppaneita puuhastelemassa ruudulla, kun voisi aikansa kuluksi edes ihmetellä mitä muuta on tarjolla. Myös kauppapaikan hitaus on ollut molemmissa laitteissa ihan käsittämätöntä.

Hienoa, Karoliinastakin on saatu ääntä pihalle näihin videoihin :)

Itseäni laite kiinnostaa ja se tulee varmasti jossain vaiheessa ostettua, mutta taidanpa odotella tuota Resident Evil: Revelations peliä ja paria arvostelua ennen kuin se kaupasta tarttuu mukaan.

Muropaketin uusimmat