UUSIMMAT

Nintendo 3DS – Dome testasi uutuuskonsolin

23.03.2011 17:42 | Jukka O. Kauppinen

Nintendon uusi 3DS-taskukonsoli ilmestyy kauppojen hyllyille jo ylihuomenna, 25.3. Domen testaajat räpläilivät kolmiulotteista taskukonsolia reilun puolentoista viikon ajan, minkä lisäksi konsolilla oli suoritettu pienempiä koeajoja jo aikaisemminkin.

Onko 3DS sitten hyvä vekotin? Kannattaako se ostaa? Tsekkaa juttu, kuuntele kommentit ja muodosta oma mielipiteesi.

Testiryhmä: Karoliina Korppoo, Eric Hartin ja Jukka O. Kauppinen.

Osa 1:

 

Osa 2:

 

Osa 3:

 

Bonusvideo: 3DS:n lähitutkailua, telakan pyörittelyä, ohjekirjojen pläräystä ja laitteen vertailua alkuperäiseen DS:ään ja DSi XL:ään:

 

 

Nintendo 3DS

Valmistaja: Nintendo

Julkaisu: 25.3.2011

Lisätietoja: http://www.nintendo.fi/?path=nintendo_3ds

 

Ps. Haluatko ehdottomasti domelaisten suosituksen? No, tässä se tulee. 3DS on hyvä konsoli, mutta jos et ole aiemminkaan pitänyt taskukonsoleista tai niiden peleistä, niin tuskin nytkään. 3DS:n pelivalikoima on jo julkaisussa määrällisesti suuri, mutta ne tuntuvat toistaiseksi enemmänkin glorioituneelta DS-tarjonnalta kuin omaleimaisesti täysin uudenlaisilta, uuden konsolin uusia ominaisuuksia täysin hyödyntäviltä teoksilta.

Se kuitenkin täytyy huomauttaa, että 3DS on selvästi tehokkaampi kone kuin aiemmat DS:t. Joissakin peleissä on selvästi enemmän tavaraa ja meininkiä ruudulla kuin DS/DSi-sukupolven teoksissa. Ja jos käytössä on 3D-tila, niin visuaalisesti ero on varsin merkittävä.

Kolmiulotteisuus ei ole vielä ehkä se tärkein syy 3DS:n hankkimiseen, vaan pikemminkin vain yksi syistä. Mutta kivan pienikokoinen, kevyt, tehokas, laajalla tallennuskapasiteetilla ja hyvällä tekniikalla varusteltu konsoli on yksinkertaisesti kiva laite. Jos sen potentiaalia hyödynnetään yhtä hyvin kuin DS/DSi-pelien parhaimmistossa, eikä tuijoteta sokeasti pelkkään 3D:n ja liikkeentunnistukseen, niin 3DS:n pelit voivat tarjota erinomaisia pelikokemuksia tulevaisuudessa.

Ja kuten videollakin moneen kertaan jankkasin kuin poliitikko kuunaan, 3DS:n tv-ohjelmien ja muiden 3D-videoiden nettijakelu kuulostaa pahuksen veikeältä. Pakkohan niitä on ainakin testata.

Summa summarum. Jos tykkäät Nintendon käsikonsoleista, tykkäät varmasti 3DS:stä. Muiden kannattaa katsoa oheiset videot ja lukea aiemmat ennakkojutut vielä kertaalleen, oli kyse sitten omien ennakkoluulojen vahvistamisesta tai aidosta uteliaisuudesta. Kuten jokaisella pelikonsolilla, pelit ovat tärkeimpiä, niiden myötä laite menestyy tai kuolee. Kolmiulotteista Advance Warsia odotellessa… Tai ehkä sittenkin Advance Warsin nettimoninpelattavaa tai MMO-painosta…

Jos Teillä on kysymyksiä, pyrimme vastaamaan parhaamme mukaan.

-JOK

 

Lisää aiheesta

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

Nintendo 3DS – videoreportaasi 3DS-konsolin Euroopan julkistustapahtumasta

Nintendo 3DS – jättitestissä 3DS:n julkaisupelit 

Kaikki Domen 3DS-jutut ja uutiset

Lue myös

Deus Ex: Human Revolution -ensikosketus osa 2 – bioaugmentoitu vapaus

Ensitestissä ilmainen morppi Allods Online

Kinect-pelit testissä: Crossboard 7, Dance Evolution, Dance Paradise, Fighters Uncaged, Get Fit With Mel B, Motion Sports, Sonic Free Riders, Sports Island Freedom ja Zumba Fitness

Me kysyimme Dragon Age II:sta, Bioware vastasi

Xbox 360:n hopeinen Aberdeen-ohjain – muuntuva peliohjain

Zeebo – kehitysmaille suunniteltu pelikonsoli

 

Muropaketin uusimmat