Pelikonepeijoonit -näyttely avautui – pelaamisen historiaa esillä Tampereella

24.04.2008 14:55 | Jukka O. Kauppinen

Jos vanhat pelikoneet, tietokoneet, kolikkopelit, pelit, lisälaitteet ja ihan mitkä vain digiajan muinaishistoriaan liittyvät vekottimet ja ohjelmat ovat sinulle mieleen, niin nyt kannattaa tutkailla kalenteriaan ja varata aikaa Tampereella vierailemiseen.

Mediamuseo Rupriikissa näet avautui tänään Pelikonepeijoonit-näyttely, jossa tämä ”arktinen tietokone- ja konsolimuseo” esittelee uskomattoman annoksen pelaamisen historiaa – käsinkosketeltavassa muodossa.

Rupriikki-museossa 24.4.-4.5. löytyvä näyttely esittelee pelihistoriaa lähemmäs parinsadan historiallisen tietokoneen ja pelikonsolin voimin. Pelattavissa on useamman pelikonsolillisen verran videopelejä sekä kaikkiaan kahdeksan muikeaa kolikkopeliä: Battlezone, Hyper Olympics, Roadblasters, Mega-tech, Race Drivin’, Neo Geo, Virtua Tennis sekä OutRun 2. Pelikoneiden lisäksi esillä on peliohjaimia, lisälaitteita, pelejä, krääsää ja muuta mielenkiintoista.

Pelikonepeijoonit itse ovat kolme pitkään pelejä ja pelikoneita harrastanutta miestä, jotka löysivät toisensa tietokone- ja peliharrastuksen kautta. Peliharrastus muuttui 90-luvun mittaan yhä pahemmanpuoleiseksi keräilymaniaksi, jonka myötä kolmikko perusti virtuaalisen Pelikonepeijoonit-museonsa 2.5.1999.

Loppu onkin historiaa, sananmukaisesti.

Lisätietoja: http://pelikonepeijoonit.net/.

Näyttely on Mediamuseo Rupriikissa, TR1-salissa. Rupriikki on Tampereen ydinkeskustassa, Finlaysonin alueella, osoitteessa Väinö Linnan aukio 13. Kauempaa tulevat löytävät perille suuntaamalla Tampereen keskustorille, suuntaamalla sieltä kohti Finlaysonin tiilirakennuksia ja kävelemällä tiilikujaa eteenpäin, kääntyen sitten oikealle Väinö Linnan aukiolle. Museo on 10 minuutin kävelymatkan päässä rautatie- ja bussiasemalta.

Lisätietoja: http://www.tampere.fi/tr1/.

Retrosedät paikalla sunnuntaina 4.5.

Pelikonepeijoonit, V2.fi-toimittajasedät sekä eDomen edustajat tarjoavat näyttelyn viimeisenä päivänä 4.5. kello 13 retrosetien opaskierroksen, jonka yhteydessä/jälkeen on mahdollistava tavata ja keskustella saittien tekijöiden, keräilijöiden, retrosetien ja muiden höperöiden pelifriikkien kanssa. Tervetuloa!

Kaksi peijoonia kolmesta: Pelikonepeijoonien ja näyttelyn puuhamiehet Mikko Heinonen ja Ville Heinonen. Kuvasta puuttuu Manu Pärssinen.

Isännän ylpeyttä. Allekirjoittaneen ikioma Commodore 64 pääsi museoon.

 

Lisää kuvia kuvagalleriassa.

Lue lisää eDomesta

Osallistu Assassin’s Creed -kilpailuun – palkintona peli, huppari ja figuuri!

Pornotähti himoitsee kovaa GTA-tykkiä

Rambo – digitaalinen sankarini

Retrokolikkopelien ääressä: Tetris

Wiikon wanha: Space Quest: The Sarien Encounter

Keskustelu

Pääsisipä Särkänniemessäkin eurolla pällistelemään ja pelailemaan vanhoja tuttuja niin paljon kuin lystää. Tykkäsin. Tämmöistä enemmän.

Kävinpä tänään paikalla. Ihan ok näyttely ja paljon pelaamista :P kannattaa käydä testaamassa.

Kovassa käytössä ollut kuusnepa, kun on ihan oikein pitänyt teipata kasaa :)

Ai ai. Aikajanassa on aika paha moka. Nimittäin tuo Amiga CD32 puuttuu siitä.

Tuskinpa Suomessa on monellakaan ollut sellaista konetta, jota näyttelystä ei löytyisi :)

Taidan olla vanha kun löysin tuolta toisen omistamani tietokoneeni, Salora Managerin :). Tuli oikein tippa silmään…

Muropaketin uusimmat