Uusimmat

Pelinollilla ja ykkösillä miljonääriksi

28.11.2006 14:58 Jukka O. Kauppinen

Anshe Chung tuskin osasi arvata mihin hänen pelaajaharrastuksensa johtaisi. Nettipelaamisen vuonna 1999 aloittanut Chung on kieputtanut bittejä niin ahkerasti, että hänen virtuaalisen omaisuutensa arvo Second Life –verkkoseikkailussa on jo ylittänyt miljoonan dollarin rajan. Todellista rahaa.

Chung aloitti nettipelaamisen Asheron’s Call –seikkailussa 1999. Vuodet kuluivat ja pelit vaihtuivat, ja Chung siirtyi virtuaalisen kiinteistökeinottelun pariin vuonna 2004. Huimalla menestyksellä. Second Life –pelin sisällä käytetään tekijäyhtiön mukaan nimettyä valuuttaa Linden-dollareita, joilla pelaajat voivat ostaa ja myydä omaisuutta ja  palveluksia. Lindentaaloilla on kiinteä vaihtokurssi Yhdysvaltain dollariin, eli noin 300 lindenillä saa yhden Yhdysvaltain dollarin. Tämän ansiosta Second Lifen pelimaailmaan on syntynyt kokonainen itsenäinen talousjärjestelmä, jossa kiertää oikeaa valuuttaa.

Chungin kiinteistökeinottelu onkin tuottanut melkoista tulosta, mutta on siihen panostettukin. Chung puolisoineen pyörittää jo kokonaista yhtiötä, jossa on heidän lisäkseen toistakymmentä työntekijää.

Tämän on mahdollistanut Second Lifen todella poikkeava sääntö. Siinä missä perinteiset nettipelit ovat julkaisijayhtiön omaisuutta, ovat Second Lifen pelaajien luomat esineet ja muut luomukset pelaajien omaisuutta. Pelaajat voivat tehdä niillä mitä haluavat. Niitä voi vaikkapa myydä toisille pelaajille. Jotkut julkaisevat pelin sisällä aikakausilehtiä, joita muut ostavat. Chung  on löytänyt paikkansa tonttien, talojen ja kokonaisten Second Lifen sisäisten virtuaalimaailmojen ostamisesta ja myynnistä. Tiettävästi Chung omistaa useiden palvelimien verran virtuaalimaata, jota hän myy muille pelaajille.

David Braben oli aikoineen maailman ensimmäinen pelimiljonääri, mies joka tienasi rahansa pelien tekemisellä. Anshe Chung on ilmeisesti maailman ensimmäinen virtuaalipelimiljonääri, nainen joka ansaitsi miljoonansa pelaamalla ja pelinsisäisellä kaupankäynnillä.

Vanha versio Second Lifen maailmankartasta.

Second Life ei ole niinkään normaali verkkoseikkailu, kuin täydellisen vapaamuotoinen virtuaalielämäsimulaatio. Pelaajilla on vapaus luoda peliin uusia maailmoja, kaikenlaisine sääntöineen. Peliin voi luoda yökerhoja, oopperasaleja, viihde- ja koulutuskeskuksia. Second Lifen vetovoimasta ja muodikkuudesta kertoo sekin, että arvostetut muotiliikkeet ovat avanneet pelimaailmaan virtuaalikauppoja, joissa ne tutkivat pelaajien mielipiteitä yhtiöiden vaatteista ja tuotteista.

Anshella oli sentään parempi onni kuin Wang Yue Sillä, japanissa opiskelevalla kiinalaisnuorella. Si kävi virtuaalista kauppaa nettipelien esineillä ja tienasi niin paljon, että Japanin viranomaiset narauttivat nuorukaisen laittomasta työnteosta ja karkottivat hänet takaisin Kiinaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anshe_Chung

http://www.anshechung.com/

http://terranova.blogs.com/terra_nova/2006/11/anshe_reaches_1.html

http://www.businessweek.com/magazine/content/06_18/b3982001.htm

Lisää Second Lifesta:

Virtuaalitodellisuus on lapsilta kielletty – Second Life

Oletko tehnyt kauppaa nettipelien virtuaali-irtaimistolla?

Katso tilanne vastaamatta