Pelivuosi 2005 – osa II

18.04.2005 00:00 | Muropaketin toimitus

Koostimme listaa tämän vuoden aikana julkaistavista ja jo muutamista julkaistuista peleistä. Lista ei ole täydellinen, mutta sen tarkoitus onkin vain antaa näkemystä miltä pelimaailman tarjonta näyttää eri koneilla. Etenkin konsolien suhteen näkee selvästi, ettei nykykonsoleilla ole vielä saavutettu tuotannon huippua – vaan vuosi 2005 on todellista pelaajan juhlaa.

Geist
N-Space/Nintendo
GameCube
Duke Nukemista tunnetun N-Spacen Geist oli esillä viime vuoden E3-messuilla, jonka jälkeen pelistä ei ole kuulunut juuri mitään. Nintendon antamien tietojen mukaan Geist julkaistaan kesällä.

Starfox Assault
Namco/Nintendo
GameCube
Namcon ja Nintendon yhteistyö luo toivottavasti paremman ja perinteisemmän Starfox-pelin kuin Raren parin vuoden takainen Starfox Adventures.

Fire Emblem
Intelligent Systems/Nintendo
GameCube
Fire Emblem on Japanin ulkopuolella vähemmän tunnettu Nintendo-pelisarja, jonka GameCube-debyytti nähtiin Euroopassakin. Pelin loi Nintendon luottoryhmä Intelligent Systems, joka kehitti myös Paper Mario: Thousand Year Doorin.

Wipeout Pure
SCEE Liverpool/SCEE
PSP
Wipeout Fusion ajoi Wipeout-sarjan maihin, mutta PSP:lle kehityksessä oleva Wipeout Pure palaa takaisin sarjan juurille. Peliä kehittävässä ryhmässä on muutamia sarjan alunperin luoneita henkilöitä.
Hittiennuste 4

King Kong
Ubisoft
PlayStation 2/Xbox
Beyond Good and Evilin pelimoottorilla kehitettävä King Kong tehdään läheisessä yhteistyössä elokuvan ohjaajan Peter Jacksonin kanssa. Pelin suunnittelusta vastaa Raymanin ja BGE:n luonut Michel Ancel.
Hittiennuste 3

FunkyDilla
Zoonami
Ei tiedossa
Goldeneyen ohjelmoinut ja osittain suunnitellut Martin Hollis ei ole tehnyt peliä sitten Perfect Darkin. Hollis avusti GameCuben suunnittelussa, mutta ilmoitti taannoin kehittävänsä Zoonami-tiiminsä kanssa FunkyDilla-nimistä musiikkipeliä.
Hittiennuste ?

Metal Gear Acid
Konami
PSP
Metal Gear Solid 2:n jälkeiseen aikaan sijoittuva Metal Gear -peli poikkeaa sarjan kaavasta olemalla vuoropohjainen taktiikkapeli, jossa Snaken toimia ohjataan erilaisten korttien avulla.

Battlefield 2
DICE/Electronic Arts
pc
Oikea jatko-osa Battlefield 1942:lle sijoittuu moderneille sotatantereille. Pelikenttien koko muuttuu nyt lennossa pelaajien määrän mukaan, ja ryhmätyöskentelyyn yritetään kannustaa muun muassa lääkintämiehillä, jotka voivat herättää oman ryhmän jäseniä henkiin.

Lego Star Wars
Traveller’s Tales/Eidos
PS2, Xbox, pc
Hieman nuoremmille suunnattu, LEGOt ja Tähtien sodan yhdistävä toimintaseikkailupeli näyttää yllättäen todella mielenkiintoiselta. Pelin tapahtumat lainaavat kaikista kolmesta uudesta Tähtien sota -elokuvasta.

Brothers in Arms
Gearbox Software/Ubisoft
Pc, Xbox, PS2
Muun muassa Half-Lifen lisälevyn Opposing Forcen tehnyt Gearbox toi markkinoille 3d-sotatoiminta/ryhmänjohto-pelin, joka lainaa elementtejä Full Spectrum Warriorsista ja Call of Dutysta.

Battle of Britain
Maddox Games / Ubisoft
pc
Venäläisen simulaattorivalmistajan uuden sukupolven lentosimulaattori pohjautuu
täysin uuteen simulaatioytimeen, josta odotetaan paljon jo etukäteen.
Luvassa pitäisi olla ennennäkemättömän tasokasta lentorealismia.

Silent Hunter 3
Stategic Simulations/Ubisoft
pc
Moneen kertaan lykätty sukellusvenesimulaattori täytti odotukset. Tekijät ovat kuunnelleet pelaajien ääntä ja lisänneet peliinsä paljon kaivattuja ominaisuuksia. Onko tämä paras sukellusvene ikinä?

Steel Beasts 2
eSimGames
pc
Modernin taistelukentän kuvaamisen mestarin eSimGamesin virallinen jatko-osa
maailman parhaaksi arvostetulle tankkisimulaattorille hyödyntää muun muassa
Tanskan ja Saksan puolustusvoimille tehtyjen koulutussimulaattorien tekniikkaa.

Operation Flashpoint 2
Bohemia Interactive/Codemasters
pc
Tsekkiläisen Bohemia Interactiven pitkään odotettu jatko-osa realististen sotatoimintapelien isälle sijoittuu kylmän sodan aikaisen Keski-Euroopan lisäksi nyt myös Kaakkois-Aasiaan sekä Afrikkaan. Studio lupaa pelistä realistisimman sodankäyntikuvauksen koskaan.

Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords
Obsidian Entertainment/Lucasarts
pc, Xbox
KOTOR 2:lla on tiukka tehtävä nousta ensimmäisen osan tasolle. Jatko-osaa kehittää Obsidian, jonka tiimistä löytyy Planescape Tormentin tekijöitä.

Jade Empire
BioWare/Microsoft
Xbox
BioWaren pelit ovat aina olleet tapauksia eivätkä ne juuri ole pettäneet odotuksia. Microsoftin kustantama Jade Empire on tavallista toimintapainotteisempi roolipeli.

Champions: Return to Arms
Snowblind/SCEA/Ubisoft
PlayStation 2
Mainion Champions of Norrathin verkkopeli jäi puolitiehen, ja se aiotaan korjata jatko-osalla, joka on keväällä julkaistava Return to Arms.

PT Boats
Akella
pc
Venäläinen Akella hyppää odotetulla uutuudellaan merirosvojen aikakaudesta
toisen maailmansodan torpedoveneiden maailmaan, mikä on ennestään liki
täysin koskematon aihe pelimaailmassa.

Hitman: Blood Money
IO Interactive/Eidos
PlayStation 2, Xbox ja pc
IO:n tahti hirvittää, sillä Blood Money on ties kuinka mones Hitman-peli kahden ja puolen vuoden sisällä. Hitman: Contracts oli myynti- ja arvostelupettymys, joten Blood Moneyn on syytä tarjota jotain uutta.

Thomas Puha, Jukka O. Kauppinen, Miika Huttunen, Erica Christensen

Muropaketin uusimmat