UUSIMMAT

Pelivuosi 2019: Näitä 20 peliä odotamme eniten alkaneelta vuodelta

01.01.2019 12:00 | Muropaketin toimitus

Vuonna 2019 ilmestyy jälleen koko joukko kiinnostavia pelejä. Kokosimme 20 alkavan vuoden suurinta ja odotuinta julkaisua.

Pelivuosi 2018 on takana, ja vaikka pelattavaa riittää vielä katsomme jo tulevaisuuteen. Alta näet ilmestymisjärjestyksessä 20 alkaneen vuoden pelijulkaisua, joita odotamme kuin kuuta nousevaa.

Lista on koottu vain peleistä, joiden on varmistettu ilmestyvän tänä vuonna. Siksipä esimerkiksi Death Stranding tai Cyberpunk 2077 eivät löydy listalta.

1. Resident Evil 2

Capcomin ikoninen kauhupelisarja palaa vuoden 1998 Resident Evil 2:n uusintaversiolla. Peli ilmestyy 25. tammikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

2. Kingdom Hearts III

Pitkään ja hartaasti odotettu, Disneyn ja Square Enixin hahmoja ja maailmoita yhdistelevä toimintaroolipeli ilmestyy viimeinkin 29. tammikuuta. Peli saapuu PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

3. Far Cry New Dawn

Vasta joulukuussa julkistettu uusin Far Cry -peli vie Ubisoftin pitkäikäisen sarjan ensimmäistä kertaa maailmanlopun jälkeisiin maisemiin, ja peli on samalla epäsuora jatko-osa Far Cry 5:lle. Far Cry New Dawn ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 15. helmikuuta.

4. Anthem

Mass Effect -peleistä tunnetun BioWaren uutukainen tuo studion toimintaroolipelit verkkomoninpelien genreen. Anthem ilmestyy 22. helmikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

5. Metro Exodus

Suosittuihin kirjoihin perustuva Metro-pelisarja saa viimein jatkoa Metro Exoduksessa, joka yhdistelee jälleen FPS-räiskintää, kauhua ja hiiviskelyä. Peli ilmestyy 22. helmikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

6. Tom Clancy’s The Division 2

Parin vuoden takainen postapokalyptinen verkkoräiskintä The Division saa odotettua jatkoa. Peli ilmestyy 15. maaliskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

7. The Sinking City

Call of Cthulhun vanavedessä saadaan jo alkuvuodesta uusi H.P. Lovecraftin teoksiin perustuva kauhuseikkailu. The Sinking City ilmestyy 21. maaliskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

8. Sekiro: Shadows Die Twice

Dark Souls -sarjan kehittäjät lähtevät uuteen suuntaan historiallisella samurai-toimintapelillä. Sekiro: Shadows Die Twice ilmestyy 22. maaliskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

9. Mortal Kombat 11

Joulukuun The Game Awardsissa yllättäen julkistettu legendaarisen mättöpelisarjan uusin tulokas näyttää olevan yhtä raaka kuin edeltäjänsäkin. Mortal Kombat 11 ilmestyy 23. huhtikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

10. Days Gone

Sonyn kertaalleen lykätty yksinoikeuspeli heittää pelaajat selviytymään avoimessa, elävien kuolleiden valtaamassa pelimaailmassa. Days Gone ilmestyy PlayStation 4:lle 26. huhtikuuta.

11. Rage 2

Viime kesänä E3-messuilla julkistettu Rage 2 näkee viimein päivänvalon toukokuussa. Id Softwaren postapokalyptisen räiskintäpelin jatko-osa ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 14. toukokuuta.

12. Crash Team Racing Nitro Fueled

Suosittua Crash Bandicoot N. Sane Trilogy -kokoelmaa seuraa nyt remasteroitu versio myös Crashin omasta karting-pelistä. Crash Team Racing Nitro Fueled ilmestyy 21. toukokuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Swichille.

13. Shenmue III

Kulttipelit Shenmue ja Shenmue II remasteroitiin viime vuonna, ja nyt on viimeinkin jatko-osan vuoro. Shenmue III ilmestyy PC:lle ja PlayStation 4:lle 27. elokuuta.

14. Code Vein

Bandai Namcon tuleva vampyyriroolipeli näyttää Dark Soulsin anime-tyyliseltä serkulta. Code Vein ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, mutta pelillä ei ole vielä virallista julkaisupäivää.

15. Control

Kotimaisen Remedyn tuleva uutukainen Control tarjoilee futuristista kolmannen persoonan räiskintäseikkailua. Peli ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, mutta sillä ei vielä ole virallista julkaisupäivää.

16. Dreams

LittleBigPlanet-kehittäjien sandbox-peli Dreams on ehkä enemmän pelikehitystyökalu kuin varsinainen peli, ja se päästään pelaajat kehittämään ja jakamaan upeita pelimaailmoita. Dreams ilmestyy yksinoikeudella PlayStation 4:lle, mutta sen julkaisupäivää ei ole vahvistettu.

17. Gears 5

Xboxin lippulaivaräiskintä Gears of War palaa lyhennetyllä nimellä ja monenlaisille uudistuksilla. Gears 5 ilmestyy Windows PC:lle ja Xbox Onelle, mutta sillä ei ole virallista julkaisupäivää.

18. MediEvil

Pleikkarin vuoden 1998 kulttipeli MediEvil palaa kokonaan uutena remake-versiona. Peli ilmestyy yksinoikeudella PlayStation 4:lle, mutta sillä ei vielä ole virallista julkaisupäivää.

19. Ori and the Will of the Wisps

Muutaman vuoden takainen, upea tasohyppely Ori and the Blind Forest saa jatkoa Windows PC:llä ja Xbox Onelle. Pelin virallista julkaisupäivää ei kuitenkaan vielä ole ilmoitettu.

20. Wolfenstein: Youngblood

Machine Gamesin suosittu räiskintäpelisarja saa itsenäisen, 1980-luvulle sijoittuvan jatko-osan. Wolfenstein: Youngblood ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille, mutta pelillä ei vielä ole virallista julkaisupäivää.

Keskustelu

USKOMATONTA!

Ensimmäistä kertaa ikinä joku on onnistunut tekemään henkilökohtaisen 20 odotetuimman pelin listan tulevan vuoden suurimmista julkaisuista, jossa ei ole yhtään ainoata peliä jota jaksaisin edes testata…

Eikös Cyberpunk 2077 (mahdollinen julkaisu), yksikään strategia tai oikea roolipeli mahdu oikeasti koko toimituksen listalle?

Myöhässä tulee, mutta missä ihmeessä on The Outer Worlds? Sehän on ylivoimaisesti lupaavin tämän vuoden julkaisuista.

Muropaketin uusimmat