Uusimmat

Plantronics Audio 370 –kuulokkeet aktiivipelaajille

05.04.2007 13:21 Jukka O. Kauppinen

Peliäänien toistoon ei aina kiinnitä tarpeeksi huomiota. Moni meistä pelaa lähikaupan halpiskorista löytyneellä kuulimella, jonka hifisti polttaisi roviolla loukkauksena pyhää audiota kohtaan. Normipelaajakin saa silti helposti enemmän irti pelimaailmasta, kun päähän lopsauttaa hyvät kuulokkeet. Plantronicsin 370-sarjan kuulimet osoittautuivat kelpo vaihtoehdoksi.

Ominaisuuksiltaan Audio 370 –kuulokkeet eivät suoranaisesti yllätä. Kaiuttimet, sanka, mikrofoni ja äänenvoimakkuuden säätö. Mitä muuta kuulokkeilta voisi vaatia?

Erilaisten kuulokkeiden maailmassa 370-mallin huomionarvoisiksi ominaisuuksiksi nousevatkin muotoilu, miellyttävyys ja äänentoisto.

Mukavat kuppikuulokkeet

Kuulokkeet asettuvat päähän erittäin mukavasti. Sangat ovat kaksioisaiset – ulompana on kuulokkeita korville painava kaari, sisempänä päätä vastaan asettuva kangaspäällysteinen tuki. Ratkaisu tuntuu päässä yllättävän kevyeltä, sillä ulompi sanka painaa kuulokkeita päätä vasten, jolloin pään päälle asettuva paino on huomaamattomampi.

Myös kuppikuulokkeet on tehty erittäin hyvin. Käytössäni oli aikaisemmin hieman perinteisemmät, jykevämmät kuppikuulokkeet jotka asettuvat suoraan korvalehden päälle. Korva painuu hieman kasaan. Näissä kuppi on niin laaja, että koko korva mahtuu sisään vaivattomasti.

Sankojen ja kuppikuulimien yhteisvaikutelma olikin yllättävä – kuulokkeet olivat aiempia kuulokkeitani paljon huomaamattomat. Korva nautti olostaan ja keräsi kaiuttimista raikuvat ääniaallot suorastaan levollisesti. Siinä missä pelikuulokkeillani korvalehdistä tunsi että onpa tullut taas pelattua pitkään, nyt korvat olivat raikkaat kuin aamulla herätessä. Hassua ettei tähän ole osannut kiinnittää aiemmin huomiota.

Koska korva on täysin kuppikuulokkeiden sisällä päätyy pelaaja tai musiikin kuuntelija näppärästi äänimaailmansa lumoihin. Ulkopuoliset sivuäänet eivät kuulu helposti läpi. Kupeissa on myös pienet aukot ilmanvaihtoa varten, joten korvat eivät hiostu täysin hermeettisessä ympäristössä ja vieressä huutava kotiväkikin saattaa saada viestin perille aikansa yritettyään.

Ääntä sisään, ääntä ulos

Entäpä äänentoisto? Selkeä ja terävä. Painopiste on ehkä enemmän diskanttien ja terävien äänten toistossa, joskin myös matalammat möyrinät kuuluvat hyvin. Erityiset sätkyt sain käynnistäessäni Red Orchestra –pelissä panssarivaunun – jumakuta miten hienolta se kuulostikaan. Sitten moottoria kiinni, moottoria päälle, kolmea eri kuuloketta vaihdellen. 370:ssa käynnistysääni oli selvästi jämerin. Myös pienet, terävämmät peliäänet erottuivat hieman muita paremmin.

Plussaa myös kääntyvän ja taipuvan varten päässä olevasta mikrofonista. Mikkiä ei saanut niin lähelle suuta kuin olisin halunnut, mutta pelaajatoverit arvioivat äänenlaaduksi 5/5, joten hyvin tuntui toimivan. Kuulokkeiden johdossa on myös hyvin sijoitettu klipsu, jossa on äänenvoimakkuuden säädin ja mikrofonin mykistin.

Kun pariviikkoisen testijakson aikana oli vielä kuunneltu musiikkia ja käyty pelailemassa viikonlopun ajan lanipartyillä, niin kuulokkeista on helppo antaa kehuva arvio. Pelirauha oli erinomainen, porukan huutaessakin ympärillä. Kuulokkeiden käyttäminen tuntikaupalla yhteen mittaan ei hiostanut eikä päässä ollut painoakaan. Kuulokkeiden keveys, miellyttävyys ja hyvä äänentoisto vakuuttivat.

Audio 370 on vastedes pysyvästi kiinni ainakin allekirjoittaneen pelikoneessa. Voin suositella lämpimästi muillekin.

Kuulokkeiden hinta asettuu kirjoitushetkellä 54-61 euron maastoon. Lisätietoja voi tarkistaa vaikkapa MikroBitin hintaseurannasta. Plantronicsin kuulokkeita myydään myös muissa peli- ja äänipuolen liikkeissä.

 

Plantronics Audio 370

Ominaisuuksia: mikrofonissa hälynvähennys, äänenvoimakkuuden säätö

Liittimet: 3,5 mm audio/mikrofoni-liittimet

Mikrofoni: teleskooppivarsi

Kaiuttimet: 40mm

Tuotteen kotisivut