Uusimmat

Portal – pelimaailman seuraava mullistus?

05.10.2006 14:29 Miika Huttunen

Half-Lifet tehneen Valven julkistama kekseliäs uusi Source-pohjainen peli nimeltä Portal aiheuttaa kuhinaa pelimaailmassa. Kyseessä on jotain aivan uutta, joka tulee muuttamaan tapaa jolla 3d-räiskintöjen pelaajat tulevat suhtautumaan pelimaailmoihin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Siinä missä Half-Life 2:n uusi juttu oli entistäkin realistisempi fysiikkamallinnus ja sillä leikkiminen painovoimatykin sekä erilaisten irtoesineiden avulla, on Portalin keskeisenä ideana porttitykki. Tällä porttitykillä pelaajat kykenevät ampumalla avaamaan kaksi toisiinsa yhteydessä olevaa aukkoa. Pelaajat voivat liikkua ja vaikuttaa pelimaailmassa näiden aukkojen kautta, ja voivat milloin tahansa ampua ne uusiin paikkoihin.

Tällaiset portit eivät ole mikään uusi keksintö peleissä, sillä äskettäin julkaistu Prey sisälsi myös erilaisia porttiaukkoja, joiden välissä pelissä liikuttiin. Portalissa aukot ovat kuitenkin täysin pelaajan hallinnassa eikä niitä ole sidottu olemaan vain tietyssä asennossa tai tietyissä paikoissa. Ne voi luoda myös keskelle tyhjää ilmaa!

Portal menee tästäkin askelta pidemmälle. Portit luovat ”oikeita” aukkoja pelimaailmaan, joiden läpi kaikki toimii ja liikkuu normaalisti fysiikanlakien mukaan – esimerkiksi liike-energia ei katoa minnekään. Tällä tavoin esimerkiksi hyppäämällä alemmalla tasolla olevasta portista läpi toisen pään ollessa vaakatasossa pelihahmo jatkaa ulos tullessaan matkaa samalla vauhdilla kuin toiseen päähän pudotessa.

Voi vain kuvitella minkälaisia mahdollisuuksia ja ratkaistavia ongelmia tällä idealla saa aikaiseksi. Asian hahmottamiseksi pelin ensimmäisessä trailerissa oli pelikuvan lisäksi humoristissävytteisiä kaavakuvia idean käytännön mahdollisuuksista.

Portal on näillä tiedoilla yksinpeli, joka sijoittuu Half-Lifen maailmaan. Mahdollisesta moninpelistä ei ole toistaiseksi varmaa tietoa.

Eikä siinä vielä kaikki: Portal on tavallaan täysin ilmainen, sillä se tulee loppuvuodesta julkaistavan Half-Life 2: Episode 2:n mukana!

 

Tekijä: Valve Software
Julkaisija: Valve Software / EA
Tulossa: pc, loppuvuosi 2007
Laitevaatimukset:
Pelin kotisivu: http://ep2.half-life2.com

Muistatko vielä Team Fortressin?

Portalin lisäksi Valve on kertonut Half-Life 2: Episode 2:n sisältävän Portalin lisäksi myös Team Fortress 2:n.

Valven Gabe Newellin mukaan Team Fortress 2 tulee olemaan paras markkinoilla oleva joukkuepohjainen verkkoräiskintämoninpeli. Se jää tietenkin nähtäväksi, mutta huomiota on herättänyt pelin saama uusi, sarjakuvamainen graafinen ilme.

Portaalit ovat...

Katso tilanne vastaamatta