Project Gotham Racing 3 laittaa kilpa-ajajat virtuaaliuutisiin

27.09.2005 00:00 | Muropaketin toimitus

Nyt, kun Xboxin autopelikatalogi käsittää myös Forza Motorsportsin, Project Gotham Racingin jatko-osan voisi kuvitella keskittyvän yhä enemmän kolikkopelifiiliksen luomiseen. Kaksi raskasta ajosimulaattoria miltei samasta aiheesta olisi ehkä liikaa…

Project Gotham Racing 3 sisältää paljon superautoja. Ja kaupunkiratoja, joita löytyy vähintään yhtä monta kuin pelisarjan ensimmäisestä jatko-osasta. Bizarre Creationsin lupaamat 80 autoa ei kuulosta kilpailijoihin verrattuna järin rikkaalta valikoimalta, mutta jos valtaosa näistä on luokkaa Ferrari, Nissan Skyline ja Koenigsegg, se ei haittaa. Kauppakasseilla kaahailu kun on vaan tylsää ja tarpeetonta tällaisissa peleissä.

Pelaamisen pääpaino on ajamisessa, ei autojen virittelyssä tai maalaamisessa tai tarroissa tai kiiltokuvaenkeleissä. Se on hyvä asia. Kokonaan toinen juttu on pelin rakenne. Se on toimiva, mutta ei miellyttänyt hc-kuskeja – niitä, jotka haluavat ansaita palkintonsa ajamalla – Kudos-pisteiden ja näyttävää ajotapaa painottavan palkintojärjestelmän vuoksi.

Kolmannen osan merkittävin uusi ominaisuus on Gotham TV -niminen virtuaaliuutiskanava. Se lähettää pelaajille uutisia uusista huipputuloksista, kertoo, mikäli joku superkuski on taas radalla ja niin edelleen. Joskus pelaaja saattaa itse huomata olevansa lähetyksessä, minkä pitäisi luoda lisäpaineita suoritukselle. Kanava näkyy normaalitilassa ruudun alareunassa vierivänä sähkelistauksena, mutta tapahtumia pääsee seuraamaan myös ”paikan päälle”, koko ruudun kattavana ohjelmana.

Gotham TV ei kuulosta pelikokemusta mullistavalta jutulta, mutta verkkoyhteisöille ja mahdollisille virtuaalimoottoriurheilujärjestöille ja -kaveriporukoille se antaa varmasti rutkasti lisäarvoa. Muille se on kiva lisä, jota voi olla hauska seurata aika ajoin.

Bo Marttila

Tekijä: Bizarre Creations
Julkaisija: Microsoft
Tulossa: Xbox 360, 2.12.2005
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: xbox360.com
 

Muropaketin uusimmat