UUSIMMAT

QPAD QH-85 -pelikuulokkeissa on hyvä äänenlaatu mutta mikki on rikki

08.02.2016 19:00 Eric Hartin

Muihin brändeihin verrattuna QPAD-tuotteiden saatavuus ja näkyvyys Suomessa on huonolla tolalla. Kalliimpien pelikuulokkeiden rintamalla varsinkin Steelseries ja Roccat näkyvät huomattavasti paremmin kauppojen hyllyillä. QPAD on kuitenkin tehnyt kovasti töitä etenkin QH-sarjan kuulokkeistaan, jotta oma tuotelinjasto näkyisi kauppojen hyllyillä.

Noin satasen hintaluokasta löytyy jos jonkinmoista laitetta. Suurin osa pelikuulokkeista on kuitenkin huomattavasti halvemmasta päästä. Siksi onkin huomionarvoista, että QPAD QH-85:sta joutuu pulittamaan hulppean satasen. Vaikka pelikuulokesetti onkin päässä oikein mukava, on luureissa muutama ongelma, jotka tekevät niistä vaikean suositeltavan.

Alkuun QH-85 suorastaan vakuuttaa. Laite tuntuu jämäkältä ja mukana tuleva mikrofoni on käytännöllisesti erillinen. Kuulokkeiden panta on sopivan pehmeä ja nahkainen, ja mukana tulee metrin johdon lisäksi kahden metrin jatkojohto, mikäli moiselle on tarvetta. Itse en moista tarvinnut, mutta moisia eleitä arvostaa. Esimerkiksi saman kuulokelinjaston QH-90-kuulokkeisiin verrattuna QH-85 on avoimen rakenteen mallia, mikä päästää pieneltä osaltaan ympäröivää meteliä lävitseen.

qpad_qh85_kuulokkeet_201602_1

Meno kuitenkin latistuu hieman, kun kuulokkeet laittaa päähän. Ääni kuulostaa jokseenkin ohuelta, eikä se ole merkittävästi parempi puolta halvempiin kuulokkeisiin verrattuna. Äänenlaatuun hinta ei siis tuo paljoakaan lisää. Ja koska kuulokkeet ovat avoimet, eivät ne oikein sovi yökuulokkeiksikaan, sillä ne vuotavat jonkin verran ääntä myös ulospäin.

Mikrofonin äänenlaatu on parempaa luokkaa. Sihinää tai suhinaa ei ihmeemmin kuulu, ja pelikeskustelujen lisäksi mikrofonia voi käyttää ongelmitta mm. podcastien nauhoittamiseen. Kuulokkeiden mikrofoni tulee ikään kuin erillisenä: kuulokkeissa on mikrofoniliitin, johon voi laittaa minkä tahansa tavanomaista 3,5 millimetrin liitintä käyttävän mikrofonin. Valitettavasti mikrofonin suurin ongelma ei ole sen äänenlaatu – vaan kestävyys. Neljännen viikon jälkeen pelikuulokkeiden mikrofoniliitin sanoi työsuhteensa irti. Mikrofoni toimii kyllä ongelmitta, mutta kuulokkeiden mikkiliitin vain ei enää toimi.

Muuten QH-85 -luurit ovat oikein mukavat käyttää. Kupit sopivat hieman isommillekin korville ja säädettävä mikrofoni, silloin kun se toimii, on oikein mukava.

Mikäli mikrofoniongelmaa ei olisi, voisi Qpadin QH-85 -settiä pitää hyvänäkin vaihtoehtona muille pelikuulokkeille. Nyt noin 100 euroa eliittikuulokkeista, jotka eivät hoida puolta toiminnoistaan, on aika paljon pyydetty.

 

QPAD QH-85

Valmistaja: Qpad

Hinta: noin 80-100 euroa

Lisätietoja: http://qpad.com/products/headsets/QH-85-Black/

Eric Hartin

 

qpad_qh85_kuulokkeet_201602_3

 

Tekniset tiedot:

  • Kuulokkeiden tyyppi: korvan ympärille asetettava
  • Taajuusvaste 15 – 25 000 Hz
  • Nimellinen impedanssi 60 Ohm
  • Nimellinen herkkyys: 92 ± 3 dB
  • Mikrofonin taajuusvaste: 100 – 12.000 Hz
  • Mikrofonin herkkyys: -39 ± 3 dB
  • Mikrofoni varren pituus: 150 mm
  • Kaapelin pituus 1 m + erillinen 2 m jatkojohto
  • Liitin: 2 kpl Analoginen 3.5mm liitin

 

Lisää aiheesta

Asus ROG Orion – korkealla hintalapulla saa vain kohtalaista ääntä

Avokonttorin pelastus: Testissä uudet Jabra Evolve -kuulokkeet

Basso jymisee, ääni kohisee: arvostelussa hyvin outo Turtle Beach Z60!

Creativelta Sound Blaster -pelitulppakuulokkeet

Creativelta uusi kuulokemikki “vaativalle pelaajalle”

Roccat Kave XTD 5.1 Analog – painava ja äänekäs vastalause

Steelseries Siberia V3 Prism – laadukasta korvavalohoitoa